Arda ile Omuz Omuza - Ezgi Eyüboğlu | Ravioli nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Türkiye'nin en popüler şeflerinden biri olmayı başaran Arda Türkmen, her pazar günü bir ünlü ile evlere konul oluyor ve birbirinden lezzetli yemekler yapıyor. Bu hafta bezelye çektirmeli ravioli değerli izleyicilerle buluşacak. Türkmen'in mutfak arkadaşı ise ünlü oyuncu Ezgi Eyüboğlu olacak.
 


Ravioli tarifi ve malzemeleri

Hamuru için:
Bir buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Harç için:
200 gram mantar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Limonlu krema için: 
1 adet limonun suyu 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 
1 kutu krema
 


Ravioli nasıl yapılır?

Un, yumurta ve tuzu 6-7 dakika iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölüp, her parçayı merdane yardımıyla yırtılmayacak şekilde ince açın. Sık sık unlayıp yapışmasını önleyin. Harç için doğranmış mantarı zeytinyağında kavurun. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Harçtan birer çorba kaşığı alıp, aralıklı şekilde birinci hamurun üzerine yerleştirin. İkinci hamuru üzerine kapatıp, hafifçe bastırın. Dilediğiniz şekildeki bir kalıpla kesip, yapışmaması için unlayın. Tepsiye alıp, üzerini örterek 10 dakika dinlendirin. Tuz eklenmiş kaynar suda 4 dakika haşlayıp ocaktan alın. Suyunu süzdürüp, servis tabağına yerleştirin. Limonlu krema için krema, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu bir taşım kaynatın. Ilık sosu ravioli'lerin üzerine gezdirip servis yapın.


Arda ile Omuz Omuza ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Ünlü isimlerin, Arda Türkmen’in yardımıyla mutfak performanslarını sergilediği program Arda ile Omuz Omuza yeni sezon ilk bölümü ile pazar günü saat 13.00’te Kanal D’de!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.