TTB yine kafa karıştırdı!: Gerçek ölüm sayıları açıklanmıyor!

TTB yine kafa karıştırdı!: Gerçek ölüm sayıları açıklanmıyor!
Sağlık Bakanlığı'nın şeffaflıktan uzak olduğunu iddia eden Türk Tabipler Birliği (TTB) hekimleri, COVID-19 tanısı konulan, ancak laboratuvar testi ile kesinleştirilmemiş kuşkulu olgular ve ölümlerin sayısının açıklanmadığını ileri sürdü

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, 'COVID-19 Pandemisi İkinci Ay Raporu'nu telekonferans üzerinden düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu. Adıyaman, Türk Tabipler Birliği olarak, COVID-19 salgını dönemini sadece bir tartışma ve değerlendirme dönemi olarak görmediklerini söyledi. Adıyaman, sonuçlarından kaygı duydukları bazı kararları hatırlatarak, "Sağlık Bakanlığı'nın kendi ‘bilimsel danışma kurulunun' mu, ‘Bakanlık bürokrasisinin' mi ya da bir başka ‘yetkili kurulun' mu verdiğini tam olarak bilemediğimiz kararlarla salgın yönetimine devam ediliyor" eleştirisini yaptı.

KUŞKULU OLGU VE ÖLÜMLERİN SAYISI AÇIKLANMIYOR
Prof. Dr. Kayıhan Pala ise Türkiye'de COVID-19 pandemisinin yönetiminin şeffaflıktan uzak olduğunu ileri sürdü. Pala, Sağlık Bakanlığı, klinik ve epidemiyolojik olarak COVID19 tanısı konulan, ancak laboratuvar testi ile kesinleştirilmemiş olası/kuşkulu olgular ve ölümlerin sayısını açıklamadığı için meslek örgütleri ve bağımsız bilim insanları tarafından pandeminin gerçek etkisinin değerlendirilemediğini iddia etti. Sürecin toplum ve meslek örgütlerinin katılımına açık olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Pala, alınan önlemlerin etkili olup olmadığının da Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmediğini kaydetti.

AVM PARK KARŞILAŞTIRMASI
TB COVID-19 Danışma ve İzleme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Kayıhan Pala, AVM'lerin açılması için erken olduğunu belirterek, "AVM'ler açılıyor ama parklar kapalı. Bu durum bize kararların sağlıkla ilgili veriler ışığında değil, sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda alındığını düşündürüyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.