Tarakcı'ya saldıranlar hakim karşısında

Tarakcı'ya saldıranlar hakim karşısında
Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ali Tarakcı'ya 20 Kasım 2017 tarihinde organize bir şekilde silahlı saldırı gerçekleştiren ve yaralanmasına neden olan sanıklar ilk duruşmasına çıktı. Mahkeme Veysel Kızılkula, Turgay Evren ve Rahmi Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verdi. İlk ifadesinde saldırıyı gerçekleştirmek için Rahmi Yıldırım'dan para aldığını itiraf eden Turgay Evren, yeni ifadesinde parayı farklı kişilerden aldığını söyledi

Gazeteci Ali Tarakcı'ya 20 Kaım tarihinde gerçekleşen silahlı saldırının sanıkları ikinci kez hakim karşısına çıktı. Önceki sabah Büyükçekmece 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşma yaklaşık 5 saat sürdü. Mahkemeye tutuklu sanıklar; Veysel Kızılkula, Rahmi Yıldırım, Turgay Evren ve tutuksuz yargılanan Metin Erad katıldı. Mahkeme sanıklar; Veysel Kızılkula, Rahmi Yıldırım ve Turgay Evren'e isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti ile isnat edilen suçu işlediklerine yönelik dosya kapsamındaki delillerle somutlaşan kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması ve bu suretle adli kontrol hükümlerin bu aşamada yetersiz kalacağı kanaatiyle, tutukluluk hallerine devamına karar verdi.

Suçlarını kabul ettiler
Sanıkların kimlik tespitleri yapıldıktan sonra sorguya geçildi. Ali Tarakcı'ya 6 el ateş eden, Veysel Kızılkula emniyet, savcılık ve hakim karşısında verdiği ifadeleri kabul ettiğini, saldırıda kullandığı silahı Turgay Evren'den aldığını ve silahlı saldırıda bulunduktan sonra silahi tekrar Evren'e verdiğini belirterek, müşteki Ali Tarakcı'yı daha önce tanımadığını ve kaza sırasında herhangi bir tartışma yaşanmadığını söyledi. Tutuklu sanıklardan Turgay Evren ise iddianamede üzerine atılı bulunan suçlamaları kabul ettiğini, emniyet, savcılık ve hakim karşısında verdiği ifadelerin kendisine ait olduğunu belirterek, cezaevinden firar ettiğini, paraya ihtiyacı olduğu için Ali Tarakcı'nın vurulma olayını organize ettiğini söyledi. 

İlk 3 ifadede söylediklerini unuttu
Daha önce üç defa verdiği ifade de, Tarakcı'yı vurmak için emri ve parayı Rahmi Yıldırım'dan aldığını söyleyen Turgay Evren, yeni ifadesinde parayı başkasından aldığını savundu. Rahmi Yıldırım'ı kurtarmak isteyen Evren, kendisine parayı Yıldırım'ın vermediğini, mahalleden tanıdığı Topal Metin ve Cansu isimli bir kadının kendisine 20 bin lira karşılığında bu işi verdiğini söyledi. Turgay Evren, parayı aldığını iddia ettiği Topal Metin'in yakalandıktan sonra kendisine baskı yaptığını ve azmettirici olarak Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun adını vermesini istediğini söyledi. Ali Tarakcı'ya saldırıyı azmettiren olarak adı geçen tutuklu sanık Rahmi Yıldırım, olay sabahı saat 06.00 civarında Tarakcı'nın oturduğu rezidansın önünde tesadüf olarak bulunduğunu iddia etti. Yıldırım, sabah saat 10:00'da açılan Migros'tan alışveriş yapmak için arabasını park ettiğini, emlak işleri ile ilgilendiği için 3+1 daire aradığını söyledi. Ali Tarakcı'ya saldırıyı yapanlarla aynı yerde bulunmalarının da tesadüf olduğunu savunan Yıldırım, "Turgay Evren ile eskiye dayalı olarak görüşürüz. Kendisine borç para verdim. Ayrıca ben 20 sene öncesinde silahçıda çalışmıştım, silahtan anlıyordum. Olaydan 3-4 ay öncesi ben Turgay'ın silah aradığını biliyordum, silahtan çok iyi anladığım için Turgay bana silah fotoları atardı, ben de düzgün olup olmadıkları hakkında bilgimi paylaşırdım" dedi.

Erad Kadıoğlu'nu tanıyormuş
Tutuksuz sanık Metin Erad ise emniyet ve savcılık da verdiği ifadelerini aynen kabul ettiğini belirterek, müştekiyi de sanıkları da tanımadığını iddia etti. Ali Tarakcı'nın ve arabasının fotoğraflarının kendi telefonunda çıkmasını savunan Erad, "Benim 
telefonumdan herhangi bir görüntü atıl
mış ise de benim telefonum devlet erkanına ait bir zata ait değildir. Gizli bir telefon değildir, herkes bunu atmış olabilir. Benim telefonumdan da atıldığına dair de herhangi bir delil bulunmamaktadır. Ben sayın eski Esenyurt Belediye Başkanını tanırım. Ancak bu şahısları tanımam" ifadesini verdi.

Sanıklar birbiriyle iritbatlı
Müşteki Ali Tarakcı ise sanıkların hiçbirini tanımadığını belirterek, "Turgay Evren Rahmi Yıldırım'ı kurtarmak için bir senaryo sergiliyor. Dört sanık da birbiri ile irtibatlıdır. İstihbarat tarafından sanıkların birbirleriyle yaptığı konuşmalar bilinmektedir. Ancak yasal delil sayılamadığından dolayı mahkemeye sunulamamaktadır. Rahmi Yıldırım ve Metin Erad'ın üzerinde F. K, C. A ve M. A. A gibi isimler bulunmaktadır. Onlarla ilgili şikayetim devam etmektedir" dedi.

Tutukluluk hallerinin devamına karar verildi
Müdafi avukatları, sanıklarla ilgili savunmalarını yaptıktan sonra tutuklu sanıkların tahliyelerini ve beraatlerini istedi. Büyükçekmece 11. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklar; Veysel Kızılkula, Rahmi Yıldırım ve Turgay Evren'e isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti ile isnat edilen suçu işlediklerine yönelik dosya kapsamındaki delillerle somutlaşan kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, CMK'nın 100/3 maddesindeki katalog suçlardan olması ve bu suretle adli kontrol hükümlerin bu aşamada yetersiz kalacağı kanaatiyle, sanıkların tutukluluk hallerine devamına karar verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.