Yine Suriyeliler yine mahalle kavgası! Bu kez adres Esenyurt...

Yine Suriyeliler yine mahalle kavgası! Bu kez adres Esenyurt...
Son günlerde Suriyelilerle yaşanan kavgalar geleceğe dönük büyük tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanan gerginlik Beylikdüzü’nün ardından Esenyurt’a sıçradı. Esenyurt İstiklal Mahallesi’nde çıkan kavgada yaralanmalar oldu.

Esenyurt Kıraç'a bağlı İstiklal Caddesi'nde Suriyeliler ile mahalleli arasında meydan kavgası yaşandı. İddiaya göre mahallede yaşayan bir gurup suriyeli mülteci, mahallede dolaşan kızları tehdit etti. Durumdan haberdar olan mahalle sakinleri tepki gösterince iki grup arasında kavga başladı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri kavgayı bastırırken mahalle halkını sakinleştirmeye çalıştığı öğrenildi. Son derece endişeli olduklarını belirten mahalleli ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, “Yaşananlardan çok endişeliyiz. Bakalım bu durum nereye varacak? İş işten geçmeden bu soruna mutlaka kalıcı bir çözüm bulunmalı” serzenişinde bulundu.



Suriyeli iki aile mahalleden tahliye edildi
Yaşanan kavganın ardından Esenyurt Kaymakamlığı da bir açıklama yaptı. “İlçemiz İstiklal Mahallesinde meydana gelen olayda sosyal medyada yer aldığı gibi herhangi bir ölüm yoktur” denilen açıklamada, “Aynı mahallede oturan Türk ve Suriyeli gençler arasında çıkan asayişe müessir olayda taraflar yaralanmış ve tedavileri devlet hastanesinde yapılmıştır. Olaylar büyümeden gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olaya karıştığı belirlenen iki Suriyeli ailenin tahliye işlemleri tamamlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi. Bir önceki gün de Yakuplu'da Roman Mahallesi’nde Suriyeliler kız kaçırmak istemiş mahalleli sokağa dökülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum