Tuzla'da can pazarı: 3 ölü, 9 yaralı

Tuzla'da can pazarı: 3 ölü, 9 yaralı
Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde bir fabrikada patlama sonrası yangın çıktı. Anadolu yakasındaki birçok ilçeden duyulan patlama nedeniyle fabrika ve çevresinde büyük hasar oluştu. İstanbul Valiliği, patlama nedeniyle 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Boya Vernikçiler Sanayi Sitesi’nde bulunan bir fabrikada patlama sonrası yangın çıktı. Yangın bitişikteki 5 fabrikaya daha sıçradı. Yangına müdahale için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye müdahale etmekte zorlandı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 7 kişinin yaralandığını 3 kişiden ise haber alınamadığını ifade etmişti. İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, üç işçinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamaya ilişkin İstanbul Valiliği’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yangında hafif şekilde yaralanan (9) işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, (T.A), (M.Ö) ve (T.T) adlı (3) işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir” denildi.

tuzla yangın

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Patlamada 3 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Konuya ilişkin Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “3 işçinin hayatını kaybetmesine sebep olan bu olaya ilişkin maddi gerçeği her yönüyle açığa çıkarmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek üzere titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı. Tuzla Kaymakamı Ali Akça ise "13.15'te yangın meydana geliyor. 9 çalışanımıza sağlık görevlilerimiz ayakta müdahale ediyorlar ancak 3 işçimiz maalesef olay yerinde hayatını kaybetti. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını söylemek istiyorum. Büyük bir yangın, çevresini de etkileyen bir yangın. AFAD görevlilerimiz gelip ölçümleri yapıyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.