Umutlar yok edildi!

Umutlar yok edildi!
18-29 yaş grubu arasında yapılan bir araştırmaya göre, gençlerin yüzde 76’sı daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamak istiyor. Türkiye'ye dair hiçbir umutlarının kalmadığını anlatan gençlerin siyasetede güvenleri kalmamış. Her iki gençten biri mutlu olmadığını ifade ederken, yüzde 77’si torpilin yetenekten daha etkili olduğuna inanıyor

Yeditepe Üniversitesi'nin ‘Gençlik Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Din, siyaset, aile, toplum ile ilişkilerinin yanı sıra internet alışkanlıklarının sorulduğu araştırmada gençlerin borçlu, mutsuz ve gelecek kaygısı içinde oldukları görüldü. Yapılan araştırmaya göre gençlerin yalnızca yüzde 18,2’si mutlu. “Türkiye’deki siyasi partilerden herhangi birinin gençlerin sorunlarını çözme konusunda yeterli politikalar üretebildiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna da gençlerin yüzde 78'inin hayır yanıtını verdiği öğrenildi. Türkiye'de iş ve siyaset alanında torpilin etkili olduğunu düşünen gençlerin yüzde 77'si ise yurtdışında yaşamak istediğini söyledi.


NE PARAMIZ VAR NE GELECEĞİMİZ!

Söz konusu araştırmanın yanı sıra sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan gençler de yaşadıkları mutsuzluğu doğrular nitelikte. İş bulmak, para kazanmak ve geçim sağlamak gibi somut kaygıları olduğunu anlatan gençler; yetkililerden çözüm istedi. Twitter üzerinden hükümete seslenen Ebru Sancar, “Artık canımıza tak etti diyebiliriz. Ne paramız var ne geleceğimiz. Kimse gençliğin hali ne olacak diye sormuyor” dedi. KYK Kredi borcu yüzünden büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Elif Cansız isimli bir başka genç ise “Ben önümüzdeki 56 ay boyunca bu borç için çalışacak bir köleyim. Hükümet bu borçları silsin” talebinde bulundu.


işsizlik

işsizlik

işsizlik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.