Tekelciler isyan etti!

Tekelciler isyan etti!
Koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle akşam sekizden sonra dükkanlarını kapatmak zorunda olan tekelciler isyan etti. Türkiye Tekel Bayiler Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Koronavirüsle mücadelede durum; virüs ile mücadeleden çıkıp, alkol ve sigara ile mücadeleye geldi” ifadeleri yer aldı

Tekellerin akşam 20:00 sonrası kapatılması kararının tamamen ideolojik olduğunu ve hükümetin sosyal yaşama müdahale arzusuyla hareket ettiğini belirten Tekel Bayiler Platformu, “Akşam saat 20.00’den sonra sadece alkollü satış yapan küçük esnafın ve içkili restaurant kapatılması, tamamen ideolojik duygularla alınmış özel yaşamada müdahale şeklinde bir karardır. Alkol satmayan zincir marketlere, bakkallara, kuruyemişçilere, hafta içi ruhsat saatine kadar çalışma izni, bizlere TPDK ruhsatında, ‘alkollü içki perakende satışı’ yazan 150 bin tekel bayisine akşam 20.00’de kapatma yasağı” açıklamasını yaptı.

BİZ TAŞ MI YİYECEĞİZ?

Alınan karar dolayısıyla büyük bir mağduriyet yaşadığını söyleyen Avcılar'daki tekel bayilerde Damga'ya konuştu. Tekel bayi sahibi Cahit Akkuş, “Akşam sekizden sonra dükkan kapatmak bizim için büyük bir kayıp. Biz ne yapacağız? Taş mı yiyeceğiz? Diğer marketlere izin veriliyor ama bize izin verilmiyor büyük adaletsizlik var” dedi. Bir başka tekel bayi sahibi Ragıp Aydeniz de tekellere yapılan kısıtlamanın hükümetin alkole karşı tutumunun bir göstergesi olduğunu savundu. Aydeniz, “Koronavirüs bahanesiyle alkolü yasaklıyorlar. Bizi de vatandaşı da mağdur ediyorlar” ifadelerini kullandı. Sosyal medya üzerinden hükümete seslenen çok sayıda tekel bayici ise kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.