Türkiye 2021'i kötü geçirdi: Yangın, sel, kriz. Yok yok...

Türkiye 2021'i kötü geçirdi: Yangın, sel, kriz. Yok yok...
Covid-19 ile mücadeleye yönelik atılan adımlar, Karadeniz'de etkili olan aşırı yağış sonucu yaşanan sel ve orman yangınları 2021 yılına damga vurdu. Özlelikle 2021 yılının ikinci yarısında döviz kurunda yaşanan artış, fahiş fiyatların ortaya çıkmasına neden olurken, enflasyon canavarı yeniden hortladı


 

İLK BÜYÜK ACI ŞUBATTA YAŞANDI

2021, koronavirüs salgınının ve ekonomik çalkantıların gölgesinde geçti. Doğal felaketler, iktidar değişiklikleri ve uzay çalışmaları da 2021 yılına damgasını vurdu. Türkiye 2021 yılının en büyük açılarından birini şubat ayında yaşadı. PKK terör örgütü Gabar'da yılardan beri elinde tuttuğu 12'si Türk vatandaşı 13 kişiyi katletti. Mart ayında ise Tatvan'a gitmek üzere Bingöl'den kalkan askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Türkiye, Covid-19 tedbirleri kapsamında nisan sonundan başlayarak 17 Mayıs'a kadar süren ve kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasını içeren "tam kapanma" dönemine girdi.

GÜNEY YANDI, KUZEYİ SEL ALDI

Temmuz ayında ise Türkiye yangın felaketini yaşadı. Antalya'nın Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi ile Alanya ve Gündoğmuş, Adana, Mersin, Muğla'nın Marmaris, Milas ve Köyceğiz ilçelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar temmuz ayına damgasını vurdu. 53 ilde 270 orman yangını çıktı. Yangınlarda 8 kişi hayatını kaybetti. Binlerce hayvan telef oldu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndü. Ağustos ayında ise Kastamonu, Bartın ve Sinop sel felaketini yaşadı. Toplamda 81 kişi hayatını kaybederken 34 kişi kayboldu. Türkiye, 2021'de büyük bir ekonomik krizle de boğuştu, enflasyon canavarı yeniden hortladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.