28 Ağustos 2018 Salı Reyting Sonuçları | Erkenci Kuş mu birinci oldu Oflu Hoca'nın Şifresi mi?

28 Ağustos 2018 Salı Reyting Sonuçları | Erkenci Kuş mu birinci oldu Oflu Hoca'nın Şifresi mi?
Televizyon ekranlarının başarı derecesi reyting sonuçları belli oldu. Birbirinden iddialı dizilerin ve programların yanısıra filmlerin yarıştığı akşamda hangisinin günü lider bitirdiği merak ediliyor. Peki dün Erkenci Kuş mu yoksa Oflu Hoca'nın Şifresi mi daha çok izlendi? İşte 28 Ağustos 2018 Salı Reyting Sonuçları...

İnternet kullanıcılarının en çok araştırdıkları konuların başında reyting sonuçları geliyor. Birçok farklı konseptte yayınlanan yapımlar arasından en çok izlenenin birinciliği üstlendiği akşamlarda hangisinin reyting zaferi kazandığını öğrenmek isteyenler sürekli olarak araştırma halinde. Dün de yeni bölümüyle ekranlara gelen Erkenci Kuş'un yanısıra filmler ve yarışma programları güne damga vurdu. Ayrıca FOX Ana Haber bugün de çok iddialı. Hemen hemen her gün zirveye oynayan haber bülteni için fenomen diyebiliriz. Birbirinden bütçeli yapımların ekranlara geldiği akşamda 28 Ağustos 2018 Salı Reyting Sonuçları saat 10.15 itibariyle TİAK internet sitesinden duyurulacaktır. İyi seyirler dileriz.

Reyting sıralaması her gün belirli sayıdaki televizyon kullanıcısı ve hane tarafından oluşturulmaktadır. Bağlanan cihazlarla birlikte ölçülen kumanda hareketleri ve kanallardaki gezinme süreleri üzerinden hesaplanan veriler yüzdeye dökülür. Böylece reyting sonuçları ortaya çıkar. Bu veriler ve sıralamalar kanal sahiplerinden reklam verenlere, izleyicilerden oyunculara binlerce kişiyi direkt olarak etkilemektedir. Ayrıca yapımların sürekliliği konusunda da referas sağlayabilmektedir. Dün ekranlara gelen ve reyting için iddialı iki yapım hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Oflu Hoca'nın Şifresi
Bir başkasına şaka gibi, kabus gibi gelebilecek bir gün, Oflu Hoca için sıradan bir gündür. Çünkü o her gün yerel kanalda, akıl hocalığı yaptığı programda, tahammül sınırlarını zorlayan abuk sorulara yanıt vermekte; yöredeki her dişi için artık bir tehlike unsuru haline gelmiş babasını mümkün mertebe zaptetmeye çalışmakta ve bir “deli mıknatısı”na dönmüş ekmek fırınında, envai çeşit abuk olay yaşamaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Oflu Hoca’nın hayatını birdenbire değiştirecek ve onu pek de istemediği, komik bir rekabetin ortasına düşürecek olaylar ardı ardına yaşanmaya başlar. Öncelikle Hoca’nın da gençliğinde futbol oynadığı Doğanspor kulübünün zor durumdan kurtulması için “namuslu, zeki ve gönüllerin şampiyonu” bir başkan gerekmektedir.

oflu hocanın şifresi

Erkenci Kuş
Sanem, Can’a “Gitme” demek istediğinde kapıyı Polen açtı. Sanem şokta. Yurt dışındaki “eski” sevgilisinin Can’ın evinde ne işi var? Sanem, Polen’in nasıl biri olduğunu merak ederken Polen de Can’ın etkilendiği kadının kim olduğunu bulmaya çalışıyor... Ajansta Remide Hanım’ın yeni mağazası için hazırlıklar tam gaz devam ederken ekip kendini türk kahvesi ve fal çılgınlığına kaptırıyor. Emre’nin “Ağırdan alalım.” dediği Aylin, Fikr-i Harika’nın işlerine taş koymaktan geri durmuyor. Nihat ve Muzo, kendi dükkanlarını Mevkıbe ve Aysun’a kaptırınca, bütün enerjilerini Osman’ın kasabında vegan köfte imalatına verdi. Peki onca köfteyi kim yiyecek?  Sanem “Albatros’unu” bulduğunu sandığında Can ne yapacak? Sanem, Polen'i; Can da sahte Albatros'u kıskandıkça işler çığrından çıkacak elbette...

erkenci kuş


 

Reyting nedir? Rating nasıl ölçülür? Total ve AB Grubu nedir? Share ne anlama gelir?
 

1- İzleyici Ölçümü nedir ?

İzleyici Ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür.

2- İzlenme Oranı, İzlenme Payı nedir ?

İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.

3- Türkiye'deki televizyonlar için izlenme oranları (reyting) ölçümleri nasıl yapılmaktadır?

Türkiye’de reyting ölçümü, Avrupa’da bir çok ülkede bu türden veriler üreten AGB Nielsen tarafından 1989 yılında başlatılmıştır. Günümüzde ise reyting ölçümlerini TNS gerçekleştiriyor..

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren izleme ölçümleri, 21 il merkezinde ve bu il merkezlerinin 20.000 nüfus üstü kent-ilçelerinde olmak üzere Türkiyede 2201 hanede yapılmaktadır. Firmadan alınan bilgilerde söz konusu hane sayısının bu bölgelerdeki 5 yaş üzeri 38.935.633 kişiyi temsil ettiği belirtilmektedir.

4- A/B ve TOTAL ne demek?

Ölçüm yapılan dört tane grup var. A/B, C1, C2, D/E. Bu grupları oluştururken hane reisinin eğitim ve mesleğine bakılıyor. Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar A/B dediğimiz grubu oluşturuyor. C ve D/E grubu ise daha alt geliri temsil eden insanlar. Total ise bütün bu grupların toplamı demek.

REYTING (TOPLAM İZLEME ORANI) % : Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranı. Toplam türk televizyon seyircisinin izleme oranı %.

SHARE (İZLENME PAYI) % : Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı pay.

4- Reyting ölçüm sisteminin çalışma şekli?

TNS ölçümün yapılacağı illerde bir araştırma yaparak orada yaşayanların bölgede yaşayan insanların demografik özellikleri ve sosyo-ekonomik statüleri hakkında ayrıntılı bilgi toplar. ardından söz konusu bölgenin yapısını temsil etme yeteneğine sahip ailelerden oluşan bir izleyici paneli oluşturulur. reyting ölçümü yapılması için seçilecek ailelerin bulunduğu şehirlerin 5 yaşın üzerinde olup kentli nüfusa sahip olması gözetilir. (yaklaşık 41 milyon kişilik bir nüfusa karşılık gelir).şu anda yapılan reyting ölçümleri 2201 evde, 2801 rating aleti takılarak yapılmaktadır. ( o evdeki tüm televizyonlara bu aletten takılır) peoplemeter adı verilen bu reyting aletinin özel bir kumandası vardır. bu kumandayla o anda televizyon seyretmekte olan kişi sayısı ve bunların kim olduğu da gözlemlenebilir. (evdeki her aile bireyine bir numara tahsis edilmiştir. örneğin 1 numaralı düğme babanın, 2 numaralı düğme annenin, 3 ve 4 numaralı düğme çocukların gibi. aile bireyleri, televizyon izlemeye başladıkları anda ve izlemeyi bıraktıkları anda kumanda cihazında kendilerine ait düğmeye basarlar. ayrıca 9 dakikada bir “aynı kişiler mi?” sorusu görülür. böylece aile bireyleri izlemeyi bitirme ve başlama anlarında kişisel düğmelerine basmaları konusunda uyarılmış olurlar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.