Umut demek masal demek!

Umut demek masal demek!
Asgari ücretliler yeni yılla birlikte alacakları zammı beklerken bir yandan da sosyal medya hesaplarından isyan etmeye devam ediyorlar. “Umut etmek demek bizim için masal demek” diyen asgari ücretli vatandaşlar, “Maaşımızla faturaları, kirayı zor ödüyoruz. Muz yemeye bile hasret kaldık. İyi bir zam umuyoruz ama bu ülkede bir yandan da iyi bir şey ummuyoruz” dedi

2021 asgari ücret rakamı için görüşmeler sürerken, aldığı 2 bin 324 lira asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlar, İstanbul'da nasıl ev geçindirdiğini anlattı. “Yaşadıklarımızı anlatsak herkes oturur ağlar” diyen asgari ücretli bir vatandaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; Eski kiracı olduğumuz için Esenyurt'taki evimize 900 TL kira ödüyoruz. Normalde oturduğum yerde 1100-1200 kiralar. Buna bir de elektrik, su, doğalgaz parasını ekleyin. Geri kalanla geçinmek için her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesap etmek mecburiyetindeyiz. Sürekli indirimleri takip etmek zorundayız. Lüks bir yaşam hayalimiz bile yok. Bir gün, bir şeyin iyisini almak ya da kendimize zaman ayırmak gibi bir lüksümüz yok. Her şeyin en ucuzunu almak zorundayız” dedi.

KREDİ KARTLARI İLE SAVAŞIYORUZ

Aldığı yetersiz maaş nedeniyle geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen bir başka asgari ücretli vatandaş ise “Kredi kartları ile savaş halindeyiz. Onlarsız da yaşayamıyoruz, onlarla da yaşayamıyoruz” dedi. Aldığı maaşla borçlamadan geçinebilmesinin mümkün olmadığını söyleyen bir başka asgari ücretli de sosyal medyadan paylaştığı mesajında; “Bizim için umut demek masal demek. Muz yemeye bile hasret kaldık. Ekstra mesai durumu olursa çalışıyorum. Pandemiden dolayı yaklaşık 1.5 ay işsiz kaldım, kredi çektim. Enflasyon bu kadar yüksekken asgari ücrete ne kadar zam yapılacağının hiçbir önemi yok, enflasyonun düşmesi gerekiyor. Hiç ümidim yok ama asgari ücret keşke 3 bin lira olsa bile ürünlerin de fiyatları artacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.