Togay Çoban'dan Kemal Deni Bozkurt'a: Algıyı bırak ilçeyi yönet

Togay Çoban'dan Kemal Deni Bozkurt'a: Algıyı bırak ilçeyi yönet
Esenyurt Belediyesi'nde ek bütçe talebinin reddedilmesinin yankıları sürüyor. “Ek bütçe talebini, belediyenin hala parası olduğu için reddettik” diyen Togay Çoban'a, “Yalan söylüyor, saçma sapan konuşuyor” yanıtını veren Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a, Çoban'dan cevap geldi. Damga'ya konuşan Çoban, “Kendisi doğruları söylemiyor. Sürekli algı peşinde. Algıyı bırakıp, Esenyurt'u yönetsin” dedi

Esenyurt Belediyesi'ndeki ek bütçe tartışmalarının yankıları sürüyor. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un ek bütçe talebini reddeden AK Parti ve MHP Grubu, Bozkurt tarafından eleştirilerin hedefi olmuş, “Belediyenin parası olduğu için ek bütçeye ret verdik” diyen AK Partili Meclis üyesi Togay Çoban'a, Bozkurt; “Yalan söylüyor, saçma sapan konuşuyor” sözleriyle yüklenmişti. Bozkurt'a Damga aracılığıyla yanıt veren Çoban ise “Asıl kendisi doğruları söylemiyor, gerçeği konuşmuyor. Temmuz sonu itibariyle rakamlar ortada. Belediyenin geliri 763 milyon, gideri 603 milyon. Hali hazırda 160 milyon lirası daha var. Yedek ödenekte de 100 milyon lirası vardı” ifadelerini kullandı.


İŞ YAPAMIYOR MAĞDURU OYNUYOR BİZİ SUÇLUYOR

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un sürekli bir mağduriyet peşinde olduğunu anlatan Çoban, “Biz şimdi ek bütçeye onay vermedik diye hizmet yapamayacağını söylüyor. Personel maaşlarını ödeyemeyeceğini anlatıyor. Sağda solda, bizi engellemeye çalışıyorlar falan diyor. Yahu iş yapamıyorsun, sürekli bizi suçluyorsun. Yedek ödenekteki 100 milyon liranın 90 milyon lirasını daha çarşamba günü kullanmış. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Kültür İşleri gibi çeşitli müdürlüklere para aktarmış. Ama personel giderlerine 1 lira aktarmamış. Temizlik İşleri'ne 15 milyon ayırmış. 5 ayır, 10 milyonu personel giderlerine ver. Ama yok maksat mağduru oynamak” dedi.


NE İŞ YAPMIŞTA EK BÜTÇE İSTİYOR?

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un çevre ilçeleri örnek gösterdiğini ve “Başakşehir, Avcılar, Beylikdüzü ve çevremizdeki birçok belediye ek bütçe almış” dediğini anımsatan Çoban, “Onlar hizmet üretiyor, proje üretiyor da ek bütçe alıyor. Sen ne iş yapmışsın? 370 milyon liralık yatırım programı hazırlamış, birinin bile projesi yok. Esenyurt'ta göreve geldiğinde beri bir çivi bile çakmamış. Şimdi neyin ek bütçesinden söz ediyor” ifadelerini kullandı. 

ÖZEL HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.