Arka Sokaklar kalbi duran Ali Komiser ölecek mi? 514. bölüm fragmanı yayınlandı mı

Arka Sokaklar kalbi duran Ali Komiser ölecek mi? 514. bölüm fragmanı yayınlandı mı
Arka Sokaklar'da Asaf'ın bıçaklı saldırısı sonrası hastaneye kaldırılan ve birden fazla ameliyata giren Ali Komiser'in son bölümde kalbi durdu. Diziyi izleyenler 'Arka Soakklar Ali öldü mü?' sorusunu soruyor. Peki Arka Sokaklar 514. bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte detaylar...

Türkiye'yi yıllardır ekran başına kilitleyen Arka Sokaklar'da ilk bölümden bu yana ekipte yer alan Ali Komiser'in durumu son bölümde ağırlaşmıştı. Bıçaklı saldırının ardından girdiğ ameliyetlar fayda etmeyince karaciğer nakli gerekmiş, cezaevinden özel izinle getirilen babası umutları yeşertmişti. Ancak 513. bölümün sonunda Ali'nin kalbi durdu. İzleyiciler de şimdiden Arka Sokaklar Ali ölecek mi? diye sormaya başladı.


 

Arka Sokaklar 514. bölüm fragmanı yayınlandı mı?

Kanal D'nin yıllardır beğenilerek izlenen dizisi Arka Sokaklar'ın 514. bölüm fragmanı henüz yayınlanmadı. Yayınlanır yayınlanmaz diziye ait Youtube kanalından 514. bölüm fragmanını izleyebilirsiniz.


Arka Sokaklar Ali öldü mü? Kalbi durdu!

Daha önceki haberimizde 513. bölüm için şunu yazmıştık; "Diziye ilk bölümden bu yana katkıda bulunan Ali önce ekipte bir polis iken daha sonra Ali Rıza'nın damadı ve komiser oldu. Uzun soluklu bir kariyere sahip olan Ali daha önce de pek çok kez ölümden döndü. Keskin nişancılığı sayesinde uzun menzilli hedeflerin korkulu rüyası haline gelen Ali diziye devam edecektir."

Bu düşünceye inancımız tam. Ekibin üyeleri bu zamana kadar çok badire atlattı. Ali buradan da çıkacaktır.
 


Mağusa Limanı Arka Sokaklar

Ali'nin hastanede tedavi altında olduğu sahneler yayınlandığı anda hüzünlü bir şarkı çalmaya başlıyor. Ali'nin adının da yer aldığı ve 7 bıçak darbesi aldığını söyleyen bu şarkının adı Mağusa Limanı. Mağusa Kıbrıs'ta yer almaktadır.


Mağusa Limanı Sözleri

Magusa Limanı Limandır Liman (Aman Aman)
Beni Öldürende Yoktur Din İman
İskeleden Çıkdım Yan Basa Basa (Aman Aman)
Magusaya Vardım Kan Kusa Kusa
Uyan Alim Uyan Uyanmaz Oldun
Yedi Bıçak Yarasına Dayanmaz Oldun
Magusa Limanından Aldılar Beni (Aman Aman)
Üç Mil Uzağına Attılar Beni
Uyan Alim Uyan Uyanmaz Oldun
Yedi Bıçak Yarasına Dayanmaz Oldun
 


Mağusa Limanı türküsünün hikayesi

Türküyü yaratan olayın kahramanı Arap Ali, Limasol’un Arnavut Mahallesinde oturan zenci Arap Mahmut Efendi ile beyaz ırktan Hatice Hanımın oğludur. Arap Ali’nin bir erkek iki de kız kardeşi vardı. Günümüzde hepsi rahmete kavuşmuştur. Arap Ali, oldukça mert ve cesur bir Türk gencidir. O, yemeyi ve içmeyi seven birisiydi. Olayın geçtiği gün, Mağusa’da gümrükteki işini bitirip biraz eğlenmek amacıyla bir meyhaneye gider ve içmeye başlar. İngiliz askerleri de aynı meyhanede içki içerken Arap Ali’ye sataşırlar ve bu yüzden aralarında kavga çıkar.Kavga esnasında Arap Ali’nin İngiliz askerlerinden sekiz süngü darbesi aldığı ağıttan anlaşılmaktadır.  Yere yığılan Ali, hemen orada can vermiştir. Cenazesi memleketi olan Limasol kentine getirilmiş ve kılınan cenaze namazından sonra Türk kabristanlığına defnedilmiştir. Bu genç ve yiğit delikanlının ölümü o yörede öylesine etkili olmuştur ki adına ağıtlar yakılmış ve bestelenmiştir. Böylece bu “ağıt-türkü”,günümüze kadar gelmiş, sürekli okunmuş ve söylenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum