Yusuf Benli Amerika Birleşik Devletleri'ne nasıl gitti?

Yusuf Benli Amerika Birleşik Devletleri'ne nasıl gitti?
Avcılar Belediye Meclisi'nin 2017 yılı son toplantısı yine tartışmalara sahne oldu. CHP'li Ahmet Turan Arlı, nisan ayında düzenlenen ABD gezisine katılan belediye başkanının eşi Yusuf Benli'yle ilgili bir önerge sunarak; hangi sıfatla gittiğini ve harcamalarının kim tarafından karşılandığını sordu. Meclis Başkanvekili Mahir Doğan'ın soru önergesini okutmak istememesi tartışma yarattı

Avcılar Belediye Meclisi'nin aralık ayı son oturumu önceki gün yapıldı. Meclis Başkanvekili Mahir Doğan'ın başkanlığında toplanan oturumda ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamayla ilgili CHP ve AK Parti gruplarından kınama mesajı geldi. CHP'li Ali Ekber Çelik verdiği teklifle, sorunları yerinde tespit etmek için ilçenin 10 mahallesinde gezi düzenlemek istediğini belirterek, “Bu konuda Başkanımıza teklif götürürsek hep birlikte mahalleleri gezer, sorunları görürüz” dedi. Çelik'in teklifi her iki grup tarafından da kabul edildi.

Yazılı önerge okunmak istenmedi
CHP'li Ahmet Turan Arlı'nın verdiği yazılı önerge tartışmalara neden oldu. Arlı, belediye tarafından Nisan ayı içerisinde düzenlenen Amerika gezisine katılan 70 kişilik kafilenin içinde yer alan Yunus Benli'nin hangi sıfatla orada olduğunu sordu. Arlı, “Yusuf Benli, belediye başkanımızın eşi olarak mı, belediye çalışanımız olarak mı katılmıştır? Geziye iştirak eden Yunus Benli ve sanatçıların harcamalarını kim karşılanmıştır?” sorusunu yöneltti.

Meclis divanına yazılı olarak verilen önergenin sözlü olarak okumak istemesine Mahir Doğan'ın izin vermek istememesi tartışma yarattı. AK Partililer 'neyi onaylayacağız?' diye sorarken; Mahir Doğan ise “Direk başkanlık makamına havalesini gerçekleştirebiliriz, okumak zorumluluğu yok” diye konuştu.

Duvarlar anladı, yönetim anlamadı
Bir diğer tartışma nedeni ise belediye başkanına 20 milyon 150 bin liralık borçlanma yetkisinin istendiği madde oldu. Maddeye CHP grubu, ‘personel maaşlarını ödemek kaydıyla’ notu düştü. Konuyla ilgili konuşan AK Partili Mehmet Özgür, borçlanmaya karşı olduklarını belirterek, “2014 yılından beri burada bazı konuları defalarca dile getirdik, uyarılarda bulunduk. Ama bizim uyarılarımızı dinleyen olmadı. Şu meclisin duvarları anladı ama belediye yönetimi anlamadı. Her yıl verdiğiniz açıklar var, rekorlar kitabına adaysınız. 2014 yılında 24 milyon lira, 2015'te 63 milyon lira, 2016 yılında 64 milyon lira ve 2017 yılının 9 aylık bütçe açığı 59 milyon liraydı. Maaşını alamadığından dolayı sokakta protestoları gördük. Şahsen ben bir meclis üyesi olarak bu görüntülerden utandım çünkü biz de meclisi temsil ediyoruz. Sorunlara belediye yönetimine iletiyoruz söylüyoruz ama dinlenmiyor” şeklinde konuştu.

Maaşları düşünmedi mi?
Özgür, “Handan Toprak, her gün konser verirken, şaibeli ihaleler yaparken işçi maaşlarını neden düşünmedi. Bu borçlanmadaki nota bakarsak işçi maaşları ödenecek. Başkan kamunun kaynaklarını  verimli bir şekilde kullanın dedikçe o 3 makam araçı değiştirdi. Handan Toprak 185 milyon lira olarak aldığı borcu 413 milyon liraya çıkarmış. Hiçbir mahalleye tek bir çivi çakılmamışken bu borç nedir?” diye konuştu.

İBB’yi örnek gösterdi
Meclis Başkanvekili Mahir Doğan ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 4 ay önce 900 milyon Euro borçlandığını söyleyince AK Parti sıralarından “İBB Avcılar Belediyesi gibi personel maaşı için değil 6 adet metro hattı için, yatırımlar için borçlandı” itirazı geldi.  Borçlanma yetkisine AK Parti Grubu ve CHP'li Ahmet Turan Arlı ret oyu verirken; CHP'li Ali Ekber Çelik çekimser kaldı. Diğer CHP'li üyelerin 'evet' oyu ile borçlanma yetkisi verildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.