Yanıyoruz!

Yanıyoruz!
Manavgat, Marmaris, Milas, Bodrum, Kavaklıdere, Köyceğiz gibi yerlerdeki yangınlar günlerdir devam ediyor. Binlerce hayvanın telef olduğu, 8 kişinin ise hayatını kaybettiği yangında birçok yerleşim yeri de boşaltıldı. Evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce insan mağduriyet yaşarken, yangınların henüz durdurulamamış olması halkta büyük bir endişeye yol açtı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarında 8'inci güne girildi. Alevler, ilçenin batısındaki Demirciler Mahallesi'nde, doğusunda ise Gülendağı mevkisinde sürüyor. Bölgede 6 bin 524 personel, 8 uçak, 2 İHA, 30 helikopter, 456 arazöz, 426 iş makinesi ve 172 itfaiye aracıyla toplamda 1841 araç yangınlara müdahale ediyor. Yangında Antalya'da 48 mahalle doğrudan etkilendi, tamamen boşaltılan mahalle sayısı 31, kısmen zarar gören de 17 mahalle bulunuyor. Marmaris'te ise 7’nci günde de süren yangında söndürme çalışmalarına orman işçileri, İstanbul, İzmir, Denizli, Aydın, Kırklareli, Sakarya ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri, ilçe belediyeleri, sağlık görevlileri ve Karayolları’ndan toplam 2 bin 65 kişi katılıyor.


TERMİK SANTRAL TEHLİKE ALTINDA

Milas yangınında alevler, Kemerköy Termik Santrali’nin 1 kilometre yakınına kadar yaklaştı. Yetkililer üst düzey tedbirler alındığını, santralin çevresinde hendekler kazıldığını belirtti. Ekipler ve santral görevlileri bölgeyi alevlerden korumak için mücadelesini sürdürüyor. Muğla’nın Milas ilçesinde 5 gündür devam eden yangın, Kemerköy Termik Santrali'ni tehdit etmeye devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bölgede inceleme ve açıklama yapmak için santrale geldiği dakikalarda rüzgar, aniden yön değiştirdi ve santrale 500 metre kadar yaklaştı. Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesinde gökyüzünün dumanla kaplandığı görüldü. Öte yandan yangın Türkevleri Mahallesi'ne ulaştı. Dağınık yerleşime sahip mahalledeki 3 bağ evi, kullanılamaz hale geldi.

orman yangını
 


YANGIN ORMAN İÇİNDE İLERLİYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesi Beydiğin Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangını, İbradı ilçesi sınırlarında devam ediyor. İlçe merkezinde uzaktaki yangını söndürmek için ekipler havadan ve karadan çalışmalarını yürütüyor. Yangın, Katrancı, Belbaşı ve Gölcük mevkilerinde yer alan ormanlık alanda ilerliyor. Yangın yılkı atlarının bulunduğu Eynif Ovası'nı çevreleyen dağlara ulaştı. Yangının Eynif ve ilçe merkezine ulaşmaması için mücadele yürütülüyor.


orman yangını


 


İNEGÖL KORKUTTU

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çıkan orman yangını, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin 1 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 1 dönüm alan zarar gördü. Esenköy Mahallesi’nde çiftçi Ali A.’nın tarlasında kestiği ağaçlardan biri, enerji nakil hattı teliyle temas etti. Çıkan kıvılcımlar nedeniyle otlar tutuştu, rüzgarın da etkisiyle alevler ormana sıçradı. İhbar üzerine, bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangında 1 dönümlük alan zarar gördü.

orman yangını


 

KAVAKLIDERE KÜL OLDU

Yangın, pazartesi günü saat 16.00 sıralarında kırsal Başalan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayılıp, Muğla il sınırındaki Kavaklıdere Mahallesi'ne sıçradı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine alevlere 1 uçak ve 4 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz, su tankerleri, orman işçisi ve itfaiye ekipleriyle karadan başlayan müdahale aralıksız sürdü. Kavaklıdere'de tahliye edilen Ortaköy Mahallesi'nde 2 ev, Nebiler Mahallesi'nde ise 1 ev kül oldu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, dün akşam saatlerinde Menteşe Mahallesi'ndeki evlere ulaştı. Tahliye edilen mahallede 5 ev zarar gördü. Rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevler, Çamlıbel ve Çatak mahalleleri ile Göktepe Dağı'na sıçradı.

orman yangını
 


 

GÖKYÜZÜNÜ DUMAN KAPLADI

Muğla’nın Milas ilçesinde 5 gündür devam eden yangın, Kemerköy Termik Santrali'ni tehdit etmeye devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bölgede inceleme ve açıklama yapmak için santrale geldiği dakikalarda rüzgar, aniden yön değiştirdi ve santrale 500 metre kadar yaklaştı. Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesinde gökyüzünün dumanla kaplandığı görüldü.

orman yangını
 


 

BEYKOZ'DA DA YANGIN PANİĞİ

İstanbul Beykoz Tokatköy'deki çamlık alanda öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ile Orman Genel Müdürlüğü helikopterinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına çevredekiler de katıldı. Yangın yerine özel harekat polisleri ve TOMA'lar da sevk edildi. Yangın ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı. İtfaiye ekiplerinin olay yerindeki soğutma çalışmaları sürüyor.


orman yangını


 

VATANDAŞ PERİŞAN!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, afet bölgesi ilan edilen Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde yangınları söndürme ve kontrol altına alma çalışmalarına devam ederken, bir yandan da yangının izlerini silip hayatın normale dönmesine yönelik desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgede yangında hasar gören ve yıkılan evlerde hafriyat ile temizlik çalışması yapıyor; evleri hasar görenler için çadır kurulumu sağlanıyor. Talep edilen çadırlar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yerlerine ulaştırılarak, kuruluyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.