Vatandaş zorda Usta!

Vatandaş zorda Usta!
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin kentsel dönüşümden faydalanan vatandaşlara 3 aydır kira yardım paralarını ödemediği öğrenildi. Damga'ya konuşan ilçe sakinleri, “3 aydır kira yardımımız ödenmiyor. Ödeyecekleri para da alt tarafı bin 100 lira. Ama onu bile ödemiyorlar. Belediyeye gidip sorduğumuzda 'ödenek yok' deyip geçiştiriyorlar” dedi. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'ya da çağrı yapan vatandaşlar, “Zor durumdayız bir an önce yardım ücretlerini ödeyin” diye konuştu

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümden istifade ederek kiraya çıkan vatandaşlara, belediyenin son 3 aydır kira yardım paralarını yatırmadığı ortaya çıktı. Damga'ya ulaşan ve yaşadıkları mağduriyete ilişkin konuşan vatandaşlar, belediyenin kendilerine karşı duyarsız bir tavır takındığını söyledi. “3 aydır kira yardımı falan hak getire. Ödeyecekleri de alt tarafı bin 100 lira ama onu bile ödemiyorlar” diyen ilçe sakinleri, “Belediyeye gittiğimizde muhatap bulamıyoruz. Veya bir yetkili çıkıp 'ödenek yok' diyor. Ödeneğin olmaması bizim problemimiz mi? Biz kiramızı nasıl ödeyeceğiz” diye sordu. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'yı da eleştiren vatandaşlar, “Verdiği sözleri tutsun. Zor durumdayız. Kira yardımlarını bir an önce ödesin” çağrısını yaptı. 


MAĞDURİYETİMİZİ GİDERİN ARTIK

Bugün yaşanan kira yardım paralarının yatırılmaması durumunun geçmişte de Gaziosmanpaşa'da sık sık gündeme geldiği de öğrenildi. Adnan Aydın, “Kentsel dönüşüm kira yardımı yapılmıyor, Mevlana Mahallesi'ndeki GOP Plevne konutları için 3.5 senede teslim edeceklerini söyledikleri evi 7 senedir teslim edemediler, kira yardımı da artık kesildiği için vatandaş çok zor durumda GOP Belediyesi arandığında telefonlara dahi cevap verilmiyor” ifadelerini kullandı. Halil İnat da “Kira yardımları yatırılmıyor. Ödenek beklendiği söyleniyor ama mağdur ediliyoruz. 10 senedir inşaata bile başlanmadı. Ne zaman yatırmayı düşünüyorsunuz? 1150 TL kira yardımı zaten yeterli değil. Mağduriyetimizi giderin artık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum