Yavuz Ağıralioğlu: Onlar gibi şımarmayın

Yavuz Ağıralioğlu: Onlar gibi şımarmayın
İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Halk Buluşması'na katılan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu hem iktidarı eleştirdi hem de AK Parti'yi örnek gösterdi. Ağıralioğlu, “Onlar gibi şımarmayın. Onlar gibi olmaktan korkun” mesajını verdi. Ağıralioğlu, İYİ Parti olarak, doğru mayalanıp kıvam tuttuklarını, iktidar olmaları durumunda mazlumlar umut olacaklarını söyledi

İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Halk Buluşması etkinliğinin konuğu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu oldu. Pandemi koşulları nedeniyle açık havada yapılan etkinliğe İyi Partililer katıldı. Büyükçekmece anfi Tiyatro Alanında yapılan söyleşinin moderatörlüğünü İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı ve Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert üstlendi. Mert, programın açılışında, “İl Başkanı Burhan Karatosun 'bize objektif biri lazım' dedi ve programı sunmamı istedi. Seve seve kabul ettim. Müsadenizle şimdi onları biraz sıkıştıracağım” diye konuştu.



Türkü söyleyerek alacağız

Etkinlikte konuşan Yavuz Ağıralioğlu bir gün önce İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte başka bir programda türkü söylediklerini belirtti ve “Dün türkü söyleyerek, bugün de sizlerle böyle güzel bir yaz gününde bir araya gelerek hayallerimizi birlikte dillendireceğiz. Memleketi türkü söyleyerek alacağız” dedi. Ağıralioğlu, “Siz burada arka kısımların boş kaldığına bakmayın. Meydanları, statları dolduracağız. Meydan meydan alacağız memleketi. Kalbimle burdayım ve kabinizle burdanız biliyorum. Biz türkü söylerken de memleket adına hasbıhal ederken de çay sohbeti etrafında halkalanırken de birinin derdine derman olurken de bir dünya sorumluluğunu heceliyoruz. Biz bu memlketi türkü söylerek teslim alacağız. Türkülerimizin bizim ruhumuzda bıraktığı izleri sürerek, Türkçe'nin varlığına dair izleri sürerek, türkülerden yüreğimize damlatttığımız ümidimizin, heyecanımızın, iddialarımızın siyasi sorumluluğu üzerine cümleler kuracağız. Daha sözümüz bitmedi diyenlerin, daha son sözümüzü söylemedik diyen bireylerin meydanlarıdır buralar. Buradakiler Doğu Türkistan sınırından Viyana'ya kadar olan hattı görecek. Ben de burdan orayı göreceğim. Çok beylik bir laf vardır: Dünyada bir Türk varsa her zaman umut vardır” dedi.


iyi parti yavuz ağıralioğlu



Kıvam tutuyoruz

“Ülke yönetimine yeniden akord yapmamız gerek” diyen Ağıralioğlu İyi Parti'nin bu anlayışla yola çıktığını ve başarılı olabilirlerse bunun Türk Milletine bir can suyu olacağını vurguladı. Ağıralioğlu iktidarın şımarık bir hal aldığını da söyleyerek AK Parti hükümetinin siyasi uslubunu eleştirdi. Ağıralioğlu, “Bizler başarabilirsek elimize geçirdiğimiz her türlü imkan, hissesine hicran düşmüş her mazlumun yüreğine ümitttir. O yüzden doğru yürüdüğümüzü, doğru mayalandığımızı, doğru kıvam tuttuğumuzu düşünüyorum. Eksikelerimiz var doğrudur. 20 yıldır devletin imkanlarını elinde kendi tapulu malı gibi gören bir siyasi üslupsuzlukla karşı karşıyayız. İlk defa devlet yönetimi bu tarz bir üslubu icra ediyor. İlk defa böyle bir üslubu iş dünyasını, bürokrasiyi, basını, eğitimi, toplum tecrübe ediyor. İYİ Parti'den önce Türk siyaseti Ak Parti'nin 'ceketimizi koysak kazanırız' şımarıklığındaydı. O kadar seçim gördüler o kadar gelibiyet kazandılar ki, demokraside denetimsizlik, rekabetsizliğe döndü. İstanbul ve Ankara'yı kaybettiler. Benzer şımarıklığı muhalefette yapsa o da kaybeder. Kırklareli'ni kaybetti mesela” açıklamasını yaptı.

iyi parti yavuz ağıralioğlu
 



Onlar gibi olmayacağız

“Seçmenin idaresini gözden çıkardınız mı, sözlerinizi unuttunuz mu bu size geri döner. Hürmetle yürümek zorundasınız” tavsiyesinde bulunan Yavuz Ağıralioğlu, “Millete vediğimiz sözü unutmaktan korkacağız. Onlar gibi olmaktan korkacağız. Yolun başında bismillah diyip yolun sonunda kibire, şatafata, lükse teslim olmaktan korkacağız. Bizden sonra siyaset yapma ihtiyacı duymayacak bir ülke kuralım. Tek duam bu. Böyle bir ideale alın teri döküyoruz. Memleket için bir hikaye oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. Partililerine küçük kavga ve ideallerin peşinde koşmamalarını da tavsiye eden Ağıralioğlu, İyi Parti'nin bir mesuliyet kadrosu olduğunu hatırlattı. Ağıralioğlu, tarihin arkalarından tebessümle bahsedeceğini ve en büyük duasının da ülkede siyaset yapma gereği duymayan nesiller yetişmesinin olduğunu ifade etti. Program, Moderatör Mehmet Mert'in ve vatandaşlardan gelen sorulara cevap verilmesinin ardından sona erdi.



Canımızı ortyaa koyduk

Etkinlikte konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Partinizle iftihar edin” vurgusunu yaptı. Kavuncu, “Siyasi sahnede strateji önemli ama ondan önce yürek, heyecan, motivasyon önemli. Bir hikaye yazdık. Bu sizin hikayeniz, buna sahip çıkın. Bu çok kıymetli bir hikaye. Çünkü biz buraya canımızı koyduk. Geleceğimizi, çoluğumuzun çocuğumuzun vaktini koyduk. İnşallah heyecanımızı kaybetmeyiz. Yoldan çıkıp çıkmamayı birilerinin iyi niyetine bırakamayız. Devlet mekanizması ciddidir. Biz doğduk ve sancılı bir doğum oldu. Ergenlik dönemimizi de zor atlattık. Haksızlığa, iftiraya uğradık. Şimdi olgunluk dönemine girdik mi bilmiyorum ama biz artık kim olduğumuzu değil ne olduğumuzu anlatmaya başladık. Proje ortaya koymaya başladık. Bu bizim için çok kıymetli” diye konuştu



Onur  ve gurur duyuyorum

İyi Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun da etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür derek şunları söyledi: “Hepiniz hoş geldiniz. İyi ki geldiniz. Sizlerin sayesinde bu heyecanı yaşıyoruz. Sadece partimizin değil, tüm milletimizin vekili SayınYavuz Ağıralioğlu ve İstanbul Sancak Beyimiz, İl Başkanımız Buğra Kavuncu'yu ilçemizde ağırlamaktan onur ve gurur duyuyorum. Hepimize teşekkür ediyorum.”

Müge Cesur Özmen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.