Mansur Başkan

"Kim neyi yakıştırırsa yakıştırsın. Görev sürem bittiğinde başım dik, alnım açık bir şekilde Ankara caddelerinde korumasız ve halkla gezmek en büyük makamım olacaktır." Bu sözler Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ait.

Bir Belediye Başkanı düşünün;

2,5 yılda 11 adet köprülü kavşak tamamlıyor. Bağlantı yolları, alternatif bulvarlar ve yol genişletme çalışmaları son sürat devam ediyor. Ankara’da Projesi bile olmayan metro hattını hayata geçiriyor. 13 yıldır bekleyen kentsel dönüşüm mağdurları için temeller atılıyor.

Sosyal yardım alan ailelerin çocukları için YKS ve KPSS ücretleri ödeniyor. Teknoloji ve eğitimde fırsat eşitliği sağlansın diye 918 köye internet bağlatılıyor. 35 meydanda yüksek hızlı internet hizmeti veriliyor. Teknoloji merkezleri açılıyor. Başkent kartla Vatandaş ihtiyacı olanı alıyor. Kırtasiye, kıyafet, yiyecek, içecek neye ihtiyacı varsa. Esnaf her ay nakdi destek alıyor. Kartı tüm vatandaşlar kullanabiliyor. Tüm dünyada geçerli ve harcadıkça komisyonlar yine ihtiyaç sahiplerine gidiyor.

Yeşil alanlar katılıyor kente. Bisiklet yolları yapılıyor. Her sabah 20 parkta spor eğitmenleri vatandaşa spor yaptırıyor. Parklara yağmur suyu depolama sistemleri kuruyor, atık çimlerden organik gübre üretiyor, sıvı gübre üretiyor. Kent gezileri ile hem kültürü hem yerel esnafı canlandırıyor. Çubuk 1 Barajı, 30 Ağustos Zafer Parkı, Gazi Park, Batıkent Rekreasyon Alanı, Hayvanat Bahçesi, 7 vizyon park, onlarca semt parkı. Her hafta bir sergi, parklarda müzik ve konserler. Gri duvarları rengarenke boyuyor. Ankara renkleniyor.

550 milyon liralık proje ile İvedik'ten Polatlı'ya 30 yıl sonra temiz su hattı çekiliyor, 1.5 milyon vatandaşı etkileyecek hat. Mamak-Gölbaşı içme suyu hattı, Çubuk-Akyurt içme suyu hattı yapılıyor.

Deposunda jet ski bulunan bir belediyeye 2013'ten beri yeni otobüs alınmamış. 355 yeni otobüsün ilk partileri teslim alınmaya başlanıyor, 2022’de de alım sürecinin devam edeceğini bildiriyor. Bir belediye, dizelden %100 elektrikliye otobüs dönüştürüyor. Bunların hepsi 2,5 yılda oluyor.

Kooperatif marketleri furyası başlamadan önce Başkent Market açıyor Ankara’ya. Kadın kooperatifleri ve yerli birlikler kuruyor. 45 milyonluk bir yerel ürün pazarı oluşturuyor. Bir anlamda yerli kalkınma modelini yaratıyor. Kırsal kalkınma ve çiftçilere destek vermeye başlıyor. ÇKS'ye kayıtlı 40 bin çiftçi var. Bunun net 20 binine Belediye olarak destek oluyor. Sözleşmeli üreticilik, hibe destekler, tarımsal sulama boruları hepsi Belediyeden.

Mansur Yavaş, başlangıçta söz verdiği gibi herkese, toplumun tüm kesimlerine eşit davrandığını özellikle vurguluyor. “Bu şehrin insanı, ödediği vergilerden oluşan bütçenin nereye gittiğini bilecek. Bir bölgenin aldığı hizmeti öteki de alacak” diyor.

Ve…

Bizim ülkemizde; “Meyve veren ağaç taşlanır”misali tehditler havada uçuşuyor. Uzun yıllar siyaset yaptığı ülkücü camiada, “ülkücülerin nefesi ensesinde dikkat etsin” sözleriyle tehdit ediliyor. Kabadayılık siyasetinin hüküm sürdüğü şu arenada halkına gerektiği gibi hizmet eden Mansur Yavaş gibi başkanlar hep var olsun.

Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Köse Arşivi