Barış Yarkadaş: 5 MKYK da değiştirseniz sonuç değişmez!

Barış Yarkadaş: 5 MKYK da değiştirseniz sonuç değişmez!
DAMGA Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, TV100'de Ahu Özyurt'un sunduğu Sağlı Sollu programına konuk oldu. AK Parti'nin dün gerçekleşen kongresini ve seçmen portresini anlatan Yarkadaş; "5 MKYK da değiştirseniz sonuç değişmez" ifadelerini kullandı.

TV100'de yayınlanan Sağlı Sollu programının konuklarından olan DAMGA Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Metin Özkan, Hadi Özışık ve Gürkan Hacır'ın da konuk sandalyesinde oturduğu yayında kongre mesajlarını, beklentileri ve seçimleri değerlendiren Yarkadaş'ın sözleri geceye damga vurdu.


AK Parti'nin avantajı...

AK Parti'nin gelecek seçimlerde ve kongreden beklentiler yönündeki artısını daha önce siyasetle uğraşan isimlerin yeniden getirilmesi olarak yorumlayan Yarkadaş; "Önümüzdeki dönemde daha sıcak siyasi  tartışmaların olacağını ve doğal olarak hem Ak Parti'nin iktidarını korumak hem de seçimi kazanabilmek adına siyasi presi MHP'yle artırmak istediğini gösteriyor. Eskilerin getirilmesini konuşuyoruz. O bir avantaj. Binali Yıldırım, Menderes Türel ve Mehmet Özhaseki.. Ama esas sorun şu: AK Parti'nin anlatacak hikayesi kalmadı. Artık ne anlatacaklar?" dedi.


5 MKYK da değiştirseniz sonuç değişmez

Vatandaşın yaşadığı sıkıntıları gündeme getiren Yarkadaş; "İzmir'de kahvehaneci dayanamayıp artık dayanamıyorum. Kamuoyu bunu duysun dedi ve canına kıydı. Sizin bu insanlara anlatacak hikayeniz, verecek umudunuz, önüne ufuk açacak planlamanız yoksa 5 MKYK da değiştirseniz sonuç değişmez" sözleriyle çarpıcı bir yorumda bulundu.


AK Parti'nin bandı yüzde 30 bandında

Gelecek seçimde AK Parti'nin yüzde 30 bandına geldiğini ifade eden Yarkadaş, kararsızlar partisinin en yüksek oya sahip olduğunu söyledi. Bu sebeple iktidarın milliyetçi görüş gömleğinin yeniden giyilerek muhafazkar kesmin oylarının yanında tutmak istediğini anlattı.

Barış Yarkadaş'ın bugün DAMGA'da yazdığı köşe yazısını okumak için tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.