Tek derdimiz anlaşılmak

Tek derdimiz anlaşılmak
Rektör Melih Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, sosyal medya hesaplarından açıklamalar yaptı. “Tek derdimiz anlaşılmak” diyen öğrenciler, “Sırf demokratik haklarını kullandıkları için gözaltında tutulan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Üniversite iradesinin tanımadığı kayyum rektörün istifa etmesini istiyoruz” dedi

Son 3 gündür tırmanan Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinin başrolündeki öğrenciler sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Özellikle son 2 güne bakıldığında kendilerine karşı polisin tavrının sertleştiğinden ve kamuoyu üzerinde yanlış bir algı oluşturmak istendiğinden söz eden öğrenciler, “Biz birilerinin dediği gibi terörist falan değiliz. Öğrenciyiz. Tek yaptığımız demokratik haklarımızı kullanarak kayyum rektörü protesto etmekti. Nitekim eylemlerimizin ilk günlerinde herhangi bir sorunda olmadı. Ne zaman polisin bize karşı tavrı sertleşti o zaman iş çığırından çıktı. 1 günde 200 kadar arkadaşımız gözaltına aldı. Kimi serbest bırakıldı kimi hala gözaltında. Arkadaşlarımızın serbest kalmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.


BİZLER BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ

Tek isteklerinin Rektör Melih Bulu'nun istifa etmesi olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi Yasemin Öztürk, “Bazılarının yansıtmaya çalıştığı gibi terörist, hain falan değiliz. Sadece üniversitemizde geçmişte AKP'de siyaset yapmış, liyakata uymayan, bilimsel açıdan yetersiz birinin rektör olmasını istemiyoruz. Atamayı kabul etmiyoruz ve istifasını istiyoruz” dedi. Burcu İğrek isimli bir başka üniversite öğrencisi ise kendilerine karşı uygulanan şiddeti anımsatarak, “Arkadaşlarımız yerlerde sürüklendi. Yolun ortasında yatırılarak ters kelepçeye maruz kaldı. Biz düşman ülkenin askeri falan değiliz. Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Anlaşılmak istiyoruz. Kötülüğe maruz kalmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.


İNCE: ÖĞRENCİLER HAKLI

CHP'li Muharrem İnce, Boğaziçi Üniversitesi'nde bir grup öğrenci ile görüştü. İnce, “Onların derdini dinlemeye geldim. Talepleri haklı, bir ayrıcalık istemiyorlar. Bu ülkede demokrasi istiyorlar. Kurallar istiyorlar, üniversite hocalarının rektörü seçmesini istiyorlar" dedi.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.