Abdullah Gazi Akbıyık'ı öldüren kızı ceza alacak mı? TCK 25, 26 ve 27. madde

Abdullah Gazi Akbıyık'ı öldüren kızı ceza alacak mı? TCK 25, 26 ve 27. madde
Müge Anlı'nın programında itiraf edilen Abdullah Gazi Akbıyık cinayeti sonrasında gözler kızına çevrildi. Annesini korumak isterken babasını öldürdüğünü söyleyen genç kız ceza alacak mı? TCK 25, 26 ve 27. maddeler ne anlama geliyor.

Son günlerde Müge Anlı'nın işlemeye başladığı Abdullah Gazi Akbıyık'ın kaybıyla ilgili dosyada herkesi şoka uğratan bir gelişme yaşanmıştı. Günlerdir Kıymet Albayrak'ın bir numaralı şüpheli olarak görüldüğü olayda kızı tüm olanları itiraf etmiş ve emniyet güçleri tarafından götürülmüştü. Annesini korumak adına girdiği kavga arasında babasını yanlışlıkla öldürdüğünü söyleyen ve annesi için her şeyin değdiğini ifade eden kız, yayında gözyaşı döktü. Türkiye'nin ağladığı olayda cinayet sonrası ceza alınıp alınmayacağı konusunda da sorular soruluyor.

Avukat Rahmi Özkan olayla ilgili açıklamalarda bulunurken TCK'nın 25, 26 ve 27. maddelerini örnek gösterdi. Zaman zaman duygulanmaktan dolayı konuşamayan ve gözyaşı da döken Özkan, İstanbul'da olsa savunmasını kendisini üstlenmek istediğini belirtti. Ayrıca karar duruşmasında da bulunma konusunda söz verdi.

abdullah gazi akbıyık


Rahmi Özkan'ın dile getirdiği 25, 26 ve 27. maddeler ne anlama geliyor?

MEŞRU SAVUNMA VE ZORUNLULUK HÂLİ
Madde 25 - (1) Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.

(2) Gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşulu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.

HAKKIN KULLANILMASI VE İLGİLİNİN RIZASI
Madde 26 - (1) Hakkını kullanan kimseye ceza verilmez.
(2) Kişinin üzerinde mutlak surette tasarruf edebileceği bir hakkına ilişkin olmak üzere, açıkladığı rızası çerçevesinde işlenen fiilden dolayı kimseye ceza verilmez.

SINIRIN AŞILMASI
Madde 27 - (1) Ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlerde sınırın kast olmaksızın aşılması hâlinde, fiil taksirle işlendiğinde de cezalandırılıyorsa, taksirli suç için kanunda yazılı cezanın altıda birinden üçte birine kadarı indirilerek hükmolunur.
(2) Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum