Yenikapı ruhu yeniden dirildi

Yenikapı ruhu yeniden dirildi
AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı kapsamında Yenikapı'da miting düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı mitinge resmi rakamlara göre 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta İstanbul'a damgasını vuracağını belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 milyon 600 bin tek yürek olduk. Cumhur İttifakı sadece iki partinin değil, tüm Türkiye’nin ittifakıdır” dedi

Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi Yenikapı'da yapıldı. Mitingde ilk kürsüye gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Etrafta terör var, savaş var, şiddet var, kötülük var. Bölmek isteyenler var" dedi. Yıldırım'dan sonra konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Hiç kimse İstanbul'daki 3 milyon şerefli Kürt kökenli kardeşimin üzerine plan yapmasın" uyarısını yaptı. Son olarak kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri bizi provake etmeye başladı. Dövizi tırmandırmaya başladı. Ey finans sektörünün içinde olanlar kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp provakatif eylemlerin içine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyecekseniz" ifadelerini kullandı. 

1 milyon 600 bin kişi katıldı
"Yenikapı ruhu İstanbul’u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Bahçeli ile AK Parti’ye ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı’na inanan tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapı’dayız" diyen Cumhurbaşkanı, "Şu an aldığım resmi rakamlara göre burada 1 milyon 600 bin kişi var. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk.
Cumhur İttifakı sadece iki partinin değil, tüm Türkiye’nin ittifakıdır. Türkiye’yi hedef alan herkes Cumhur İttifakı’na saldırıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Biz Allah’ın izniyle, bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri Türk şehri olarak korumaya devam edeceğiz. Bu şehir Fatih Sultan Mehmet’in emanetidir, Yavuz Sultan Selim’in göz bebeğidir. Kanuni’nin nefesidir. Sultan Abdülhamit’in namusudur. Gazi Mustafa Kemal’in son nefesidir. Adnan Menderes’in hayalidir. Turgut Özal’ın rüyasıdır. Erbakan hocamızın duasıdır. Alpaslan Türkeş’in sevdasıdır. Hayalimiz, duamız her şeyimizdir" dedi.

Sıradan bir adayımız yok
CHP İBB adayının İstanbul’un bir ilçesinin belediye başkanı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizim şu anda Belediye Başkan adayımız, yıllarca ülkemizde ulaştırma bakanlığı yapmış, İDO’nun Genel Müdürü, ondan sonra Başbakanlık, ondan sonra Meclis Başkanlığı; dolayısıyla İstanbul gibi bir yere rastgele bir isim yakışmazdı. Onun için İstanbul’a biz Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik" dedi. AK Parti tarafından İstanbul'a yapılan yatırımlardan da söz eden Erdoğan, "Haliç’te attığımız adım var ya, dünyada örnek bir adımdır. Ben bir Kasımpaşalıyım, ömrümün ciddi bir kısmı da o bölgede geçtik. Sandalla karşıdan karşıya geçmekte zorlanırdık. Hocalar bize ‘Haliç’i dolduracaksınız’ Dedik ki, nasıl burayı güzelim yeri biz kalkacağız hafriyatla dolduracağız? Olmaz dedik, çalışmaları uzattık. Sağ olsun anlaştığımız müteahhit firma da gayret etti ve biz Haliç’i temizlemeye başladık. Yaklaşık 2,5 metreküp oradan balçık çıkarttık. Bu balçığı 9,5 km uzaklıkta Alibeyköy’de bir taş ocağına, adeta bir petrol boru hattı gibi onunla pompalamaya başladık. Bu pompalamada çamur o ocakta kalıyor ama tülbent gibi bir sistem kurduk. Oradan süzülen su tekrar Haliç’e geri gönderiliyor. Ve bununla orada 650 bin metrekare alan kazandık. Şimdi orada ne var? Şimdi orada bir oyun parkı var, devasa. Onu kazanmanın ötesinde çevre de ona göre yerleşim alanı oluşmaya başladı" açıklamasını yaptı. 

Yassıada'nın adı değişiyor
Yassıada'yı uluslararası toplantıların merkezi yapacaklarını ve adını da demokrasi ve özgürlükler adası koyacaklarını açıklayan Erdoğan, "Bak sana ben bir müjde daha vereyim Bay Kemal. Nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi’ni de kısa zamanda bitireceğiz. Ama sizlerin yaptığı gibi Atatürk Kültür Merkezi gibi değil, dünyada parmakla gösterilen bir kültür merkezi yapıyoruz. Her yönüyle muhteşem şu anda hızla inşaat devam ediyor. Herhalde bitirdikten sonra orada bir konserimize gelirsin. Biz çağırırız, bizim nankörlüğümüz yok. Ankara’dakine gelemiyor. Külliyenin içerisinde biliyorsunuz muhteşem bir opera binamız var. inşallah 29 Ekim’de Fazıl Say’ın bir konseri olacak. Kendisinin inşallah bir bestesi olacak. Ya bizim derdimiz sen hangi zihniyettensin değil. Gelin, tek millet olalım" dedi.

Vaatlerini sıraladı
İstanbul'a yapılacak yatırımlardan da söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi’ni kuracaklarını, Pendik’te ise 3,5 kat maliyetle teknoloji geliştirme merkezi oluşturacaklarını söyledi. Silivri bölgesinde termal ve günü birlik tesis yatırımları yapılacdağını da ifade eden Erdoğan, "Turizmde Yenikapı Kruvazör Limanı ve Galataport Limanı da İstanbul’un gelirlerini artıracak projelerden biri. Pendik’te de fuar ve kongre merkezini hayata geçireceğiz. Hedefimiz Avrupa’nın 50 milyon ziyaretçiye sahip fuar pazarından yüzde 10 pay alarak, İstanbul’a 5 milyon ilave ziyaretçi getirmektir. İstanbul’a dev bir film platosu kuracağız. Oyuncu köyü, dalga üretim sistemi, görsel sanatlar müzesi olacak. Harem’den Haydarpaşa Garı’na kadar olan bölgeye tasarım merkezini yapıyoruz. Evet burada kültür ve sanat merkezleri, konferans salonu sergi alanı gibi alanları şehrimize kazandıracağız. İstanbul’da 20 koridor planladık. Yeşil koridorlar kesintisiz bisiklet ve yaya akslarını da içinde barındırarak, afet anlarında toplanma alanı da olacak. Toplamda 18 alanda seyir terasları oluşturacağız. Denize kıyısı olan 22 ilçemizdeki kıyı şeridini düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız. İstanbul’a 22 yeni müze, 12 gençlik merkezi kuracağız. Sarayburnu’nda yolu yerin altına alarak şehrimize Gülhane Parkı ile denizi birleştireceğiz. Artık orada yol Gülhane Parkı ile denizi bölmeyecek. Şehrimize yeni bir meydan kazandırmış olacağız. Sirkeci - Yedikule arasındaki 8,5 km kıyı boyunca da sanat hattı oluşturacağız. Metro hatlarımızda kullanılan 1050 metro aracını yerli üretimden temin ederek bakım maliyetlerini azaltacağız" açıklamasını yatpı.

İstanbul’a ittifakın damgasını vuracağız
Mitingde konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "31 Mart'ın öneminin şuuruyla imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak sandığa gidip İstanbul'a Cumhur İttifakı'nın damgasını vuracağınıza inanıyorum" dedi.

Sözlerine mitinge katılanlara teşekkür ederek başlayan Devlet Bahçeli, "İstanbul'dan atılacak bir adımın yankısı her taraftan işitilecektir. Cumhur İttifakı olarak bunun bilincindeyiz. Ne var ki, zalimler boş durmuyorlar. Türk ve İslam düşmanları çevremizde vızır vızır geziyorlar. Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa ya o gözü oyarız ya da o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız. Burada huzurunuzdan şer ve illete sesleniyorum. Sakın aldanmayın, hesap hatasının bedelini Malazgirt'te İstanbul'un fethinde ödediniz. Müslüman Türk'e kefen biçmenin bedelini Çanakkale'de Anafartalar'da ödediniz. O günkü ruh ölmedi. Bugün burada Yenikapı'da yaşıyor. Hevesiniz boşuna, çabanız beyhudedir. İhanet çemberi ve kuşatma mutlaka kırılacaktır. Türk milleti mutlaka selamete çıkarılacaktır. Zillet ittifakının kumpasları muhakkak çürütülecektir. Haklıyız zafere ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

İstanbul ehline emanet edilmeli
Konuşmasını, "Kürt kökenli kardeşlerimizin hiç kimsenin tasallutuna giremez. Hiç kimse şerefli Kürt kardeşlerimin üzerine oyun kurmasın, zillete ortak olacaklarını düşünmesin" şeklinde sürdüren Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerimiz bu hain planları alt üst eder. PKK'nın siyasi aparatı HDP'ye şamarı indirir. İnşallah da bunu yapacaklardır. İstanbul ehline emanet edilmelidir. Bunu başaracak isim ise Cumhur İttifakı'nın başkan adayı sayın Binali Yıldırım'dır. Soyadı gibi iş yapan, tevazu sahibi, erdem sahibi, deneyim sahibi, devlet ve siyaset hayatımızda mümtaz bir yeri bulunan sayın Binali Yıldırım İstanbul'un şehremini olmaya hem namzet hem de buna ziyadesiyle layıktır. Kılıçdaroğlu varsın şehir şehir gezip dedikodu yaysın, kötürüm siyasetinden bahsetsin. O konuşacak, Cumhur İttifakı yapacaktır. CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum: Bu Kılıçdaroğlu'nda hayır yoktur, ümit yoktur, gelin birlikte olalım Cumhur İttifakı'nda buluşalım. Son bir haftaya girdiğimiz seçim sürecinde, 31 Mart'ın öneminin şuuruyla imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak sandığa gidip İstanbul'a Cumhur İttifakı'nın damgasını vuracağınıza inanıyorum. Başka Cumhur İttifakı'nın başkan adayı Binali Yıldırım olmak üzere, bütün ilçe belediye adaylarımıza üstün başarılar diliyorum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.