Zalimlere meydan okuyan bir millet!

Zalimlere meydan okuyan bir millet!
251 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Türkiye'de unutulmayacak tarihlerden biri olan 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün hain darbe girişimine maruz kalan Türk Mileti, gücünü tüm uluslara gösterdi. O gece, uçaklarla, tanklarla halka saldıran eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla geri püskürtüldü

Bundan tam 4 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmî internet sitesi ve TRT'de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu ifade edilerek ülkede sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. İstanbul'daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafından kapatıldı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı. Ankara'nın Beştepe semtinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bombalama girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu.

MİLLET SOKAKLARA DÖKÜLDÜ, DARBE PÜSKÜRTÜLDÜ
Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı. Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk'te FaceTime aracılığı ile gerçekleştirdiği bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti. Çağrının ardından, Türkiye'nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi. 16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda askerî darbe girişimi bastırıldı.

TBMM'DE ÖZEL OTURUM YAPILACAK
15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin destansı mücadelesi, Türkiye'nin yanısıra birçok ülkede düzenlenecek programlar ile anılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Ankara hem de İstanbul'daki programlara katılacak. Erdoğan, bugün Beştepe'deki 15 Temmuz Anıtı'na çiçek bırakacak. TBMM’de düzenlenecek 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programına da katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra şehit ailelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.