Villanı sat paramızı ver!

Villanı sat paramızı ver!
Güngören’deki Neo Trend fabrikasının tazminatlarını ödemeden işten çıkardığı 104 işçi haklarını aramak için patronlarının Balıkesir’deki villası önünde eylem yaptı. İşçiler “O villa sizin değil bizim” dedi. Patronları olan Kazım Akbulut'a da seslenen işçiler, “Villanı sat paramızı ver” sloganı attı

Neo Trend Tekstil Fabrikası'nda çalışan 104 işçi kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden işten çıkarıldı. İşçiler hakları için boşaltılan fabrika önünde eyleme başladı. Eylemlerinin 45’inci gününde muhatap bulamayan işçiler önceki gün patronları Kazım Akbulut ve Tuğçe Akbulut’un Kaz Dağları’ndaki villalarının önünde haklarını almak için eylem yaptı. İşçiler yaptıkları açıklamada taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek şöyle dedi: “Bizler fakir insanlarız. Ekmeğimiz için yaşarız, onurumuz için yaşarız. 104 işçi bir telefon mesajıyla kapıya konulur mu? Bizler kiracıyız, üniversitede okuyan çocuklarımız var. Haklarımızı alana kadar davamızdan geçmeyeceğiz.”


PATRONLAR TATİLDE İŞÇİLER AÇ

Eylem esnasında ise işçilerin paralarını vermeyen Kazım Akbulut ve Tuğçe Akbulut, eylemcileri videoya alarak yüzlerini teşhir etmek istedi. Akbulut’un işçileri videoya alıp, bağırması üzerine işçiler “Emeğimizi savunuyoruz, yüzümüzü gizlemiyoruz. Utanacak olan sizlersiniz” şeklinde karşılık verdi. Neo Trend Direnişçileri hesaplı Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: “O villa senin değil bizim. Villanı sat paramızı ver. Cebimizdeki üç kuruşu da yola verdik. Kayıp patronlarımızı Kaz Dağları’ndaki villalarında tatil yaparken bulduk. Sahip olduklarınızı biz var ettik. Gerekirse satacaksınız, hakkımızı vereceksiniz. Yoksa sizi yine buluruz. Emekçinin emeğini vermediğiniz müddetçe bizim mücadelemiz sürecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.