Vicdan rektörü!

Vicdan rektörü!
Galatasaray Üniversitesi'nde gerçekleşen asansör kazasında hayatını kaybeden elektrik teknisyeni Arif Arslan'ın ailesine, Rektör Ertuğrul Karsak tarafından verilen sözler unutuldu. Üniversitenin yerleşkesinde kalan aileye oturdukları lojmanı terketmeleri için 14 Eylül'e kadar süre verildi

2015 yılının Kasım ayında Beşiktaş' Çırağan Caddesi'ndeki Galatasaray Üniversitesi'nde arıza yapan asansöre müdahale eden elektrik teknisyeni Arif Arslan (46), kabinin aniden hareket etmesiyle kabin ile zemin arasında sıkışarak hayatını kaybetti. İki çocuk babası olan ve 5 yıldır üniversitede elektrik teknisyeni kadrosunda çalışan Arslan gözyaşları arasında toprağa verilirken, okul yöneticileri ile görüşen öğrenciler, Arslan’ın iş cinayetine kurban gittiğini belirterek taleplerini yönetime kabul ettirdiklerini ifade etti. Eylem yapan öğrenciler, elektrik teknisyeni olan Arif Arslan, iş tanımı yalnızca asansörde mahsur kalacak biri olduğunda onu kurtarmak olduğu halde idari üstlerinin manevi baskısıyla asansörün tadilatını da gerçekleştiriyordu. Kazanın ardından itfaiye ve polis olay yerine gelerek işçi arkadaşımızın cenazesini çıkarıp kamera kayıtlarına el koydular. Yetkililer Arif Arslan’ın asansör tamirine ‘kendi inisiyatifiyle ve tek başına’ giriştiğini ifade ederek olayı bir kazaya indirgemeye çalışıyorlar" açıklamasını yaptı.

İyi niyetinin kurbanı oldu
Kantinde gerçekleştirdikleri forumlarla hukuki mücadeleyi ve ölen işçinin ailesiyle irtibatı sağlayacak komiteler oluşturan öğrencilerle görüşen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu ise tepki çeken açıklamalarda bulundu. Yüzbaşıoğlu’nun "O burayla bütünleşmiş biriydi. Sıradan biri değildi. Yirmi dört saati buradaydı. Her şeye koşuyordu. Maalesef çok iyi niyetinin, çok çalışkanlığının kurbanı oldu diyebilirim" şeklindeki sözleri öğrencileri çileden çıkardı. Yüzbaşıoğlu, öğrencilerin, "yaptığı açıklamalardan dolayı özür" talebini ise kabul etmedi.

galatasaray üniversitesi

14 Eylül'e kadar süre verildi
Rektör Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, yapılan görüşmelerde  görevde olduğu zaman zarfında Arif Arslan'ın ailesinin lojmanda kalacağını, geride bıraktığı iki çocuğuna burs bağlanacağını ifade etti. Fakat bir yılın sonunda burslar kesildi. Yaklaşık bir yıldan beri de lojmanı boşaltması için Arslan'ın eşi Hadice Arslan'a baskı yapılmaya başlandı. Son olarak Üniversite Genel Sekreterliği'nden Hadice Arslan'a bir tebligat gönderilerek 14 Eylül'e kadar oturduğu lojmanı boşaltması istendi. Aksi takdirde müdahalede bulunulacağı belirtildi.

Bir yıl daha kalmak istiyor
Yaşananlar üzerine Üniversite Sekreterliği ve Rektörle görüşen Hadice Arslan'a ilginç bir gerekçe gösterildi. İlgili lojmana başka bir çalışanın getirileceğini belirten üniversite yönetimi kararında diretti. Genç yaşta kocasını kaybeden Hadice Arslan'ın ise lojmanda sadece bir yıl daha kalmak istediği öne sürüldü. Kendisine sahip çıkan öğrenciler aracılığıyla açıklama yapan Arslan'ın, "Büyük oğlum Emirhan üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Çocuğumun düzeni bozulmasın istiyorum. Hem de okulda abileri ve ablalarıyla kolaylıkla ders çalışabildiği için bu ortamdan kopmak istemiyor. Seneye Emirhan’ın kazandığı üniversiteye göre ben zaten taşınacağım" dediği öğrenildi. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.