Vatandaş boğazına kadar borca battı!

Vatandaş boğazına kadar borca battı!
Son yapılan anketlere göre vatandaş, Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomi ve işsizlik olduğunu düşünüyor. Halkın yüzde 64’ü borçlu olduğunu, yüzde 90’ı ise borçlarını ödemekte zorlandığını belirtiyor. Sosyal medya üzerinden isyan eden kimi vatandaşlar, “Boğazımıza kadar borca batmış haldeyiz. Kredi kartı ayrı kredi ayrı eşe dosta borç ayrı. Borçsuz yaşanmaz oldu” dedi

Geçim sıkıntısı, ekonomik kriz ve işsizlik anketlere de yansıdı. Ocak ve şubat ayında yapılan 3 ayrı anket, ekonomiye ilişkin kaygı verici sonuçlar ortaya koydu. Toplumun yüzde 64'ü borçlu olduğunu ve yüzde 90'ı da borcunu ödemekte zorlandığını bildirdi. 26 ilde 3 bin 245 kişiyle yapılan ankette “Covid-19 salgını iş hayatınızı nasıl etkiledi” sorusuna ankete katılanların yüzde 35.7'si ‘Herhangi bir işte çalışmıyorum' cevabını verdi. Yüzde 25'lik kesim işe gitmeye devam ettiğini, yüzde 16.2'si ise ‘işsiz kaldım' derken, yüzde 10.3'lük bölüm ise ‘maaşım düşürüldü' yanıtını verdi. Bu duruma sosyal medyadan açıklık getiren vatandaşlar, “Boğaza kadar borca battık. Kredisi ayrı kredi kartı ayrı. Borçsuz hayat yaşanmaz” oldu yorumunu yaptı.


İNSANLAR BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Bir başka araştırmaya göre de vatandaşların 3.4 milyonu borçlarını ödeyemiyor. Şimdiye kadar 404 bin 694 kişi tüketici kredisini, 366 bin 557 kişi de kredi kartı borcunu ödeyemedi. 2020 yılı Kasım’dan bu yana hem tüketici kredisini hem de kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 641 bin kişi oldu. Borcu devam edenlerin toplam sayısı ise 3.4 milyona ulaştı.CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da “Takipteki tüketici kredisi ve kredi kartlarının tutarı son 10 yılda 8.2 milyar lira seviyesinden, 3 misline çıktı. Banka borçlarında ve icra iflaslar ile işyeri kapanmalarında hiçbir dönemde görülmemiş düzeyde artışlar var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.