Yeni dönemde yeni bir ekip

Yeni dönemde yeni bir ekip
Catalca Belediye Başkanı Cem Kara, yerel seçimler öncesinde Gazete Damga'ya konuştu. Belediye Başkanı adayı olacağını ilk kez gazetemize açıklayan Kara, sağlık sorunlarının aday olmasını engellemeyeceğini söyledi.

Yeni dönem hakkında da çarpıcı bilgiler veren Kara, özellikle çalışma ekibinde radikal değişiklikler yapacağını ilk kez Damga vasıtasıyla duyurdu. Yeni ekibinde kadınlara ağırlık vereceğini, bu konuda kimseyle bir istişare yapmadığını belirtti. 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde verdiği sözlerin tamamını tuttuğunu ifade eden Kara, sadece üniversite konusunda kendilerinden kaynaklı olmayan birtakım sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve geleceğe dönük projelerinden de bahseden Kara, Çatalcalıların merak ettiği bütün konulara açıklık getirdi.

Çatalca Belediye Başkanı olduğunuz süre içerisinde hedeflerinize ne derece ulaşabildiniz? İlçemiz adına neler yapabildiniz? 
Çatalca Belediye Başkanı Adayı olduğumuz süreçte bir kitapçık bastırdık. Bu kitapçık içerisinde verdiğimiz sözlerin hemen hemen hepsini tutmuşuz. Orada ne yazdıysak, neyin sözünü verdiysek neredeyse hepsini gerçekleştirmişiz.

Bu verdiğiniz vaatlerin neler olduğu konusunu açmamız gerekiyor. Elle tutulur bir bina, bir yapı söz konusu mu?
Belediye hizmeti denilince, ya da hizmet denilince ilk akla gelen bina olmamalı aslında ama açmak gerekirse eğer senin de dediğin gibi; Bu ilçede biz göreve geldiğimiz gün ilçenin kanayan yaraları belli idi. İlk işimiz Çatalca’yı imarsızlıktan kurtarmak olmalıydı. Hatırlayın o günleri. Çatalca tam bir ekonomik kriz ve dar boğazın içerisindeydi. İnsanlar oturacak ev bulamıyordu desek yeri midir? Evet yeridir. Çivi çakılamıyor, insanlar çocuklarını evlendiremiyordu. Çatalca’nın bugün diğer tüm ilçelere göre en zengin ilçelerinden biri haline geldiğini görmemek mümkün mü? Şöyle düşünün bir ilçede inşaat sektörü tamamen durmuş, bir ilçenin planı yok sayılmış. İmara kapatılmış ve o ilçede hemen hemen her sektör bu imarsızlıktan resmen kırılmış bir ilçe! Biz böyle bir ilçe aldık. Kasasında parayı bırakın, kapısında haciz memurları ve avukatların nöbet tuttuğu bir belediye aldık. Çatalca Belediye Başkanı olduğumuz gün itibariyle öncelikle bir ekip oluşturma sürecine girdik. İmar konusundaki çalışmalarımıza ve bu ilçe halkının yaşam haklarının geri alınması için verdiğimiz tüm o savaşlara bizzat sizler şahitsiniz, Çatalca halkı şahittir. Bugün bu ilçede imar sorunu kalmamıştır. Görmediğini ifade eden muhalif arkadaşlarımız var ise eğer yapacakları tek iş, 2008-2018 arasında bu ilçenin uydu görüntüleri var, bunlara baksalar yetecektir.

Tamam imar konusunu çözdünüz. Çatalca’da Ferhatpaşa ve Kaleiçi mahalleleri inşaat, yani yapı anlamında bir hayli gelişti. Bu gelişime göre yaşam alanları yaratabildiniz mi size göre?  
Yaşam alanlarından kastınızın ne olduğu çok önemli. Lomborloz deresini hatırlar mısınız? Hani o farelerden, sivrisineğinden ve pis kokusundan yanından bile geçilemeyen lomborloz deresi... 1994’lü yıllarda Karadeniz Caddesi üzerinde iş yerimiz vardı. Gidip gelirken çok görmüşlüğüm vardır. Birçok kişi hatırlamayabilir belki. Şimdi benim de siz sorunca hatırlarımda canlandı... Hiç aklınıza gelebilir miydi? Bugün öylesine bir derenin ıslahı yapılacak, ardından bir ilçenin tüm sosyal faaliyetlerini, festivallerini, otopark ihtiyacını karşılayacağı neredeyse bir mahalle kadar alanın oluşturulabileceğini düşünür müydünüz? Ben iddia ediyorum hiç kimsenin aklının ucundan dahi geçmezdi. Yarın için o alanda halkımın her türlü sosyalitesi için her şeyi yapabileceğimiz bir alanı oluşturmak benim ve benim dönemimin belediyesinin onur kaynağıdır. Diğer tarafta Eşekçi Deresi var! Yine hastanemizin hemen alt tarafında bulunan Vezirhane Dereleri… Çok eskiye gitme. Bizden önce bizzat radyo programlarında sen bile haber yapıyordun bu dereler için. Koku, sivrisinek, haşere ve fareler ile ilgili konutlar vardı tabi bizden önce bir tek o bölgede… Ne diyordu halk “Bir çare”. Peki bugün geldiğimiz nokta nedir? Buralarda halkımızın yürüyüş yapabilecekleri alanları oluşturmak, yine buralara banklar koyarak vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında, çoluğu çocuğu ile akşam vakitlerini geçirmelerini sağlamak. Sosyal alanlar deyince, sosyallik deyince AVM’lere insanları mahkum etmek değildir ki? Bugün bu ilçeye AVM koymak basit bir iştir. AVM’ler ile her yeri kuşatılmış ilçelerden ne farkınız kalacaktır? İddia ediyorum ve buna canı gönülden inanıyorum. Bugün birçok ilçenin belediye başkanı, Çatalca’nın belediye başkanı olmak için can atıyordur. Çevremizdeki diğer tüm ilçelerden bizi ayıran en büyük özellik doğamız, yeşilimiz, istediğiniz her noktada ayağınızın toprağa basabileceği bir ilçe! Bizim bu ilçede yaşam vadileri yapmamıza gerek yok ki! Çatalca başlı başına bir yaşam vadisi. Yeter ki deresini ıslah ederek, ağacını, toprağını koruyarak, yeşiline dokunmadan bu ilçe halkına hizmet edebilmek marifet. Yoksa bugün bu ilçenin has özelliklerini yok ederek, beton yığınları içerisine bu halkı mahkum etmek bu ilçeye belediye başkanlığı etmek değil, aksine bu ilçeye ihanet etmek olur!

Peki şu kaldırımlar konusunda ne diyorsunuz? Halk “Yürüyemiyoruz, kaldırım yok” diyor. Yolda yürümek zorunda kalan bebek arabalı, engelli vatandaşları görüyoruz!
Ağaç nereye ekilir Bahadır? Bu arada Bahadır derken, vatandaş olarak soruyorum. Sen bugün Çatalca’da ağaç dikecek olsan nereye dikersin? Öncelikle şu bir gerçek, zamanında Çatalca’da yol kenarlarında yeşil olsun diye ağaç dikilmiş. Ama zamanla kaldırımın neredeyse tamamını bu ağaçlar kaplamış. Esnafımız da üç tane malını çıkartıp sergileyeceği yerde, çoğu zaman dükkanının yarısını çıkartır olmuş. Bu konuda yeni dönemde kaldırımlarla ilgili şikayetler göz önünde bulundurularak, ilçemizin ana caddelerine ayrı bir vizyon getirecek projelerim olacak. Ama dediğim gibi bugün için kaldırımlarda yürünememesini en büyük etkenlerinden biri, kaldırımların ortasında bulunan bu ağaçlardır. Esnafımıza da zabıta ekiplerimiz aracılığı ile gerekli uyarı yapılmakta, gerekse cezai işlem uygulanmaktadır. Bunlar çözüm müdür? Değildir. Lakin yetki alanlarımızı, yetkili işlerimizi vatandaş bilmiyor. 

cem kara

Evet bu çok anlatılamayan bir konu. Mesela bana gelen şikayetler içerisinde en çok karşılaştığım elektrik kesilse 'Ben bu belediyenin' deyip ekleri olan cümleler kuruluyor. Her şeyin faturası size kesiliyor...
Aynen öyle. Kanal taşıyor, işte en son geçtiğimiz günlerde Çatalca Devlet Hastanesi'ni yine su bastı. Yağan yağmur sonrası, o bölgeye ilk ekiplerini yollayan kurum Çatalca Belediyesi. Bizim işimiz mi? Tartışılır. Ancak Çatalca Belediyesi'ni sorumlu tutan arkadaşlar olacaktır. Hangi kurumun görevi olursa olsun, bu ilçede “Ben mağdurum” diyen hangi vatandaş olduysa ilk koşan biz olduk ve biz olacağız. Köy yolları yani mahallelere giden yollarımız bozuk “Belediye nerede” diye soruluyor. Mahalle içlerinde pırıl pırıl yollarımız vardı. Doğalgaz çalışması, kanal çalışması derken bozukluklar söz konusu oldu. Vatandaş tabiî ki haklı. Bugün ben de vatandaş olsam, yani kurumun başında olmayan birisi olsam aynısını derim. Anlatabilmeliyiz her şeyden önce. Yine de “Bana ne” anlayışı güdüyor muyuz? Hayır. Her türlü yazışma ve irtibat içerisinde bulunarak, halkımızın en hızlı biçimde hizmete kavuşmasını ve mağduriyetin en düşük sevide halka yansımasını sağlıyoruz.

2009 kitapçığınızda olup ta “Bunu yapmadım” diye kendinizi yargıladığınız hizmet var mı? 
Üniversite konusuna geleceksin! Tabi ki tüm Çatalca halkı bu ilçede bir üniversite olması hayalini on yıllardır taşıyor. Biz Türkiye’nin ilk Biyomedikal Meslek Lisesini yapmak üzere verdiğimiz mücadelede başarılı olduk. Temelini attık. Binalarını yükselttik. Lakin üstlenici yani bağışçı kişiler ekonomik koşulları el vermediği için yapmayacaklarını ifade ettiler. Bu noktada “Başaramadılar” cümlesini sarf eden muhalif siyasetçiler var. Her zaman da olacaktır. Ancak işin doğrularını anlatmak gerekiyor. Bir protokol imzalandı ve bu protokolde yerin tahsisi okul yapılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapıldı. Bu noktadan sonra bizim pek bir müdahalemiz söz konu olmamasına rağmen, proje durduğu günden beri çeşitli üniversiteler ve üniversite kurmak isteyenler ile görüşmeler yapıyoruz. Şunu da gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. O alanda ya Türkiye’de bir ilk olacak okul açılacak, ya da Çatalca hayallerini süsleyen Üniversite. Böyle bir noktaya getirdik. Nakkaş’ta Bahçeşehir Üniversitesinin 100 dönüm arazi alması, yine Elbasan yolu üzerinde Rumeli Üniversitesi Yerleşkesi gibi bizim de görüştüğümüz çeşitli üniversiteler var. Çatalca’da üniversite çalışması hiçbir zaman bitmedi. Durmadı.

Çatalca’ya üniversitelerin gelmesi bu saatten sonra kaçınılmaz bir gerçektir. Çatalca'da bir ilkokul sorunu var başkanım. Bir eğitimci olarak Çatalca’da özellikle Ferhatpaşa İlkokulu'na yoğunlaşan nüfus sebebiyle büyük talep var. Yeni bir ilkokul neden düşünülmedi? 
Çatalca’da biz göreve geldikten sonra eğitim binaları ile ilgili yenilenme göz ardı edilemez. ÇPL, Kız Meslek Lisesi, Arif Nihat Asya Endüstri ve Meslek Lisesi, Yeni Anadolu Lisesi (İmam Hatip Kız Lisesi) bunlar hep bizim zamanımızda gerçekleşen eğitim hizmetleri. Tüm bu binaların, yani okulların yapımları esnasında, her türlü çevre düzenlemesi çalışmaları esnasında, kapalı spor salonları ve diğer tüm yapılan hizmetler esnasında Belediyemizin katkıları ortadadır. Hangi okul müdürüm, hangi velim, hangi öğrencim, “Şu sıkıntımız var” demiştir de geri dönmüştür? Akalan Mahallesi'nde Büyükçekmece Belediye Başkanım Hasan Akgün ile beraber iş birliği içerisinde bir okul binası yaptık. Belki de Türkiye tarihinde en kısa sürede yapılan bir okuldur bu. İlkokul ile ilgili de Milli Eğitim Müdürlüğü ve teknik birimlerimizin istişareleri, çalışmaları devam ediyor. Çatalca’da aslında derslik anlamında en az 50 yıl bir sorun yaşanmayacak. Mahallelerimizde kapanan okullar sebebiyle ilçe merkezindeki okullarda yığılmalar söz konusu oluyor. Bu da es geçilmemeli.

Gelelim siyasete! Aday mısınız? Aday adaylığı sürecinde bir açıklamanız olacak mı? Aday adayı olacak mısınız? Herkesin en fazla merak ettiği konu bu çünkü...
Evet, yeniden Çatalca’ya adayım. Aday adayı değilim adayım.

Nasıl yani aday adaylığı başvurusu yapmayacak mısınız?
Aday adaylığı başvurusu verilmesi gerekiyor ise veriliyor. Ben sürekli genel merkez ile irtibat içerisindeyim. Ben şu an Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki dönemdir Çatalca’da görevde olan Belediye Başkanıyım. Çatalca’da CHP’nin şu an bir belediye başkanı var zaten. Genel Merkez ile gayet iyi ilişkiler içerisindeyiz. Belki de belediyeler içerisinde genel merkeze yok denecek kadar az şikayet giden bir belediye başkanıyım. Genel Başkanımız, genel başkan yardımcılarımız ile de hiçbir sorunum yok. Zaten ben 10 yılın sonunda başarılı olmadıysam, ben aday adayı olmam. Aday olmam. Partimin benden memnun olduğunu, genel başkanın benden gayet memnun olduğunu iyi biliyorum. Genel Başkanımız, herkesin belediye başkanı olan, yetimin, öksüzün hakkını yemeyen bir belediye başkanı istemiştir. Yani o tarife ben aynen uyduğumu biliyorum. Genel Merkezde benim başarı karnem gerçekten iyidir.

Sağlık durumunuz nedir? Bir ameliyat ve sonrasında tedavi süreciniz oldu. Şu an ki durumunuz nedir? Sağlık durumunuz adaylığınıza engel mi? 
Evet. Canlı yayında yapmış olduğumuz programda da söylemiştim. İnsanlar her an çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşabilirler. Hayatta hiç kimsenin garantisi yoktur. Yani kapıdan çıktığınız an nasıl bir şey ile karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Kısa bir süre içerisinde, 3 aylık bir sürede çok pozitif bir sonuç aldık. Şu anda altıncı ay içerisinde de o sonuç başarı ile kendisini sürdürmektedir. Yani sağlığım açısından aday olmama herhangi bir engel yoktur.

Diyelim ki tekrar belediye başkanı oldunuz? Aynı ekiple mi çalışcaksınız? Ekibinizle ilgili bir hayli vatandaş tepkisi oluştu...
On yıllık süre içerisinde yorulanlar vardır. Tabi yıprananlar vardır, ya da beklentilerine hiç cevap alamadıklarımız vardır. Çünkü sonuçta 150 kişilik bir ekipten 467 kişilik bir çalışma grubuna ulaştık. Kolay değildir, bir tane başkan yardımcısı varken 6 başkan yardımcısı ile çalışıyorsunuz. İki tane mahalle varken 39 mahalleye hizmet ediyorsunuz. O nedenle yeterli kapasitiye ulaşamayan arkadaşlarımız vardır. Dolayısıyla meclis yapısında ve buna bağlı olarak da belediye başkan yardımcılığı yapısında değişiklikler olacaktır. Herkes her yerde değişimin kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Bunu da bana söyleyen halktır. Halkımız ekibimizde değişiklik istiyor ise verilen tüm mesajları dikkate alıyorum.

Ekipte kimler olacak mesela? Belediyecilikte tecrübeli olan Engin Akman’ın size destek olduğu söyleniyor. Ekipte olacak mı? 
Ben şu an bir ekip telaffuz etmem. Ama kafamda planladığım bir ekip var. Meclisten seçimle gelenler olacaktır. Belki fermuar yöntemi olacak, belki seçim olmayacak parti içinde meclis anlamında, orasını bilmiyorum.

Radikal bir yönetim anlayışı mı olacak?
Kadın ağırlıklı bir yönetim anlayışı düşünüyorum.  Belki sürpriz olacaktır. Bu söylediklerimden hiçbir kadının da haberi yok. Bu konuda kimse ile bir istişarem olmadı.

Çekirdek kadronuz olan, sağ ve sol kollarınız olarak telaffuz edilen Ufuk Akın ve Erhan Güzel bu ekibin içerisinde olacak mı? Onların durumu ne olacak? 
Ben siyasette yola çıktığımda Ufuk Akın vardı bu partinin içerisinde. Ama Erhan yoktu. Erhan bu partiye aktif olarak benimle gelmiştir. Ve 9 yıldır hizmet etmiştir. Dolayısıyla bugünden şu arkadaşımız olacak, ya da bu arkadaşımız olmayacak diyemem. Ama kadın ağırlıklı bir kadro düşündüğümü söyledim.

Kadın Başkan Yardımcıları olacağını anlıyoruz bu durumda. Başkanın yeni kolları o zaman kadın Başkan Yardımcıları mı olacak? 
Temizlik işleri ve Kültür ve Sosyal İşler gibi birçok alanda ben kadın arkadaşların çok daha iyi işler başaracağını düşünüyorum. Yani Çatalca’ya kadın eli değdirme zamanı geldi. Ben bu adımı müdürlüklerimizde başlattım. Kadın müdürlerimizin başarılı olduğunu düşünüyorum.

Çatalca tarihi bir vizyona ulaştı
Çeşmelerin restorasyonları ile ilgili süre uzadıkça halk arasında da dedikodular çoğaldı. Hiçbir çeşmenin ya da tarihi eserin etrafında bir ganimet çıktı mı? Restorasyonu bitmeyen çeşmelerin durumu nedir? 

Çeşmelerden keşke bir şeyler çıksaydı da biz de bunu halkımızla paylaşsaydık. Öyle bir şey olabilir mi? İnanır mısın bilmem ama çeşmelerin başında nöbet tutan kişiler bile oluyor. Neden bu restorasyonlar uzun sürüyor? Bir çeşmenin onarımını ele alalım mesela; Hacı Mahmut Çeşmesi, burasının projeleri mevcut duruma göre hazırlanmış, Anıtlar Kurulu’ndan çıkan proje bu. Etrafını açmak için kazmaya başlıyorsunuz, çeşme sizin gördüğünüzün iki katı yükseklikte çıkıyor. Etrafında bir değil birden fazla yalak çıkıyor. Şunu söylemek istiyorum. Aşağı yukarı 40 yaşındasın Bahadır. 40 yıldır da bu ilçedesin. Bugüne kadar, sen hiçbir çeşmenin, hiçbir tarihi eserin Çatalca’da restorasyonuna şahit oldun mu? Topuklu Çeşmesi ve Havuzu! Hemen hemen her sabah gidip çalışmaları ne durumda diye bakıyorum. Ben bile ‘burası gerçekten böyle miymiş’ diyorum kendi kendime. Tarihimize sahip çıkmalıyız. Bunlar bizim tarihimiz. Kaleiçi Mahallesi'nde ne kadar tarihi yapı varsa bunların tüm projelerini yaptırdık. Bugüne kadar hangi dönemde Çatalca Belediyesi böyle bir proje gerçekleştirmiş? Çatalca bizimle birlikte bir tarihi vizyona ulaştı. Türkiye’nin ilk Mübadele Müzesi ve Meydanı! Gurur ve onur kaynağı bizim için. Ve tüm bu tarihi yapılarımızın restorasyon çalışmalarına hızla, duraksamadan devam edeceğiz. Yeni dönemde de bu hassasiyetimizi sürdüreceğiz.

Spora büyük destek verdik
Sporda, kültür ve sosyal işlerde ne durumdasınız belediye olarak? 

Çatalca Belediyesi arması taşıyan ya da taşımayan ne kadar spor kulübü var ise muhakkak bir şekilde bizim dönemimizde belediyeden destek görmüştür. Spora verdiğimiz destek ortadadır. Çatalcaspor Kulübü bizim görevde olduğumuz süre içerisinde başarılı bir ivme yakalamıştır. Amatörde oynayan bir kulüp bugün ikici ligi zorlamaktadır. 3. Lig'e çıkana kadar ki süreçte gerek kulüp başkanı Hasan Gökçe ve gerekse tüm yönetimdeki arkadaşların da başarılı performansları sayesinde verdiğimiz destekler doğrultusunda Çatalcaspor ismi bugün hak ettiği yerdedir ve daha da güzel yerlerde olacaktır. Karate takımımız, güreş takımımız göğsümüzü kabartıyor. Bizleri mutlu ediyor aldıkları başarılar. Basketbolda, boccede, voleybolda ve futbolda dönemimiz içerisinde kulüplerimizin de aldığı başarılı sonuçlar bir belediye başkanı olarak beni gerçekten mutlu etmektedir. Bundan sonraki süreçte spora olan desteğimiz ve gösterdiğimiz ilgi daha da artacaktır.

Festivallere ilgi yoğun
Kültür ve sosyal işler ile ilgili de Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'ni sadece bir bina olmaktan kurtarıp binlerce çocuğumuza, gencimiz, kadın erkek binlerce vatandaşımıza hizmet veren ve onlara birer beceri ya da sertefika sağlayan bir kurum haline getirdik. Bunu gerçekten çok önemsiyorum. Festivalleri çoğu zaman eleştiriyorsunuz. Lakin görmüyor musunuz? Bu ilçe her festivalde yüz binleri bulan bir insan sirkülasyonu yaşıyor. Festivallerimize olan ilgi gerçekten çok yoğun. Halkımız bu festivalleri her yıl olması için bekliyor.

Dünya barışına katkı sunuyor
Özellikle Çatalca Belediyesi olarak uluslararası bir festival olmasını sağladığımız 23 Nisan Çocuk Festivalimiz, her yıl biraz daha dünya barışına katkı sunduğu için beni gururlandırıyor ve onurlandırıyor. Dünya çocukları ve ülkemizin çeşitli illerinden ve bölgelerinden gelen çocuklarımızı evlerinde misafir eden Çatalca halkına sonsuz teşekkürlerimi bir defa daha sizlerin aracılığı ile dile getirmek istiyorum. Bu festival ilçemizin onur ve gurur kaynağı haline gelmiştir.

Mahallelerimizi bir bir geri aldık
'Benim dönemimde oldu' cümleleri her daim duyulur, bilinir ve söylenir. Sizin döneminizde gerçekleşenler nedir? 
2009 yılından bu yana bizim en büyük mücadelemiz öncelikle Çatalca’dan koparılan mahallelerin geri gelmesi idi. Bu konuda hiç mütevazi olmayacağım. Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu vekilimiz ile Çatalca’dan koparılan Nakkaş, Bahşayiş ve Muratbey mahallelerinin geri getirilmesi, Çatalca’nın mücadelesinin başarısıdır. Ve tüm mahallelerimize doğalgaz sözümüz. Tüm yazışmalarımızı bugün bütün halkımız ile paylaşabilirim. Önce Trakyadaş ile, ardından İGDAŞ’a geçtikten sonraki süreçte İGDAŞ ile yazışmalarımız bizde mevcut. Çatalca’da mahallelerimizin doğalgaza kavuşmasında Çatalca Belediyesi'nin emeğini, gayetini ve mücadelesini kimse görmezden gelemez. Yine Çatalca Devlet Hastanesi... 2009 yılında 8 Eylül tarihinde yaşanan sel felaketi sonrasında ilçemize gelen dönemin sağlık bakanı Recep Akdağ’dan 'Yeni hastane sözü'nü alan kişi benim. Bizzat kendisi ile hem belediye başkanlığı binamızda hem de kaymakamlık binasında yaptığımız görüşmede ifade ettim ve sözünü aldım. Daha sonraki süreçte hastane yapıldı mı? Yapıldı. Tabiki hükümet kanalı ile yapılacak. Çatalca Belediyesi'nin hastane yapma yetkisi yok. Biz belediye olarak bu ihtiyacı birinci ağızdan, en yetkili kişiye ilettik ve bugün Çatalca Devlet Hastanesi’ne kavuştu. Yönetimsel anlamda vatandaşı memnun etmeyen ve mağdur ettiği ifade edilen konularda da her anlamda gerekli görüşmeleri bizim yetki alanımızda olmasa da yapıyoruz.

Bahadır Sügür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.