Yine bebekler öldü

Yine bebekler öldü
ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması, Filistinlilerin öfkesini bir kez daha sokağa döktü. Gazze sınırında ve Batı Şeria'da protesto gösterileri düzenlendi. İsrail'in şiddeti katliama dönüştü. 58 Filistinli İsrail askerinin açtığı ateşte yaşamını yitirdi. 2 bin 700'den fazla gösterici yaralandı. İsrail, protestolar sürerken Gazze'ye beş hava saldırısı düzenledi. İsrail'in bu katliamı, 2014'teki Gazze Savaşı'ndan bu yana en kanlı gün olarak kayıtlara geçti. Gazze'de yine bebekler öldü

Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması, Filistinlileri yine sokağa döktü. Gazze sınırında ve Batı Şeria'da protesto gösterileri düzenlenirken; İsrail'in göstericilere karşı şiddeti şiddeti katliama dönüştü. 58 protestocu İsrail askerinin açtığı ateşte öldü. 2 bin 700'den fazla gösterici yaralandı. Ölenlerin arasında bebeklerin olması dikkat çekti.

Büyük dönüş yürüyüşü
Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında sınırda protesto gösterileri düzenliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs Büyükelçiliği'nin açılış töreni nedeniyle protestolar yoğunlaştı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail'in katliamında yaşamını yitirenlerin cenazeleri Han Yunus'taki hastanenin morguna kaldırıldı. İsrail'in 2008 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda iki bacağını kaybeden 29 yaşındaki Filistinli Fadi Ebu Salah'ı da katlettiği ileri sürüldü. İsrail'in dün katlettiği 29 yaşındaki Filistinli Fadi Ebu Salah'ın cenazesi dün binlerce Filistinli tarafından kaldırıldı.

En kanlı gün
İsrail şiddeti öyle bir boyuta ulaştı ki gösteriler, 2014'teki Gazze Savaşı'ndan bu yana en kanlı gün olarak kayıtlara geçti. Kudüs'teki elçiliğin açılış töreni öncesi israil-gazze sınırında onbinlerce kişi toplandı. Filistinli göstericiler sınırın diğer tarafindaki askerlerin görüşünü kapatmak için lastik yaktı. Önceki haftalarda olduğu gibi uçurtmalar kullanıldı. Ucuna yanıcı madde bağlanmış uçurtmalar sınırın diğer tarafına gönderildi.

Gerçek mermiyle ateş açıldı
İsrail askerlerinin protestoculara müdahalesi çok sert oldu. Yoğun gözyaşartıcı gazla yapılan müdahalelerin yanı sıra göstericilerin üzerine ateş açıldı. Sınırdan yoğun silah sesleri yükseldi. Göstericilerin üzerine insansız hava araçlarıyla biber gazı atıldı. Protestocular keskin nişancılar tarafından hedef alındı. Bilanço ağır... Onlarca gösterici İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Ölenler arasında 18 yaşından küçük 5 kişi, bir sağlık görevlisi ve bir engelli de var. Yaralı sayısı ise binlerle ifade ediliyor. Sadece İsrail-Gazze sınırı değil, Batı Şeria da karıştı. Ramallah, Beytüllahim ve Kalandiye'de protesto gösterileri vardı. Buralarda da göstericilere sert müdahele edildi. Filistin Kurtuluş Örgütü, genel grev ilan etti. AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.