Yeter artık bitsin bu zulüm

Yeter artık bitsin bu zulüm
Türkiye'de son günlerde artan kadın cinayetlerine karşı tepkiler bitmek bilmezken benzer bir haberde Küçükçekmece Sefaköy'den geldi. Geçtiğimiz yıl 'intihar etti' denilerek dava dosyası kapatılan Aysun Yıldırım'ın öldürülmüş olabileceği ihtimaliyle dosya yeniden açıldı. Yıldırım'ın annesi Hüsniye Yıldırım, “Kızımın tırnaklarında patronunun arkaşına ait DNA bulundu. Kızım intihar etmedi öldürüldü. Yeter artık bitsin bu zulümler istiyoruz. Adalet istiyoruz” dedi

Sefaköy'de 28 Şubat 2018'de bir gümrük müşavirliğinde ihracat - ithalat sorumlusu olarak çalışan 26 yaşındaki Aysun Yıldırım, iş yerinin üçüncü katından düşerek öldü. Yıldırım'ın ölümüne ilişkin geçen yıl Eylül ayında kapatılan dosya ailenin itirazı üzerine yeniden açıldı. Yapılan DNA incelemesinde Aysun Yıldırım'ın 3 tırnağında bir kişiye ait DNA bulgularına rastlandı Ailenin avukatı Rukiye Leyla Süren, "Düştüğü yerde kan izi yok. Telefonla bir insan intihar etmez. Şule Çet ile çok ortak noktası var. Örneğin; pencerede parmak izleri yok. Hiç tutunmadan o dar pencereden Aysun kendini nasıl aşağı atacak? Bütün bu soruları sormak lazım" dedi.

CANIM YANIYOR YÜREĞİM KANIYOR
İki yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini ifade eden Aysun Yıldırım'ın annesi Hüsniye Yıldırım, “Dosyamız tekrar açıldıktan ve detaylı bir araştırma yapıldıktan sonra DNA sonuçları çıktı. Kızımın üç tırnağında DNA bulundu. Bu DNA, Aysun'un patronun arkadaşı ve aynı zamanda müşterisi olan kişiye ait. Yakalama kararı çıkarıldı. Biz ailesi olarak intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadık. Büyük bir mücadeleden sonra gerçekler su yüzüne çıktı” diye konuştu. Yıldırım, şunları söyledi: Yetkililere çağrım; adaletin yerini bulması. Hak edenlerin hak ettiği cezayı bulmalarını istiyorum. Hak ettikleri cezayı çeksinler. İndirimlerden de yararlanmasınlar. Çünkü bir cana kıymıştır. Bu canla beraber kaç kişi mezara giriyor. Bunu da göz önünde bulundursunlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.