Tehlikeli gerginlik!

Tehlikeli gerginlik!
Esenyurt'ta iki grup arasında çıkan kavgada 7 kişi gözaltına alındı. Tartışmanın mahallelilerle Suriyeli bir grup arasında yaşandığı belirtildi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bir grup mahalle sakini yabancı uyruklu kişilerin dükkanlarının bulunduğu alışveriş merkezinin cam ve vitrinlerine zarar verdi. "Burası Türkiye, Suriye değil" sloganı atıldığı görüldü

Esenyurt'un Bağlarçeşme Caddesi'nde mahalleli ile Suriyeli grup arasında kavga çıktı. İddiaya göre bir grup Suriyeli, mahalleden bazı çocukları darp etti. Çocukların yakınlarının duyması üzerine taşkınlık çıktı. Bir grup mahalle sakini yabancı uyruklu kişilerin dükkanlarının bulunduğu alışveriş merkezinin cam ve vitrinlerine zarar verdi. Kalabalık "Burası Türkiye, Suriye değil" şeklinde slogan attı. Ayrıca Suriyeli birine ait olduğu iddia edilen bir dükkanın taşlandığı da görüldü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede çalışma yaparken 7 kişi gözaltına alındı.

ÜVENLİK GÜÇLERİ MÜDAHALE ETTİ

Konuyla ilgili İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, olayın meydana geldiği pasaj içerisinde dün saat 20.20 sıralarında biri yabancı uyruklu, iki kişi arasında kavga çıktığı, sonrasında 30-40 kişilik grubun pasajın dış kapısına taş atarak zarar vermeleri üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesiyle grubun dağıtıldığı belirtildi. Açıklamada, "Meydana gelen 'Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması' olayı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda 4'ü Suça Sürüklenen Çocuk olmak üzere 7 şüpheli yakalanmış, diğer şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Adli soruşturma başlatılmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.