Yeşilime dokunma! Park için eylem yaptılar

Yeşilime dokunma! Park için eylem yaptılar
Eyüpsultan Yeşilpınar'da mahalle sakinleri parklarının İBB tarafından yıkılacağı gerekçesiyle eylem yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı Eyüpsultan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni sonrası mahalle sakinlerinin protestosunda arbede yaşanmıştı. Çıkan arbedede düşen Ayşe Topçu yaralanmıştı. O günden beri parkta nöbet tutan mahalle sakinleri bugün yıkım ekiplerinin geleceği gerekçesiyle tekrar parkta toplandı. Mahalle sakinleri parka çadır kurup nöbet tuttu. İBB'nin mahkeme sonucunu beklemeden yıkım yapacağını belirten mahalle sakinleri bu duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin eylemine katılan Ayşe Topçu, " Şu ağaçları bak. Ağaç kesme makinesi getirmişler. Yıkacaklar biz de bunları seyredeceğiz. Bu çocuklarımız ağlayacak. Nereden biz yarın bu çocuklar nereye gidecek? Biz nerede oturacağız? İstanbul'da deprem var. Hazırlıklı olun diyorlar. Böyle mi hazırlık yapacağız" dedi.


Yeni park site içinde dahil olacak

Geceden beri parkta nöbet tuttuğunu belirten Hülya Özkan ise,"40 yıllık deprem toplanma alanının yıkılmasını istemiyoruz. Bırakın parkı deprem toplanma alanının yıkılmasını istemiyoruz. Projelerine hiçbir şekilde karşı çıkmıyoruz. İstedikleri şekilde yapabilirler. Bize gösterdikleri küçücük bir parka biz girmek istemiyoruz" diye konuştu.

Yeşilimize dokunmayın

Yaklaşık 3 aydır yeşil alan mücadelesi verdiğini söyleyen Hüseyin Kara da, "Yeşile dokunma, parkıma dokunma, başka ne ediyorsanız edin. Bina mı yapıyorsunuz ne yapacaksanız yapın. Bize hiçbir şey ver demiyoruz. Biz sadece bunu istiyoruz" şeklinde konuştu. Tepki üzerine olay yerine gelen Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara geldi. Kara, konunun takipçisi olacağını belirterek, "Kentsel dönüşüm anlaşmasının tarafı değiliz biz. Biz sizi dinledik yapılacak bir şey var mıdır ve sizin isteğiniz ne şekilde karşılanabilir? Park ihtiyacı eskisi ve yenisi olarak karşılanmakta mıdır? Bunları biz bir değerlendirelim" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.