Ali Tarakçı Can Ataklı'nın sorularını yanıtladı

Ali Tarakçı Can Ataklı'nın sorularını yanıtladı
Gazete Damga'nın kurucu ortaklarından Ali Trarakçı Halk TV'de Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programının konuğu oldu. Gündeme dair yorumlarda bulunan Tarakçı önemli tespitlerde bulundu.

Tarakçı İstiklal Marşı'ndan başkan adaylarının son durumuna pek çok konuda Can Ataklı'nın sorularını yanıtladı.

İstiklal Marşı'ın bestesinin değiştirilmesi
- Zamanında hepimiz söyledik. Cuma günü okullarda söyledik. Sonra maçlarda söylenmeye başlandı. Egemen bir toplum karşınızda olduğunda doğru düşündüğünüz şeyleri söyleyemiyorsunuz. Bestesinde de oturmayan yerler var.

'Erdoğan'ın gündem değiştirme çabası iddiasına'
- İktidardaki bir partinin genel başkanı olup cumhurbaşkanlığı görevi yürüten birinin yapması gereken şey zaten bu. İdeolojik olarak doğru görmeyebilirsiniz ama gazetecilik anlamında benim işime geliyor.

Başkanlık seçimi ve 16 Nisan referandumu
- Ak Parti aslında referandumla ayağına kurşun sıktı. Türkiye'de bazı partilerin bir araya gelmesi mümkün değil. HDP kabul etseydi koalisyon farklı şeyler konuşulabilirdi. Erdoğan bugün tek başına yüzde 40 alıyor zaten. Her türlü 2. tura kalır ve zaten kazanır. 16 Nisan referandum ise tehlike. Yularıdaki birleşme aşağıda yok. FETÖ sebebiyle boşalan kadroları dolduracak en iyi kesim MHP'lilerdi.

CHP'nin adayı klasik olan bir aday olursa Erdoğan'a hayırlı olsun. Ak Parti'den oy alamayacak hiç kimsenin şansı yok. Öyle bir adayın çıkarılması lazım ki toplumu ve merkezi toplayabilsin. 

Gül'ün adaylığı
- Abdullah Gül'ün aday olacağını uzun zamandır yazıyorum. 100 bin değil 1 milyon ile geleceğini düşünüyorum. Zaten birbirlerine cevap vermeleri de buna işaretti. Hala Gül'ün beklentisi olduğu yönünde kanaatim var. Muhalefetin temel isteği Erdoğan gitsin, sandıkla gitsin. Aday sadece yüzde 49'u kucaklamamalı. Çünkü burada yüzde 8-9 Ak Parti seçmeni de var.

Kazanacak olan kişi elindeki yetkileri verir mi? Söz verdiği sistem üzerindne haklarını bırakır mı?

Erdoğan'dan ziyade Türkiye'nin yurt dışı siyaseti ile ilgili neler olacak o önemli. Neler söylenecek o da önemli.

Türkiye vatandaştan vatandaşa bir yurttaş insiyatifi geliştirildi. Böyle bir toplum var artık. Saadet Partisi adayı olmuş olan Gül neden Akşener'den yüksek oy alsın ki? CHP seçmeni Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir isme oy verdiyse Gül'e neden oy vermesin?

Ak Parti'nin yapısı
- 27  ilçe başkanı değiştiriliyor partinin İstanbul'da. Birbirlerini besliyorlar. Araya yeni isimler katılamıyor. İl Başkanı belirlerken aile tarafından belirlendi. Başbakan Yıldırım istifanın eşiğine geldi iki kez. Yüzünün ifadesinden bile anlayabilirsiniz ama gündeme gelmedi. Soylu üzerinden de konuşmak mümkün. O da Albayrak üzerinden gelişen bir konu. Erdoğan yurt dışı siyaseti yönetiyor ama burada da gündem sürekli devam ediyor. Erdoğan Allah muhafaza yarın olmadığında alternatif yok. İngiltere son dönemlerde topraklarımız üzerinde yoktu ama Rusya ile açık açık ittifak yaptı. Schengen vizesindei tıkanıklık terör sebebiyleydi. Terörle mücadele konusundaki değişimle birlikte Avrupa Birliği ile vize konusunda iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum.

Dış politika
- Afrin'deki harekatı eleştirebiliriz. Eleştirenler de haklı. Suriye dediğiniz yer PKK'yı besleyen bir yer. Şunu görmek gerekiyor. Erdoğan hem kendisi hem de Türkiye'nin geleceği için adım atıyor. Amerika'dan tokat yememek için Rusya'nın yanına yaklaşılıyor. Erdoğan üzerinden Türkiye'ye operasyon yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.