9 Ocak 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları | Müge Anlı ile Tatlı Sert tarihe geçti

9 Ocak 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları | Müge Anlı ile Tatlı Sert tarihe geçti
Televizyon ekranlarında yayınlanan dizi, film, program ve yarışmaların sıralandığı reyting sonuçlarında kıyasıya bir heyecan vardı. Müge Anlı ile Tatlı Sert'in Türkiye gündemine oturduğu günde 9 Ocak 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları nasıl oluştu? İşte detaylar...

Yılbaşı olması sebebiyle bu hafta da reyting açısından sönük geçmeye devam ediyor. Çünkü diziler yeni bölümleriyle yayınlanmıyor ve bu da izleyicilerin sonuçları öğrenme konusundaki hevesini kırıyor. Ancak kanallar elbette boş durmuyor ve dizilerin yerlerine çok önemli filmleri seyirciyle buluşturuyorlar. Bugün de yine birbirinden iddialı yapımların yer aldığı bir liste çıkıyor önümüze. Bakalım en çok hangisi izlenmiş ve birinci olmuş.

Dün duygusal, komedi ve aksiyon dallarında birçok film televizyon ekranlarına taşındı. Aralarından hangisinin birinci olduğu yönünde çeşitli fikirler ve tartışmalar yapılıyor. Ayrıca Müge Anlı'nın aradan sıyrılacağı ile ilgili yorumları var. Düne dair tüm detayların işlendiği ve Müge Anlı ile Tatlı Sert 9 Ocak Çarşamba reyting sonuçları ile de farklı bir tabloya bürünen sıralama haberimizde.

Helal olsun Müge Anlı!
Bir süredir Palu ailesi ile gündemde olan Müge Anlı yine yaptı yapacağını. Kamuoyunu rahatsız eden ve birçok kişinin içinde bulunduğu tahmin edilen olaylar silsilesi ile ilgili olarak Başsvcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Palu ailesi ve Tuncer Ustael ile eşi Emine Ustael'in gözaltına alınması Türkiye'yi salladı. Başarılı sunucunun yayınları sayesinde yasaların da devreye girmesiyle olaylraın çözüme kavuşması bekleniyor. Dün sosyal medya Müge Anlı mesajlarıyla doldu taştı.

Dün televizyon kanallarında ne yayınlandı?
Show TV: Güldür Güldür Show
Star TV: Celal İle Ceren
Kanal D: Suçlu
ATV: Hızlı ve Öfkeli 4
FOX: Yaparsın Aşkım
TRT 1: Diriliş Ertuğrul 
TV8: Sümela'nın Şifresi: Temel

palu ailesi gözaltı

müge anlı meryem tahnal para için mi öldürüldü

kemikler meryem ve melike tahnala mı ait

tuncer ustael kimdir müge anlı

havva palu tuncer ustael müge anlı

havva palu babasının evine girmek istemedi

meryem tahnal havva palu atv müge anlı tuncer ustael

meryem tahnal
 

meryem tahnal müge anlı

yemekteyiz dimitra içyüz kimdir

yemekteyiz gökçe güler kimdir

yemekteyiz iclal aslan kimdir

yemekteyiz yılmaz kardaş kimdir

hasan mert tüysüz kimdir

1- İzleyici Ölçümü nedir ?
İzleyici Ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür.

2- İzlenme Oranı, İzlenme Payı nedir ?
İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.

3- Türkiye'deki televizyonlar için izlenme oranları (reyting) ölçümleri nasıl yapılmaktadır?
Türkiye’de reyting ölçümü, Avrupa’da bir çok ülkede bu türden veriler üreten AGB Nielsen tarafından 1989 yılında başlatılmıştır. Günümüzde ise reyting ölçümlerini TNS gerçekleştiriyor..

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren izleme ölçümleri, 21 il merkezinde ve bu il merkezlerinin 20.000 nüfus üstü kent-ilçelerinde olmak üzere Türkiyede 2201 hanede yapılmaktadır. Firmadan alınan bilgilerde söz konusu hane sayısının bu bölgelerdeki 5 yaş üzeri 38.935.633 kişiyi temsil ettiği belirtilmektedir.

4- A/B ve TOTAL ne demek?
Ölçüm yapılan dört tane grup var. A/B, C1, C2, D/E. Bu grupları oluştururken hane reisinin eğitim ve mesleğine bakılıyor. Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar A/B dediğimiz grubu oluşturuyor. C ve D/E grubu ise daha alt geliri temsil eden insanlar. Total ise bütün bu grupların toplamı demek.

REYTING (TOPLAM İZLEME ORANI) % : Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranı. Toplam türk televizyon seyircisinin izleme oranı %.

SHARE (İZLENME PAYI) % : Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı pay.

4- Reyting ölçüm sisteminin çalışma şekli?
TNS ölçümün yapılacağı illerde bir araştırma yaparak orada yaşayanların bölgede yaşayan insanların demografik özellikleri ve sosyo-ekonomik statüleri hakkında ayrıntılı bilgi toplar. ardından söz konusu bölgenin yapısını temsil etme yeteneğine sahip ailelerden oluşan bir izleyici paneli oluşturulur. reyting ölçümü yapılması için seçilecek ailelerin bulunduğu şehirlerin 5 yaşın üzerinde olup kentli nüfusa sahip olması gözetilir. (yaklaşık 41 milyon kişilik bir nüfusa karşılık gelir).şu anda yapılan reyting ölçümleri 2201 evde, 2801 rating aleti takılarak yapılmaktadır. ( o evdeki tüm televizyonlara bu aletten takılır) peoplemeter adı verilen bu reyting aletinin özel bir kumandası vardır. bu kumandayla o anda televizyon seyretmekte olan kişi sayısı ve bunların kim olduğu da gözlemlenebilir. (evdeki her aile bireyine bir numara tahsis edilmiştir. örneğin 1 numaralı düğme babanın, 2 numaralı düğme annenin, 3 ve 4 numaralı düğme çocukların gibi. aile bireyleri, televizyon izlemeye başladıkları anda ve izlemeyi bıraktıkları anda kumanda cihazında kendilerine ait düğmeye basarlar. ayrıca 9 dakikada bir “aynı kişiler mi?” sorusu görülür. böylece aile bireyleri izlemeyi bitirme ve başlama anlarında kişisel düğmelerine basmaları konusunda uyarılmış olurlar)



soner pekdemir fotoğrafları

yemekteyiz gülüzar ayan

Yemekteyiz 24 Aralık Pazartesi yarışmacısı kim? Merve Çakır

yemekteyiz merve çakır kimdir

Yemekteyiz 25 Aralık Salı yarışmacısı kim? Gülüzar Ayan

yemekteyiz gülüzar ayan kimdir

Yemekteyiz 26 Aralık Çarşamba yarışmacısı kim? Abdülkadir Şereflioğlu

yemekteyiz abülkadir şereflioğlu kimdir

Yemekteyiz 27 Aralık Perşembe yarışmacısı kim? Fatma Kaplan

yemekteyiz fatma kaplan kimdir

Yemekteyiz 28 Aralık Cuma yarışmacısı kim? Soner Pakdemir - Hatice Beyza Bulut

hatice beyza bulut kimdir

yemekteyiz soner pakdemir kimdir

müge anlı kimdir?

müge anlı mehmet uygur

serpil toka müge anlı

mehmet uygur müge anlı

mehmet uygur cesedi bulundu mu

EDANUR GÜRBÜZ
 

EDANUR gürbüz müge anlı

haydar sırça

murat demir müge anlı

 

nazmiye yayla
 

meral polat nerede
 

9 Ocak 2019 Çarşamba Reyting Sonuçları kim birinci oldu?


Dün yayınlanan diziler arasından 9 Ocak 2019 Çaraşamba reyting sonuçları birincisi belli oldu. Güldür Güldür Show, Celal İle Ceren, Suçlu, Hızlı ve Öfkeli 4, Yaparsın Aşkım, Diriliş Ertuğrul, Sümela'nın Şifresi: Temel ve birçok yapım ile ilgili reyting sonuçları burada yer alıyor. Binlerce kişinin merakla beklediği listeleri siz değerli okuyucularımız için derledik.

TİAK'ın aldığı kararla birlikte ayrıntılı liste vermek yasaklanmıştır.

İşte ekibimizin tahmini
Müge Anlı ile Tatlı Sert
Güldür Güldür Show
Sümela'nın Şifresi: Temel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.