Vatandaştan şok suçlama!

Vatandaştan şok suçlama!
Nuri Başkapan isimli bir vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Toplumdaki farklı kitleleri iç savaş sebebi olabilecek şekilde, birbirine karşı kışkırtıyorlar. Ülkeyi kaosa sürüklüyorlar" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İstanbul'da yaşayan Nuri Başkapan isimli bir vatandaş; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Toplumdaki farklı kitleleri iç savaş sebebi olabilecek şekilde, birbirine karşı kışkırtıyorlar. Ülkeyi kaosa sürüklüyorlar" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu durumdan "rahatsız ve endişeliyim" diyen vatandaş, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun yazılı olarak uyarılmasını istedi.

Uyarılmalarını talep etti
Nuri Başkapan isimli vatandaş, savcılığa verdiği suç duyurusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Aralık’ta “İnsan Hakları ve Adalet Çalıştayı”nda yaptığı konuşma ile AK Parti  lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Aralık pazar günü İstanbul Esenler’de yaptığı konuşmanın kayıtlarını da ‘delil’ olarak sundu. Başkapan dilekçesinde “Büyük Türk milleti tarafınca birine iktidar, diğerine muhalefet görevi verilen söz konusu bu iki siyasi parti liderinin; iç savaşa sebep olabilecek şekilde toplum içindeki farklı kitleleri birbirine karşı kışkırtmak suretiyle ülkeyi ve toplumu büyük bir kaosa sürüklemeleri üzerine yazılı olarak uyarılmalarını talep ediyorum” dedi.

Vatandaşlık görevimi yerine getirdim
Dilekçesiyle ilgili konuşan Başkapan “Ben vatandaşlık görevimi yaptım” ifadelerini kullandı. "Vatandaş olarak, ikdidar veya muhalefeti sadece sandıkta değil yasal olarak da uyarma hakkımız vardır" diyen Başkapan, "Bu dilekçe'yi işlem'e koyabilecek yürekli bir savcı var mıdır? Göreceğiz" diye konuştu.

Delilleri de sundu
Dilekçede ‘delil’ olarak sunulan kayıtlarda CHP lideri Kılıçdaroğlu’nın yaptığı, "Bütün meydanların dolması lazım, bütün meydanların. Sokağa çıkmayan işçi, işçi değildir. Hak verilmez hak alınır" açıklamasıyla, Erdoğan’ın buna cevap olarak yaptığı "Her fırsatta milleti sokağa çıkarmaya çalışıyorlar. Bak sana bir şey söyleyeyim. Burası Paris değil. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya kalkarsan, o televizyon ekranında ne haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere ve uşaklarına meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin. Sen 15 Temmuz’da tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onu bil. Bu milletin evlatlarını sokağa davet ederek bir şey elde edemezsin. Buna fırsat vermeyiz. Gereğini de yaparız" açıklaması yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.