Türkiye ekonomisi adeta uçuyor! 'Buzdolabı satışlarına bakıyoruz...'

Türkiye ekonomisi adeta uçuyor! 'Buzdolabı satışlarına bakıyoruz...'
Ayasofya Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından artan döviz ve altın fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin sakin olması gerektiğini söyledi. Ekonominin iyiye gittiğini de belirten Erdoğan, “Türkiye ekonomisi adeta bir uçuşun içerisinde. Gözü olup görmeyenler hala bu gerçekleri yanlış anlatsalar da bizim yükselişimiz sürüyor” dedi

Dolar, altın ve euro’daki hareketliliğe ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, korona virüs sebebiyle dünya ekonomisinin bir süreçten geçtiğini belirterek iktidara geldiklerinden bu yana milli gelirin yükseldiğini söyledi. Erdoğan Türkiye ekonomisini buzdolabı örneği ile anlatırken, "Buzdolabı satışlarına bakıyoruz. 2002'de 1 milyon 88 bindi. 2017 itibariyle 3 milyon 107 bin, 2019'da ise 2 milyon 486 bin adede çıktı. Bu bir şeyi gösteriyor. Türkiye tırmanışta. Ama bunu görmek istemeyenler var. Ben belgelerle konuşuyorum. Sadece açılan 30 bin 842’yken 85 bin 263 adet şirket açıldı. İstihdam 19 milyon 28 milyona çıktı” diye konuştu.

Türkiye dimdik ayakta bir ülke
Türkiye'nin ekonomisi övmeyi sürdüren Erdoğan, “Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde. Gözü olup görmeyenler hala bu gerçekleri ne kadar yanlış anlatsalar da biz Türkiye olarak bu kalkınmamızı, tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.Şu anda gerek TL’de gerek dövizde, gerek altın rezervinde, yine göreve geldiğimizde Türkiye’nin IMF’e olan borcu neydi? 23.5 milyar dolardı. Mayıs 2013 biz IMF’e olan borcumuzu sıfırladık. Şu an IMF’e borcumuz yok. Döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Şimdi 105 milyar dolar Merkez Bankası’nın döviz rezervi. Türkiye dimdik ayakta, kimse halkı yanıltmaya çalışmasın. Güçlenerek devam ediyoruz, bugün dünden daha güçlüyüz, daha güçlü olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.