6 Mart 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları | Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul reytingleri

6 Mart 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları | Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul reytingleri
Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul arasında geçen reyting savaşını hangisi kazandı? Uzun bir süredir devam eden ve büyük de heyecan yaratan rekabetin galibi haberimizde. Ayrıca Vurgun, Kuzgun ve Çocuklar Duymasın 6 Mart 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları.

Merakla beklenen 6 Mart 2019 Çarşamba reyting sonuçları sonunda açıklandı. Diriliş Erturğul ve Sen Anlat Karadeniz arasında geçen kıyasıya yarışta hangisinin birinci olduğunu merak eden izleyiciler hummalı bir araştırma içerisinde. İki dizi de reyting canavarı olaraka adlandırılıyor ve ilgiyle izleniyor. Kuzgun reyting sonuçları ile merak uyandırdı. Bilindiği üzere birinci bölümü ile dün yayınlandı. Ayrıca Vurgun reyting sonuçları da öğrenilmek isteniyor.  İşte 6 Mart 2019 Çarşamba reyting sonuçları...

6 Mart 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları günün ilk saatlerinden itibaren araştırılmaya başlandı ve doğru liste için aramalar sürüyor. Günün her anında aranabilen reyting sıralaması Gazete Damga tarafından yayınlanmaktadır. Deliha, Kuzgun, Çocuklar Duymasın, Sen Anlat Karadeniz, Vurgun, Diriliş Ertuğrul, Jet Sosyete ve daha birçok programın yer aldığı pazartesi gününde 6 Mart 2019 Çarşamba reyting sonuçlarının açıklanmasına sayılı saatler kala sizlere reytinglerin nasıl elde edildiğini ve reyting kategorilerini anımsatmak isteriz. Reyting, birbirinden haberi olmayan insanlar üzerinde yapılan ölçümler arasından belirlenerek ortaya çıkarılır. Verilen aparatlarla televizyonlar üzerinde yapılan testler sonrasında oranlar ve kanal hareketleri ortaya çıkarılır. Bunun yanında reytingler ABC1, AB ve TOTAL olmak üzere üçe ayrılır. Bunlardan en önemlisi ise TOTAL kategorisidir. Bir yapımın başarısı buna bağlıdır ve ne kadar uzun soluklu olacağını TOTAL ölçümleri belirler.
 

Dün televizyonda neler vardı?
Show TV: Güldür Güldür Show
Star TV: Kuzgun
Kanal D: Çocuklar Duymasın
ATV: Sen Anlat Karadeniz
FOX: Vurgun
TRT 1: Diriliş Ertuğrul
TV8: Jet Sosyete

Asım Bayram'ın kaybıyla Ferluga Hanım'ın bilgisi var mı? Şoke eden şüpheler

gülay palta





abdullah gazi akbıyık

abdullah gazi akbıyık

abdullah gazi akbıyık

tuba sarıkülçe

müge anlı feride ercan hikmet yalçınkaya

müge anlı nezahat oral

müge anlı hasan akgün

müge anlı emine irem mutlu


palu ailesi gözaltı

müge anlı meryem tahnal para için mi öldürüldü

kemikler meryem ve melike tahnala mı ait

tuncer ustael kimdir müge anlı

havva palu tuncer ustael müge anlı

havva palu babasının evine girmek istemedi

meryem tahnal havva palu atv müge anlı tuncer ustael

meryem tahnal
 

meryem tahnal müge anlı

yemekteyiz deniz özyapıcı

yemekteyiz sefer onrusal kimdir

yemekteyiz burcu karaaslan

yemekteyiz semih karaduman

yemekteyiz filiz palaz


1- İzleyici Ölçümü nedir ?
İzleyici Ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür.

2- İzlenme Oranı, İzlenme Payı nedir ?
İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.

3- Türkiye'deki televizyonlar için izlenme oranları (reyting) ölçümleri nasıl yapılmaktadır?
Türkiye’de reyting ölçümü, Avrupa’da bir çok ülkede bu türden veriler üreten AGB Nielsen tarafından 1989 yılında başlatılmıştır. Günümüzde ise reyting ölçümlerini TNS gerçekleştiriyor..

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren izleme ölçümleri, 21 il merkezinde ve bu il merkezlerinin 20.000 nüfus üstü kent-ilçelerinde olmak üzere Türkiyede 2201 hanede yapılmaktadır. Firmadan alınan bilgilerde söz konusu hane sayısının bu bölgelerdeki 5 yaş üzeri 38.935.633 kişiyi temsil ettiği belirtilmektedir.

4- A/B ve TOTAL ne demek?
Ölçüm yapılan dört tane grup var. A/B, C1, C2, D/E. Bu grupları oluştururken hane reisinin eğitim ve mesleğine bakılıyor. Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar A/B dediğimiz grubu oluşturuyor. C ve D/E grubu ise daha alt geliri temsil eden insanlar. Total ise bütün bu grupların toplamı demek.

REYTING (TOPLAM İZLEME ORANI) % : Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranı. Toplam türk televizyon seyircisinin izleme oranı %.

SHARE (İZLENME PAYI) % : Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı pay.

4- Reyting ölçüm sisteminin çalışma şekli?
TNS ölçümün yapılacağı illerde bir araştırma yaparak orada yaşayanların bölgede yaşayan insanların demografik özellikleri ve sosyo-ekonomik statüleri hakkında ayrıntılı bilgi toplar. ardından söz konusu bölgenin yapısını temsil etme yeteneğine sahip ailelerden oluşan bir izleyici paneli oluşturulur. reyting ölçümü yapılması için seçilecek ailelerin bulunduğu şehirlerin 5 yaşın üzerinde olup kentli nüfusa sahip olması gözetilir. (yaklaşık 41 milyon kişilik bir nüfusa karşılık gelir).şu anda yapılan reyting ölçümleri 2201 evde, 2801 rating aleti takılarak yapılmaktadır. ( o evdeki tüm televizyonlara bu aletten takılır) peoplemeter adı verilen bu reyting aletinin özel bir kumandası vardır. bu kumandayla o anda televizyon seyretmekte olan kişi sayısı ve bunların kim olduğu da gözlemlenebilir. (evdeki her aile bireyine bir numara tahsis edilmiştir. örneğin 1 numaralı düğme babanın, 2 numaralı düğme annenin, 3 ve 4 numaralı düğme çocukların gibi. aile bireyleri, televizyon izlemeye başladıkları anda ve izlemeyi bıraktıkları anda kumanda cihazında kendilerine ait düğmeye basarlar. ayrıca 9 dakikada bir “aynı kişiler mi?” sorusu görülür. böylece aile bireyleri izlemeyi bitirme ve başlama anlarında kişisel düğmelerine basmaları konusunda uyarılmış olurlar)
 

müge anlı kimdir?

müge anlı mehmet uygur

serpil toka müge anlı

mehmet uygur müge anlı

mehmet uygur cesedi bulundu mu

EDANUR GÜRBÜZ
 

EDANUR gürbüz müge anlı

haydar sırça

murat demir müge anlı

 

nazmiye yayla
 

meral polat nerede

6 Mart 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları kim birinci oldu?


Dün yayınlanan diziler arasından 6 Mart 2019 Çarşamba reyting sonuçları birincisi belli oldu. Güldür Güldür Show, Kuzgun, Çocuklar Duymasın, Sen Anlat Karadeniz, Vurgun, Diriliş Ertuğrul, Jet Sosyete, Müge Anlı ile Tatlı Sert, FOX Ana Haber ve birçok yapım ile ilgili reyting sonuçları burada yer alıyor. Binlerce kişinin merakla beklediği listeleri siz değerli okuyucularımız için derledik.

TİAK'ın aldığı kararla birlikte ayrıntılı liste vermek yasaklanmıştır.

İşte ekibimizin tahmini
Sen Anlat Karadeniz
Diriliş Ertuğrul
Vurgun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.