Turan Aydoğan: Kimse keyfi davranamaz

Turan Aydoğan: Kimse keyfi davranamaz
Gazetemizi ziyaret eden CHP Milletvekili Turan Aydoğan, İBB'ye işe alınanlar ve çıkarılanlar konusunda açıklamalarda bulundu. Liyakat vurgusu yapan Aydoğan, Bakırköy Belediyesi işçilerinin günlerce devam eden eylemleri hakkında “Bakırköy'de işçiler ve belediye aynı dili kullanmıyor” dedi. Aydoğan, sorulan bir soru üzerine ise hiçbir CHP'li belediye başkanının partiden bağımsız keyfi olarak hareket edemeyeceğini belirtti

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan gazetemizi ziyaret etti. Ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulunan Aydoğan Kanal İstanbul projesine sert eleştirilerde bulundu. Kanal İstanbul'un mevcut iktidar tarafından yapılabileceğine inanmadığını ifade eden Aydoğan, “Burada esas maksat betonlaşma. Fakat bu yükü İstanbul kaldırmaz. Biz de bu bölgenin milletvekili olarak bu duruma sonuna kadar karşı çıkacağız” dedi.


Uyuşturucu sorunu var

İstanbul 3. Bölge'nin sorunları hakkında açıklama yapan Aydoğan, “Ben bölgeyi adım adım gezdim.  Kendisini orta sınıf sanan ciddi bir yoksul kitle var. Bu bölgede Türkiye'nin genel sorunlarının hepsini görebilirsiniz. Mesela çok öne çıkmış değil ama 3. Bölge'de ciddi bir uyuşturucu sorunu var. Aileler çocuklarını korumkata zorlanıyorlar. Bir diğer sorun imar sorunundan kaynaklı kötü kentleşme. Avcılar'da teneke okul diye bir okul vardı, Tahtakale Mahallesi'nde. Ben gündeme getirdim. Prefabrik yapıda eğitim veren ve mahalle sakinleri tarafından "Teneke okul" diye tarif edilen Şehit Şerife Bacı İlkokulu’nun durumunu meclise taşıdık. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı'na durumu bildirdik. İlgileneceklerini söylediler ama hala ilgilenmediler. O yüzden bize çok iş düşüyor. Ben CHP'nin Ekonomi Masası'nın hukukçusuyum. Bütün sorunları rapor ediyoruz. Sonra masaya yatırıyoruz. İktidarın değişmesi durumunda bütün sorunlar çözülecek” diye konuştu.


İnce eleyip sık dokuyor

Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik sorunu olduğunu belirten Milletvekili Turan Aydoğan, “Bize iş konusunda çok sayıda talep geliyor” dedi. İBB'de gerçekleşen işe alımlara da değinen Aydoğan, “İddia edildiği kadar kişi işe alınmadı. Yine iddia edildiği gibi işten çıkarmalar olmadı. İBB'de işe alımlardea liyakate gerçekten çok dikkat ediliyor. Sayın İmamoğlu ince eleyip sık dokuyor. İşten çıkarılanlar da iptal edilen seçimden sonra işe alınanlar. İmamoğlu, bu arkadaşları işten çıkaracağını seçim sürecinde beyan etmişti” dedi. Seçim öncesinde 250 bin kişiye iş bulacaklarının sözünü verdiklerini belirten Aydoğan, “Bugüne kadar istihdam ofislerinin sayesinde çok sayıda kişi iş buldu” diye konuştu.


O sözler yanlış anlaşıldı

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın İBB'nin işe alım konusunda geçmişte sarf ettiği, “Çoğu arkadaşımız, ilçe başkanlarımızı her şeyi biliyor ama sizler bilmiyorsunuz. 100 kişi alınıyorsa işe, 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB kariyer üzerinden gidiyor. Süreç bu şekilde" sözlerini de değerlendiren Adoğan, “Bu konu tamamen yanlış anlaşıldı. Burada siyasetin önü kesilmeye çalışıldı. Bu arada işe alınanların arasında CHP'li AK Partili her kesimden kişiler vardır” dedi. İBB'nin İnsan Kaynakları Müdürü ile tanışmadığını, bir kez dahi görüşmediğini ifade eden Aydoğan, “Bu kadar siyasetin ötesinde bir iş yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


turan aydoğan


İki tarafla da görüştüm

Bakırköy'de uzun zamandan beri devam eden işçi eylemleri hakkında da açıklama yapan Aydoğan, “Ben işçilerle de belediye başkanıyla da konuştum. Bakırköy'de şunu gördüm; Aynı dili kullanmıyorlar. Birisinin kullandığı kavramla diğerinin kullandığı kavramın anlamı aynı değil” dedi. Belediyelerin yaşadığı bazı sorunlar olduğunu dile getiren Aydoğan, “Bütçe ile personel gideri arasında yasalarla belirlenmiş bir oran var. Bunu ihlal edemezsiniz. İhlal ederseniz Sayıştay'a takılırsınız” diye konuştu. Aydoğan, “Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu partiden münferit mi davranıyor?” sorusuna da “CHP'li hiçbir belediye başkanı keyfi davranamaz. Biz demokratik bir partiyiz. En başta genel başkanımız olmak üzere bütün birimlerimiz bir demokratik disiplin içerisindedir. Bu disiplinden kimse ayrılamaz. Bakırköy'de yaşananlar mütalaa edilmiş ve ona göre bir karar verilmiştir. Hiçbir belediye başkanı partiden münferit davranamaz” cevabını verdi. 


ÜRETİM OLMADAN YOKSULLUK BİTMEZ

CHP'li başkanların sosyal belediyecilik çalışmalarını değerlendiren Turan Aydoğan, “Yerel yönetimlerin yoksulluk üzerinde yapabilecekleri çok bir şey yok. Ancak pansuman tedbirler alabilirler. Elbette bu da çok önemli. Ana mesele merkezi iktidarın yolsuzlukla mücadele etmesi. Eğer siz istihdam yaratmıyorsanız yoksulluk devam edecek demektir. Yerel yönetimler üzerinden yoksulluğu bitiremezsiniz. Yoksulluğun ana nedenlerini irdelemek lazım. Eğitim ve üretim konusuna öncelik vermek lazım” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.