Turan Hançerli: Yüzde yüz adayım!

Turan Hançerli: Yüzde yüz adayım!
Damga'ya konuşan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Adaylaşmak için çalışmıyorum bilakis seçimi kazanmak için çalışıyorum. Çünkü ben zaten yüzde yüz adayım. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın." dedi

SÖYLEŞİ:ANIL BODUÇ - FOTO:YAKUP TEZCAN / 31 Mart 2024 seçimlerine kısa bir süre kala Damga'ya konuşan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Adaylaşmak için çalışmıyorum bilakis seçimi kazanmak için çalışıyorum. Çünkü ben zaten yüzde yüz adayım. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın. Avcılar için çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı

İddialı konuşan Hançerli, “Sayın Ekrem İmamoğlu başkanımızın İstanbul İttifakı'nı çok önemsiyorum. Bizim de bir Avcılar İttifakı kurma düşüncemiz hep var, vardı. Biz 452 bin Avcılarlı seçmene hep bir nazarda baktık. Önceki seçimlere göre oyumuzu artırarak hem de çok çok fazla artırarak seçimi kazanacağız” dedi.

ana-foto.jpg

Yerel seçime aylar kala siyasetin tansiyonu da yükselmeye başladı. Her yerde mevcut belediye başkanları yeniden aday olabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. 1 dönemdir Avcılar Belediye Başkanı olan Av. Turan Hançerli de seçim yaklaşırken, yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği en çok merak edilen isimler arasında. Damga'ya konuşan Hançerli bu konudaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı. “Adaylaşmak için çalışmıyorum bilakis seçimi kazanmak için çalışıyorum. Çünkü ben zaten yüzde yüz adayım” diyen Hançerli, gelecek dönemde de Avcılar için çok sıkı bir şekilde çalışacağının altını çizdi.

Sayın başkan, önümüzde bir yerel seçim var. Siz de bir belediye başkanı olarak tabii ki yine en güçlü adaylardan birisiniz. Bu yola çıkmadan önce geri dönüp baktığınızda Avcılar'da neleri başardık, neleri başaramadık dersiniz?

Geriye dönüp baktığımda bu 4 buçuk yılda öngördüğümüz ve yapılabilecek, yapmayı arzu ettiğimiz şeylerin yüzde yüz ellisini gerçekleştirdik. Beklentimizden daha olumlu, daha etkili sonuçlar aldık. Hatta bazı konularda çalışmalara başladığımızda, bunu nasıl yapacaksın dediler. Kimsenin cesaret edemediği işleri yaptık ve birçok zorluğun üstesinden geldik.

Burayı açabilir misiniz? Tam olarak hangi zorlukların üstesinden gelindi?

Birincisi bu kentte iki mahallenin imar planı yoktu. Biz o iki mahallenin imar planlarını da bizim dönemimizde yaptık. Artık buralarda da güvenli ve dayanıklı yapılar yapılabilir. İkincisi ise çok önemli bir konu olan kentsel dönüşüm. Depreme dayanıklı, güvenli evlere ihtiyacımız vardı. Türkiye'de 24 yıl gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen 99 depreminin üstünden; çözülemeyen bir kentsel dönüşüm sorunu vardı. Biz bu konuda çok hızlı yol aldık. Ekonomik kriz ve pandemiye rağmen yol aldık. Vatandaşlarımızla uzlaşarak çözümler ürettik.

Geride kalan zaman diliminde Avcılar'da hayata geçirdiğiniz yatırımlardan da söz edebilir misiniz?

Çok önemli yatırımlar yaptık. Bunlar sadece binalar değil. Biz binalar yaptık ama binaların içinde cıvıl cıvıl hayatlar inşa ettik. Nedir bunlar? Birincisi Engelli Merkezi. 365 gün çalışıyor. Binayı yaptık ama içinde insanlar bir hayat yaşıyor. İnovasyon Merkezi açtık.

Bunlar Avcılar'da olmayan şeylerdi değil mi?

Elbette. Hiçbirisi daha önce Avcılar'da yoktu. Sadece bunlar da 2 mahallemizde Kent Evi yaptık. Hiç yokken yapıldı. Biri açıldı orada 3 bine yakın insanımız eğitimler alıyor. Oralarda cıvıl cıvıl bir hayat var. Gümüşpala Mahalle'mizde de bir Kent Evi yapıyoruz. Yine Mareşal Cadde'mizi trafiğe kapattık. Çok güzel oldu. Marmara Caddemize bir ikiz geldi. Yine aşevlerimiz hiç aksatmadan, 365 gün boyunca ihtiyaç sahibi insanlara sıcak yemek ulaştırıyor. Yatırımlarımız sürüyor. Yine Ispartakule'de dev bir fuar ve sergi alanı yaptık açtık. Yeşilkent Mahallesi'nde kapalı pazar inşa ettik. 12 tane sıfırdan, hiç olmayan pak yaptık. Oralarda çocuklarımız oynuyor, oralarda cıvıl cıvıl bir hayat var. Ekolojik Eğitm Kampı'nı açtık. Çocuklarımız için Su Sporları Merkezi'mizi açtık. Bir Dijital Kütüphane yaptık ki oralardan da binlerce insanımız faydalanıyor.

Bütün bu çalışmaları İBB ile koordineli bir şekilde mi yaptınız?

İBB'nin Avcılar'da çok değerli çalışmaları oldu. Marmara Caddesi'nin yenilenmesi, Doktor Sadık Ahmet Caddesi'nin yenilenmesi, sahil şeridinin yenilenmesi, İSKİ çalışmaları ve onlarca çalışma var. Hepsinden İBB'nin Avcılar'da gerçekleştirdiği çalışmalar olarak söz edebiliriz. Çok sayıda kreşler var. Yine bizim yaptığımız taziye evleri var.

Nasıl bir Avcılar hayaliniz var?

Bizim vizyonumuz İstanbul'da Kadıköy'le yarışan, Kadıköy'ü geçecek bir Avcılar'ı 2029 yılına kadar gerçek kılacağız. Biz bu ifademizi hemen seçildikten sonra 2019'da ifade edip, Avcılar 2029 demiştik. Avcılar'ın gelecek 50 yılını planladık. O 50 yıl içinde gelecek 10 yıla yani 2029'a kadar Avcılar cıvıl cıvıl sokakları, güvenli, dayanıklı evleri ve sosyal hayatıyla Avrupa ve dünyanın gıpta ile baktığı İstanbul'un en iyi ve en güzel ilçelerinden biri yapacağız. Bunun sözünü verdik. Sözünü vermekle de kalmadık bunun altyapısını hazırladık. Avcılar çok şükür güzel günler görecek.

Şimdi bu noktada neden tekrar aday olduğunuzu da anlatmış oluyorsunuz. Sanırım daha yapacak çok işimiz var demek istiyorsunuz...

Tabii ki öyle. Avcılarlı herkes bilir. Avcılar Belediyesi kendi çalışanının maaşını ödeyemeyen, ekonomik darboğazda, batık bir belediyeydi. Çalışanları maaş alamadığı için intihar ediyordu. Öyle acı günler, zor günler yaşandı. Biz de belediye başkanı seçildiğimizde hacizlerle uğraştık. Mazotsuz kaldık, karla mücadele için çalışma arkadaşlarımızın kamyon kasasından kürekle yola kum attığı günleri yaşadık. Bunlar çok eski günler değil. Ama şimdi Avcılar şaha kalktı. Avcılar koşmaya başladı.

rrr.jpg

Burada kentsel dönüşüm de Avcılar'ın ivme kazanmasını sağladı diyebilir miyiz?

Kentsel dönüşüm çok önemli. Bakın bugün (pazartesi) deprem oldu. Bir kere daha önemini anladık. Biz Türkiye'de, İstanbul'da en iyi kentsel dönüşüm çalışmalarını yapan bir belediyeyiz. Ve yerinde dönüşüm yapan bir belediyeyiz. Milletin komşusundan, evinden, yurdundan etmiyoruz. Sadece geçici bir süre komşsundan ayrılıyor insanlar ama bina bititğinde yuvasına geri dönüyor. Biz bunu başardık. 100 bin Avcılarlı bizimle birlikte riskli yapılarda oturmaktan ve ölümü beklemekten, sakat kalmayı beklemekten kurtuldu. Darısı diğerlerinin başına. Ve ben bunu bütün binalarda dönüşümü mutlaka sağlayacağım. Bir belediye başkanı olarak hükümetimize hep söyledim. Sıfır faizli kredi verin, sıfır faizli finansman sağlayın. Bu olursa 3 yıl içinde sadece Avcılar değil İstanbul ve Türkiye güvenli hale gelir. Güvenli ve dayanıklı kentlerde de mutluluk, huzur büyür ve yayılır bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Tabii güçlü bir belediye, güçlenen bir belediye yarınlarda da hizmet yapabilen bir belediyedir. Biz hizmet yapamayan, kendi kendine dönemeyen bir belediyeyi, hizmet üreten, iş yapan ve gelecekte de güçlü işler yapabilme potansiyeline sahip bir belediyeye dönüştürdük. Avcılar Belediyesi, 452 bin Avcılarlı için çalışmaya devam edecek.

Kentsel dönüşüm için bir kanun çıktı. Sizce yeterli mi?

Asla yeterli değil. Derde derman olmuyor ve olmayacak. Bizim Avcılar Model'inde olduğu gibi bir araya getiren bir mekanizma kurmak gerekirken zorla yani yüzde 50'nin kararına diğer yüzde 50'nin uyması zorunluluğuyla işi çözebileceklerini zannettiler. Bu da kavgadan başka bir şey getirmedi. Bu kanun maalesef sorun çözmez.

Peki sayın başkan, Avcılar'da geriye dönüp baktığınızda sizce bir eksikliğiniz var mı? Şunu da yapamadık, yanlış yaptık dediğiniz bir şey...

Yatırımları hep eksik sayıyoruz. Yatırımları anlatmakta biraz zayıf kalıyoruz. Bu memlekette iş yapılmadan açılış yapmaya, açılış yapılan yeri tekrar tekrar açmaya dair çok hikayeler duyuyoruz. Biz bunları yapmıyoruz. Yaptığımız yatırımları ve açılışları az duyurmak gibi bir eksikliğimiz var diyebiliriz. Bakın Marmara Caddesi'ni görün çok güzel oldu. Ama orası çok daha güzel olacak, ilerleyen adımlarımız var.

Bu adımlardan söz edebilir misiniz?

Marmara Caddesi'nde İSKİ'ye ait bir alanı belediyeye kattık ve Avcılar halkına açtık. Oranın peyzaj çalışmaları sürüyor yakında bitecek. Bir de Avcılar Meydanımız var. Avcıalrlı hemşehrilerimizin geçmişte Turgut Özal Stadı diye bildiği sonrasında İSPARK'ın kullandığı 52 bin metrekarelik bir alan var. Burada zeminde 3 park otopark, üstü rekreasyon alanı ve meydan ve bu meydandan E-5'e, metrobüse geçiş için alt geçit yine Hacı Ahmet Tükenmez Camii ve devamı meydanıyla, parklarıyla Marmara Caddesi ile buluşacak. Avcılar enfes bir girişe kavuşacak. Bu tamamlandığında biz Avcılar'ın marka değerini de artıracağız. 100 bin öğrencimizin Avcılar'da vakit geçirmesini sağlayacağız.

Bu yüzden de bir dönem daha diyorsunuz...

Evet. Çünkü çok gelişmeler oldu. Artık belediyemizi, kentimizi çok daha iyi biliyoruz. Yapabileceklerimizi biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemizde, Meclis'te mesela maalesef çoğunluğumuz yoktu. Biz imar planları için bile 8 ay beklemek zorunda kaldık, eylemler yaptık bunlar bizi yavaşlattı. Mesela bugün Avcılar'ın simgelerinden olan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'sini yeniden yapmak istiyoruz ama mahkeme kararıyla hizmet etmemiz engelleniyor.

Burada 'CHP'li belediye cami yıktı ve şimdi yapmıyor' gibi bir algı yürütülüyor...

Maalesef öyle. Halbuki cami Silivri depremi sebebiyle 2019'da yıkıldı. Ama ne İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ne de bana hiç kimse; 'cami yıktı, şimdi yapmıyor' diyemezler. Deseler de bu laflar bize yapışmaz. Halk gerçekleri görüyor. Avcılar'da camilerin bakımı, yapımı noktasında desteklerimizi tüm halkımız biliyor. Dolayısıyla yalan dolan tutmaz.

Siz tabii tekrar aday adayı oldunuz. Yeniden adaylaşma şansınızı nasıl buluyorsunuz?

Ben yüzde yüz adayım. Bugün de çalışmalarımı seçimi kazanmaya odaklı yapıyorum. Bu yönde çalışmalar yapıyorum. Adaylaşma yönünde çalışma değil CHP Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli olarak çalışıyorum. Tabii ki çokça şey konuşuluyor. Ama çoğu bilgiye dayalı değil ve itibar edilir şeyler değil. Avcılar Belediyesi için CHP'den yeniden adayı olacağımın oranının yüzde 100 olduğunu söyleyebilirim.

kutu2.jpg

OY ORANIMIZI ARTIRARACAĞIZ

Aday olduğunuzu düşünerek soralım. Bu dönem ufukta bir ittifak görülmüyor. Bunun sandıkta nasıl bir yansıması olur? Avcılar'da sizi zorlar mı bu durum?

Sayın Ekrem İmamoğlu başkanımızın İstanbul İttifakı'nı çok önemsiyorum. Bizim de bir Avcılar İttifakı kurma düşüncemiz hep var, vardı. Biz 452 bin Avcılarlı seçmene hep bir nazarda baktık. Her partiden vatandaşımızdan oy alabileceğimizi düşünüyoruz. Önceki seçimlere göre oyumuzu artırarak hem de çok çok fazla artırarak seçimi kazanacağız. İttifak noktasında elbette genel merkez düzeyinde siyasi partiler görüşüyor. Ben devam eden süreçte ittifak olabileceğini düşünüyorum. Yerel seçimlerde doğal olarak ikiye dönük bir kümelenme olur. Vatandaşlar kendi oyunun boşa gitmemesi adına da kendisine yakın olan kazanibilecek aday da birleşirler. Siyasi partiler bağlamında bir ittifak olmasa bile halk nezdinde, tabanda bir ittifak olacaktır. Ben buna inanıyorum.

photo-6014908150098017882-y.jpg

BELEDİYE BİNASI İNŞAATI NE DURUMDA?

İnşaat devam ediyor. Ama yavaş devam ediyor. Ben de kabul ediyorum. Çünkü orada hukuki bazı sebepler var. Ekonomik kriz sebebiyle parayı ödemeyen biz değil, kriz sebebiyle ilgili ihaleyi alan firma konkordato ilan etti. İflas değil iflasa benzer bir şey. Yani şirket kendini kurtarabilir, işe devam edebilir gibi bir şey. E bu da işi yavaşlatıyor. Şimdi bizim yapabileceklerimiz var. Zamanı gelecek hukuki süreçte belki de sözleşme iptal edilecek yeniden ihaleye çıkılacak. Ama Avcılarlı hemşehrilerime şunu ifade etmek isterim ki belediye binamızın parası var. Ödeme gücümüz var. Merak etmeyin, belediye binamız bitecek ve tamamlanacak.

photo-6014908150098017881-y.jpg

TAM 8 ARSA SATIN ALDIK

En çok arsa satın alan belediyelerden birisi olarak öne çıkıyorsunuz?

Doğrudur. İşte o arsalardan birinde şu an çalışmamız var. Avcılar'da Cihangir Mahallesi'nde dev bir spor kompleksi yapılıyor. Akşama sabaha çalışıyoruz. Bugün Türkiye'de birçok yerde belediye mülkleri parsel parsel satılır. Bizim belediyemizde satış yoktur, mülkler satılmaz aksine hizmet üretmek için arsa alınır. Arsalar kamulaştırılır. Şimdiye kadar 8 arsayı belediye mülkiyetine kattık ve bunların üzerinde hizmetler yapıyoruz. Şimdi 1 arsa daha alacağız oraya da otopark yapacağız. Otopark inşaatımız var devame ediyor şimdi bir tane daha yapacağız, arsasını almak üzereyiz. Avcılar'da böylesi çalışmalarımız var.

ADAY ADAYI SAYISININ ÇOK OLMASINDAN MEMNUNUM

Yerel seçime değinirsek. Avcılar CHP'nin en çok belediye başkan aday adayı çıkardığı ilçelerden bir tanesi. Siz bu aday adayı sayısının fazla olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yani bir kere Avcılar Belediyesi'nin güçlenmesi olmasında bunun rolü büyük. Biz fazla demokrat bir belediyeyiz. Bundan da çok memnunum. Bizim belediye meclisimiz de mesela kimsenin sözünün kesilmediği, demokrasi şöleni vari yürüyor. Kentte de fazla aday adayının olmasını bunlara yoruyorum. Tabii bazı arkadaşlarımızın aday adayı olması, o özgüveni kendinde görmeleri sevindirici. Ben her birine başarılar diliyorum, hayırlı olsun diliyorum. Çıktıkları yol da Avcılar'a hayırlı olsun. Bu demokratik bir süreç ve yarış onları da medeni cesaretleri sebebiyle kutluyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.