Tuvalete gitmeyi çok görüyorlar!

Tuvalete gitmeyi çok görüyorlar!
​​​​​​​Esenyurt'ta bir fabrikada çalışan işçiler, yaşadıkları zorlukları Damga'ya anlattı.

Tuvalete gittiklerinde bile dakika tutulduğunu anlatan işçiler, “Sırf tuvalete gitmemek için su bile içmediğimiz oluyor. Çünkü gittiğimiz zaman dakika tutup, tuvalette geçen zamanı bile mesailerimizden düşüyorlar” diye konuştu.

İŞÇİLER TUVALETE GİDİNCE BİLE DERT OLUYOR!

Esenyurt'ta bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, yaşadıkları zorlukları Damga okurları için anlattı.

Uzun süredir yoğun baskılar altında çalıştıklarını ifade eden işçiler, tuvalete giderken bile bu baskıyı hissetmenin mümkün olduğunu söyledi. Tuvalette geçirdikleri süre için dakika tutulduğunu anlatan işçiler, “Tuvaletler üretim alanından çok ama çok uzakta. Bu nedenle kadınların tuvalete gitmemek için su bile içmediği durumlarla karşılaşıyoruz. Günden güne iş arkadaşlarımızın işten çıkarılması, iş yükünün daha da artması üzerimizdeki baskıyı da arttırıyor. Kadın işçilerin yoğun olduğu fabrikamızda artık işçilerin tuvalet hakkını bile gasbeden patronlarla karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

TUVALETTE GEÇEN SÜRE İÇİN DAKİKA TUTUYORLAR

Özellikle kendilerinin çok büyük sıkıntı yaşadığını anlatan kadın işçiler, “Regl dönemi biz kadınlar açısından en hassas ve en çok enfeksiyon kapılan dönem. Tuvalet ihtiyacı daha fazla artıyor ama bunlar bile patronların umurunda olmuyor. Hijyen sağlanmıyor, işçi kadınları utandıracak söylemler havada uçuşuyor. Bu koşullarda en insani hakkımızdan bile mahrum kalıyoruz” dedi. Kadınlar gibi kendilerinin de sıkıntı çektiğini anlatan erkek işçiler ise “Tuvalete gittiğimizde oradan geçen süreyi gün içinde toplayıp, yaptığımız mesaiden düşüyorlar. 2024 yılında böyle bir muameleyle karşılaşmak utanç verici. Konuyu sendikaya ve yetkililere bildirdiğimizde de; “Olur böyle şeyler, idare edin” diyorlar. Gerçekten üzgünüz” şeklinde konuştu.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.