Yanlış hamle sürpriz sonuç

Yanlış hamle sürpriz sonuç
AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal partisinin İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Büyükçekmece aday adaylarından hiçbirinin katılmadığı ziyarette konuşan Uysal, bügüne kadar halkın belediyeyi kazanmak için çırpındığını, fakat yanlış hamleler sonucu seçimin kaybedildiğini söyledi .

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak adı açıklanan İBB Başkanı Mevlüt Uysal partisinin İlçe Başkanlığı;'nı ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. İlçe Başkanı Murat Çelik'in karşıladığı Uysal, geçmişe dönük eleştirel açıklamalarda bulundu. "İnşallah bu toplantımızla birlikte Büyükçekmece'de seçim çalışmasının ilk adımını atmış bulunuyoruz" diyen Uysal, "Bugün aslında bir teşkilat toplantısı yapalım istedik. Ben teşkilatla dertleşmek istedim. Onların ne düşündüğünü görmek istiyorum" açıklamasını yaptı. 

Bu ilçenin kaderini değiştireceğiz
Büyükçekmece'ye aday olarak geldiğini ve bunun bir başilangıç olduğunu belirten Uysal, "İstanbul'a 1983 yılında üniversite eğitimi için geldim. O günden bugüne İstanbul'da yapılan her seçimde görev almış birisiyim. Dolayısıyla ülkemizdeki seçimlerin nasıl geçtiğini azbuçuk bilirim" ifadelerini kullandı. 6 buçuk yıl Küçükçekmece'de ilçe başkanlığı yaptığını hatırlatan Uysal, "Ben Küçükçekmece'ye gittiğim zaman kadar hiçbir sağ belediye iktidara gelememişti. Büyükçekmece'nin de kaderini değiştireceğiz" dedi. 

Takım oyunu olmazsa geçmiş olsun
AK Parti iktidarı ile tanışmayan Büyükçekmece'yi AK Parti ile tanıştıracaklarını belirten Uysal, "Bu tek başına olacak bir şey değildir. Siyaset teşkilatla yapılır. Takım oyunu güzel olur ise netice alınır. Takım oyunu güzel olmazsa geçmiş olsun! Takım oyunlarında teknik direktörün, kulüp başkanının çok önemli bir rolü vardır. Ayrıca siyasetin bazı incelikleri vardır" uyarısını yaptı. Büyükçekmece bizim şu anda AK Parti olarak belediye başkanlığını aldığımız birçok ilçeden daha fazla oy aldığımız bir ilçe" diyen Uysal, "Biz 2009'da burada yüzde 43 oyla kaybettiğimizde ben Başakşehir'de yüzde 38'le belediye başkanı seçildim" örneğini verdi. 

Doğru teşhis doğru tedavi
Büyükçekmece halkının AK Parti'ye belediyeyi vermek için büyük bir gayret sarf ettiğini dile getiren Uysal, "Ama bizim bazı eksikliklerimizden dolayı belediyeyi alamıyoruz. Doğru teşhis, hızlı ve doğru teadavi sağlar. Siyasette de tablo doğru okunursa netice güzel alınır. Vatandaş AK Parti'ye belediyeyi vermek için çırpınıyor. Bunu sağlamak bu salonda bulunan teşkilatımıza kalmış. Yanlış hamle geçmişteki gibi sürprizle sonuçlanır" ifadelerini kullandı.  

Teşkilata büyük iş düşüyor
Kendi memleketi olan Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 37 oy ile aldıklarını sözlerine ekleyen Uysal, "O zaman Büyükçekmece'de hem bize hem bu salonda bulunanlara görev düşüyor. AK Parti olarak 2002'de iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız 1994 yılında İstanbul'a belediye başkanı oldu. O günden bugüne İstanbul hizmet belediyeciliği ile yönetiliyor. 2002'den sonra hem Türkiye'nin hem de dünyanın kaderi değişti. Kendi içerisindeki siyasi olaylara dahi müdahale edemeyen bir iktidar varken şimdi dünyanın herhangi bir yerinde adım atılırken sorulan bir iktidar var” diye konuştu.

5 belediye daha alırsak çok şey değişir
Konuşmasını, "İstanbul'da güçlü olmamız lazım ki ülkenin ve dünyanın kaderini değiştirmeye devam edelim" şeklinde sürdüren Uysal, "Biz bu seçimde 25 belediye başkanının üzerine 5 tane daha ekleyelim Ortadoğu'daki sorunların bile gidişatı değişir. Herkesin bize bakışı çok değişir. Hatta 15 Temmuz'da bize ihanet edenleri bize teslim ederler. Ama eğer 25 belediyemizden 5 tane eksilirse varın sonucunu siz düşünün! Seçimlere bu şekilde bakmamız gerekir. AK Parti bu şekilde baktığı için Büyükşehir Belediye Başkanını Büyükçekmece'ye aday yaptı. Güçlü isimler, milletin kazanmak için mücadele verdiği ama teşkilatın doğru adımı doğru zamanda atamadığı yerlere aday yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.