Zabıtadan mimarlığa!

Zabıtadan mimarlığa!
Kartal Belediyesi’nin zabıta kadrosundan, mühendis ve mimar kadrosuna 'sınav' şartını görmezden gelerek atama yaptığı ortaya çıktı. Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde de aynı şekilde usulsüz atama yapıldığı tespit edildi

Kartal Belediyesi'nin zabıta memuru kadrosundan mühendis ve mimar kadrolarına atama yaptığı öğrenildi. İlgili kadrolara yapılacak atamalarda sınav zorunluluğu olduğunu belirten Sayıştay, hukuksuz atamaların iptalini istedi. Belediyeden yapılan açıklamada ise atama işleminin 2000 ve 2001 yılları arasında yapıldığı belirtilerek, o dönemde bu durumun olağan olduğu savunuldu. Belediyenin cevabını yeterli bulmayan Sayıştay, sınav yapılması gerektiğini yineleyerek, atamaların mevzuata aykırı yapıldığına hükmetti.

SAYIŞTAY USULSÜZ ATAMALARIN İPTALİNİ İSTEDİ
Özel Kalem Müdürlüğü'ne yapılan bazı atamaları da usulsüz bulan Sayıştay, belediyenin kafasına göre hareket ettiğini ortaya çıkardı. Atamalarda İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınmadığı, bu yetkinin memuriyete sınavsız girişin bir yöntemi gibi kullanıldığı belirtildi. Sayıştay son olarak, “Dolayısıyla mevzuata aykırı olarak gerçekleştirilen ilgili atamaların iptali gerekmektedir” hükmüne vardı. Denetimde Kartal Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan taşınmazları da kapalı teklif usulü yerine, pazarlama metoduyla ihale ettiği görüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.