Vurgun alarmı!

Vurgun alarmı!
Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na seçilen Tahir Doğaç, geçmişte Beşiktaş Belediyesi Çağrı Merkezi Sağlık Alarm Sistemi üzerinden 3 yılda 8 milyar 693 bin liralık vurgun yapıldığını açıkladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından Ocak ayında görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Başkanvekilliğine seçilen Tahir Doğaç çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Beşiktaş Belediyesi Çağrı Merkezi Sağlık Alarm Sistemi üzerinden 3 yılda 8 milyar 693 bin liralık vurgun yapıldığını belirten Doğaç, “Beşiktaş Belediyesinde 3 yıl önce yapılan Çağrı Merkezi ve Sağlık Alarm Sistemi ihalesinin yeniden aynı firmaya verilmesi sonucu inceleme başlattık. Vurgunu görünce de ihaleyi iptal ettik” dedi.

Talana izin vermeyeceğiz
Yaşlı ve hasta kimselerin sağlık hizmetlerine seri bir şekilde ulaşmalarını amaçlayan KDV dahil 8 milyar 693 bin liralık hizmet alımı işi ihalesini iptal eden Doğaç, “Beşiktaş’ta ihtiyaç sahibi 580 aileye 580 çağrı cihazı takılarak hizmet veriliyor. Gelen her sinyal için belediyenin ödediği miktar 2,79 TL. Ambulans için 9 kişi, diğer hizmetler için bin 800 kişinin çağrı yaptığı tespit edilmiş olmasına rağmen 22 bin kişi üzerinden ayda 241 bin 475 TL belediyeden ödeme yapılmış. Beşiktaşta tu talana asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Gerekli işlem başlatıldı
Yaptırdığı incelemelerin netizesinde Çağrı Merkezi ve Sosyal Alarm Cihazı için aynı kapsamda ihaleye çıkmanın yasal mevzuata aykırı olduğunu tespit ettiklerini belirten Doğaç, “Yine Sosyal Alarm cihazlarının KET (Kısa Mesafe Erişimli Telsiz Cihazları), Elektronik Haberleşme ve Ambulanslar ve Ambulans Hizmet Yönetmeliklerine aykırı olduğu, aynı zamanda mali açıdan da ihaleye ilişkin yaklaşık maliyetin tespiti konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmediği konusunda tespitler yapılmıştır. Bu konu ile ilgili olarak yasal mevzuat gereği gerekli işlemler başlatılmıştır.” bilgisini verdi. 

Hazinedar’a sahip çıkmıştı
Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP Grubu'nun aday göstermesiyle 
Beşiktaş Belediye Başkanvekilliğine seçilen Tahir Doğaç, Murat Hazinedar'ın siyasi saiklerle görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. Seçildikten sonraki açıklamasında “Murat Hazinedar'ın görevden alınması kararı siyasidir. O bakımdan demokrasiye inanmış bir insan olarak üzüntülüyüm” diyen Doğaç, “Beşiktaş Belediyesi başarılı bir belediyedir. Bu koşullar altında, bu şartlar altında elinden gelen her şeyi yapmıştır. Bundan sonra da yapacaktır. Bu siyasi uygulamanın biran evvel sona erip, hukuki uygulamalar sonucunda sayın Başkanımızı aramızda görmek dileğiyle” ifadelerine yer vermişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.