Toptan temizlik!

Toptan temizlik!
45 gün boyunca Zekeriyaköy'deki villalara temizliğe götürülen 34 kişi, evlere zarar verdikleri gerekçesiyle paraları verilmeden kapı önüne kondu. Hiçbir zarar olmadığı halde kendilerine iftira atıldığını ve dolandırıldıklarını iddia eden çalışanlar firma yetkilileriyle görüşebilmek için şirket önünde nöbet tutuyor.

Küçükçekmece merkezli Securiter Özel Güvenlik adlı şirket, her gün villalara temizlik için gönderdiği çalışanlarını 'evlere zarar verdikleri' gerekçesiyle paralarını vermeden işten çıkardı. Firma yetkililerine ulaşamayan 34 kişi gün boyu şirket önünde bekleyerek bir yetkiliyle görüşmenin yollarını arıyor. Haksız yere suçlandıklarını yaptıkları şirket önünde yaptıkları eylemle seslerini duyurmaya çalışıyor.

Mutfak dolabı yanmış
Her gün servisle Esenyurt'tan alınarak Zekeriyaköy'de bulunan villalara götürüldüklerini söyleyen Özlem Alan, annesiyle birlikte temizliğe gittiğini belirterek “Bize şirketin güvenilir olduğunu söylemişlerdi. Ama ortada dolandırıcılık olduğunu çok sonradan anladık. Sigortamız yapıldı, sonra işe başladık. Yaklaşık 45 gün boyunca şirketin Zekeriyaköy'de gönderdiği projede çalıştık. Annem ekipbaşı idi. İşi teslim ettiğimizde her yeri kontrol ederek teslim ettik. Yani biz işimizi düzgün yaptık. Ama gelin görün ki iş bittikten sonra bir anda mutfak dolaplarının yandığı, banyodaki mermerlerin zarar gördüğü gibi iddialar ortaya atıldı. Bu iftiraların ardından bize paralarımızın eksik verileceği söylendi” dedi.

özlem alan

Kanıt gösterilmedi
Söz konusu zararlarla ilgili kendilerine bir kanıt gösterilmediğini söyleyen Alan, “Bize verilen talimatlar doğrultusunda hareket ettik ve ekip şeflerimizin verdiği ürünlerden başka temizlik ürünü kullanmadık. Tüm tetkikleri yapılan sıkıyönetimi olan bir yerdi. Daha sonra başka firmalarda da bu yola başvurulup para vermemek için bahaneler üretildiğini öğrendik. Ücretlerimiz verilmiyor bizimle görüşen yok” diye konuştu.

ismail turgut

Telefonlarımızı açmıyor
“Biz bu şahıs için çalıştık ve 3,5 aydır maaşımızı alamıyoruz” diyen İsmail Turgut ise “Telefonlarımızı açmıyor. Paramızı alamıyoruz. Halledicem deniliyor ama bir türlü hallolmuyor. Hala bir kuruş para alamayan arkadaşlarımız var. Bundan sonra Zekeriyaköy'de çalıştığımız Siyah Kalem adlı şirketin yetkilileriye görüşeceğiz ve hakkımızı aramak için ne yapmamız gerekir onu soracağız. Ama onlarda mağdur edildi mi bilmiyoruz” dedi.

70 metre yükseğe çıktık
Kendisinin cam ve dış cepheye baktığını, evin içi ile ilgili sorumluluğu olmadığını söyleyen Kasım Hin de “Az da olsa para olanlar     olduğu gibi hiç para alamayanlar arkadaşlarımız var. Cam ve dış cepheye bakıyordum ben. 70 metre yükseklikte çalışanlar var. Benim ve arkadaşlarımın hali ne olacak     bilmiyoruz. Ne şirketten bir çalışan telefona çıkıyor ne de bu mağduriyetimize sebep     olan Hakan Yucar telefonlarımıza çıkıyor” diye konuştu.

Ekip başı mağdur
İsmini vermek istemeyen ekibin başında olduğunu ve kendisininde çalışan arkadaşları ile birlikte mağdur edildiğini söyleyen bir kadın ise şunları söyledi: “Bu şirketi bana bir tanıdık söyledi, çalışabilir misiniz dedi. Gönderen kişiye güvendik. Parada da beni bileceksiniz dedi. Ayın 5'inden 5'ine ödeme yapılacağını söyledi. Bankaya paranızı yatırdık dediler gittik bankaya baktık para yok. Genel Müdür Hakan Yucar'ı arıyoruz telefona çıkmıyor. Bir kere görüşme fırsatı buldum onda da benim canımımı alacaksınız diyerek bize çıkıştı. Hakkımızı alamıyoruz SGK'ya da başvuruda bulunacağız.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.