Yüksek fiyat uyarısı

Yüksek fiyat uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kasımpaşa'da TOKİ Sosyal Konutları tanıtım töreninde 50 bin sosyal konutun müjdesini verdi. Vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacakları konutlar için taleplerin bugünden itibaren toplanmaya başlanacağını da kaydeden Erdoğan, taksitlerin 388 TL'den başlayıp vadenin ise 20 yıl olacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bir dizi miting düzenledi. İlk olarak Sancaktepe'de konuşan Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili yaptığı açıklamada, "Tedbirimizi almamız lazım. Riskli konut ve iş yerinin yıkımını yaptık. Ben buradan Sancaktepeli kardeşlerime sesleniyorum. Ne olur bize yardımcı olun. Kiranızı, her şeyinizi veriyoruz, vereceğiz. Hak sahiplerine 1 milyar 440 milyon liralık kira yardımı yaptık. Yeter ki bu evler boşalsın, biz de orayı yıkalım. Ve gönüllülük esasına dayalı olarak sağlam konutlara halkımızı taşıyalım" açıklamasını yaptı.

Çöp dağları var mıydı?
"Hep söylüyorum. CHP demek; 94'te söyledim, çöp çukur çamur demektir" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Şimdi İzmir adayımız adayımız bir şey daha eklemiş, çarpık yapılaşma. Yani 4Ç. Bu kararlılıkla İstanbulumuzda çöp dağları var mıydı? İstanbul çukurlarla dolu muydu hele hele buralar... Her taraf çamur deryası mıydı? Peki biz bu çöp dağlarını, çukurları, çamurları yok ettik mi? Su yoktu su. Buralara suyu getirdik mi? Bak buraya yani şu anda bulunduğumuz yere bizler 180 kilometreden su getirdik Melen'den. Aynı şekilde Avrupa Yakası'na da 140 kilometreden getirdik. Ondan sonra da bu yakayı boğazın altından, içinden Renault aracı geçecek büyüklükte bir tünel açtık ki suyu deplase edelim. Hatırlayın o İSKİ'nin tankerleriyle su kuyruklarını hatırlayın. Şimdi böyle bir durum var mı? Temizledik mi? Şimdi soruyorum anneler doğal gazınız var mı? Peki 8 - 10 sene önce, hatta ben görevi devraldığımda 94'te 50 bin eve doğal gaz gidiyordu. Cezaevine girerken bu kardeşiniz 1 milyon 250 bin eve doğal gazı getirmiştik. Bitmedi şimdi 6 milyon 500 bin eve doğal gaz gidiyor İstanbul'da" ifadelerini kullandı. 

Tanımaz İstanbul'u bilmez
"Bu Bay Kemal'in aklı bunları alır mı?" diye soran Erdoğan, "Almaz. Bu biliyorsunuz meşhurdur. Kağıthane'ye Kağıttepe diyen bir adamdır. Tanımaz İstanbul'u bilmez. Yahu dün de buraya gelmiş, burada salon toplantısı mı yaptı? Meydana çıkamaz ki... Neymiş adayı burayı çok iyi tanıyormuş. Yahu tanısa ne yazar? Tanımak değil iş yapmak iş. Benim adayım da bu belediyede bir yıl belediye başkan yardımcılığı yaptı. Ve şimdi de inşallah İstanbul'da İl Kadın Kollarımızın başkanlığını yapan, şimdi de burada bu göreve işte kadın eli diyoruz ve Şeyma kardeşimi buraya gösteriyoruz. Burada hanım kardeşlerimin çok çalışması lazım" dedi.

50 bin sosyal konut
Sancaktedpe'nin ardınzdan Eyüpsultan'a, oradan da Kasımpaşa'ya geçen Erdoğan, burada TOKİ Sosyal Konutları tanıtım töreninde 50 bin sosyal konutun müjdesini verdi. "Yarın (bugün) Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile talep toplamaya başlıyoruz. Bu konutların diğer özelliği de yatay mimari ile inşa edilecek olmasıdır" diyen Erdoğan, "Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bu proje ile kentsel dönüşüm çalışmalarını birleştiriyoruz. Hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz ama kamu menfaatlerini de gözeteceğiz. Düşük ve orta gelir sahibi vatandaşlarımız için yapacağımız bu konutların hayırlı olmasını diliyorum. Dar gelirlere yönelik grupta taksitler 388 liradan başlayacak ödeme süresi 20 yıl olacak. Kira bile ödemiyorsun. Orta gelirde taksitler 759 liradan başlayacak ve vade 15 yıl olacak" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasımpaşa'nın ardından Esenyurt'a geçti.

'Hepimizin iftihar edeceği bir proje'
Eminönü ve Kabataş arasında metro hattını hizmete aldıklarını dile getiren Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin temelini attık. Yıllardır yapılamayan Taksim Cami'ni de yapıyoruz. Artık Taksim Meydanı'nda araç görmeyeceksiniz. Taksim artık bir meydan olacak. Tersane İstanbul'u yapıyoruz. Orası varya orası İstanbul'a bir başka hava getirecek. Hepimizin iftihar edeceği bir proje. Hepsinden öte Haliç Tersanemiz de bir bilim sanat merkezi olacak. Beyoğlu değişiyor, Kasımpaşa değişiyor. Bir çekim merkezi haline geliyor. Haliç sahiline özel temalı konsept hazırladık. Şimdi Kabataş'a muhteşem bir liman yapıyoruz. Deniz taşımacılığında yeni bir dönemi başlatıyoruz" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.