Zammın suyu çıktı

Zammın suyu çıktı
Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu’nda İstanbul’da suya zam geldi. İSKİ yönetiminin yüzde 36.20 oranında zam istemesine rağmen, AK Parti ve MHP grubunun yüzde 17.80 teklifi kabul edildi. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, zam oranının düşürülmesine tepki göstererek, “İSKİ’yi batırmak istiyorlar” dedi. İSKİ yetkilileri ise AK Parti-MHP grubunun teklifi ile suya zam değil yüzde 6 indirim yapılmış olduğunu savundu

İBB Meclisi'nin aralık ayının oturumlarının ikinci birleşiminde olağanüstü İSKİ Genel Kurulu gerçekleştirilerek 2022 yılının zamlı su tarifesi belirlendi. İSKİ yönetimi, yeniden değerleme oranı olan yüzde 36.20 oranında zam önerisi getirdi. Tarife Komisyonu Başkanı AK Partili'li Hidayet Erdöl, söz alarak AK Parti-MHP grubunun teklifini sundu. Erdöl, İSKİ'nin su tarifesine yüzde 57.38 oranında zam ve her ay TÜFE oranında zam önerdiğini savundu. İnsani su kullanım hakkının kaldırılmasıyla suya yüzde 25 oranında gizli zam yapıldığını öne süren Erdöl, “Suya toplam yüzde 96 zam önerisi getirildi. Bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil” dedi.



AK PARTİ FİİLİ OLARAK İNDİRİM ÖNERİYOR

AK Parti ve MHP grubunun önerdiği yüzde 17.80 zam teklifini eleştiren CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, bu önerinin “İSKİ batsın” demek olduğunu söyledi. Yapılan öneri ile birinde kademede yer alan konutlarda mevcut 5.56 TL'lik tarifenin 5.24 TL'ye düşürüldüğünü belirten Balyalı “AK Parti fiili olarak indirim öneriyor. Bugünkü ekonomik koşullarda bu ‘İSKİ batsın' demek. İSKİ zam oranını işletme giderleri ve yatırım giderlerine göre belirledi” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da düşük zammı eleştirerek, “Aklımız almadı bu teklifi. Bu sürdürülebilir değil. İSKİ yatırım yapmak zorunda. Bunların maliyeti var” ifadelerini kullandı.



İNSANİ SU HAKKI YENİDEN KABUL EDİLDİ

Yapılan oylamada İSKİ'nin teklifi reddedilip, AK Parti ve MHP grubunun önerisi oy çokluğu ile kabul edildi. Böylelikle, su fiyatlarına yüzde 17,80 oranında zam kararı alındı. Öte yandan İSKİ tarafından geçtiğimiz ekim ayında kaldırılan "İnsani Su Hakkı" mecliste yeniden kabul edildi. İSKİ yöneticileri ise kabul edilen teklifle suya zam değil yüzde 6 indirim yapıldığını savundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.