Çalar Saat'in konuğu Necmi Yüzbaşıoğlu kimdir kaç yaşında

Çalar Saat'in konuğu Necmi Yüzbaşıoğlu kimdir kaç yaşında
Sabah saatlerinin vazgeçilmez haber programı Çalar Saat'in bugünkü konuğu Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu oldu. Ünlü profesör hakkında kendisini tanımak isteyenler de internette kim olduğunu araştırmak istiyor. İşte detaylar...

İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat'te seçim sonrasında devam eden demokrasi meydanı konseptinde ünlü hukukçular programa konuk olmayı sürdürüyor. Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nün olmasının yanısıra seçim sonuçlarının kesinleştirilmesine yönelik kararın çıkmasına kısa bir süre kala ünlü profesör Necmi Yüzbaşıoğlu da stüdyoya geldi. Bugünün etiketini #HukukDevletinBekasıdır olarak belirleyen Çalar Saat ekibi Yüzbaşıoğlu'na önemli sorular yöneltti. Peki Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Necmi Yüzbaşıoğlu kimdir?
Necmi Yüzbaşıoğlu 1956'da Kastamonu'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1977'de mezun oldu. Aynı Fakültede 1986'da hukuk doktoru, 1987'de yardımcı doçent, 1991'de doçent ve 1996'da da profesör oldu. İÜ Hukuk Fakültesinde uzun süre Dekan Yardımcılığı ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda profesör olarak görev yapmaktadır.

 

Makaleleri

N. Yüzbaşıoğlu,  "Mayıs 2004’te Anayasanın 90’ıncı Maddesine Eklenen Hükmün Türk Anayasallık Blokuna Etkileri Üzerine Bir Değerlendirme",  Prof. Dr. Bülent Tanör’e Armağan,  ,  ....,  (2004).
N. Yüzbaşıoğlu,  "Dernek, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Hak ve Özgürlüklerine İlişkin Anayasa ve Yasalarca Yapılan Son Değişikliler Üzerine bir Değerlendirme",  Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi,  ,  ....,  (2003).
N. Yüzbaşıoğlu,  "2001 Anayasa Değişiklikleri Üzerine Bir Değerlendirme",  Prof. Dr. Yıldızhan Yayla’ya Armağan,  ,  ....,  (2003).
N. Yüzbaşıoğlu,E. Teziç,  "Siyasi Partiler ve Milletvekili Seçimi Kanunlarına İlişkin Görüşler",  TÜGİAD Yayını,  ,  ....,  (2001).
N.Yüzbaşıoğlu,,  "Seçme ve Seçilme Hakkı",  İnsan Hakları Yayını,  1.baskı,  ...,  (2000).
N. Yüzbaşıoğlu,Prof.Dr. Erdoğan Teziç ,  "Siyasi Partiler ve Milletvekili Seçimi Kanunlarına İlişkin Görüşler ",  TÜGİAD Yayını,  ,  ....,  (2000).
N.Yüzbaşıoğlu,  "Cumhuriyetin 75. Yılının Devletin Ana Kuruluşu Yönünden Değerlendirilmesi",  Cumhuriyetin 75.Yıl Armağanı İ.Ü. Yayınları,  ,  ...,  (1999).
N.Yüzbaşıoğlu,  "19 Şubat Krizi-Cumhurbaşkanının Hukuki Statüsi ve Yetkileri Üzerine Bir Değerlendirme",  Prof.Dr.Aysel Çelikel'e Armağan, Milletlerarası Hukuk ve Milletlerarası Özel Hukuk Bülteni,  19-20,  1-2,  (1999).
N.Yüzbaşıoğlu,  "Türkiye'de Uygulanan Seçim Sistemleri ve Bunlara İlişkin Anayasa Mahkemesi Kararlarına Göre Nasıl Bir Seçim Sistemi",  Hukuk Fakültesi Mecmuası,  LV,  1-2,  (1995).
N.Yüzbaşıoğlu,  "Avrupa İnsan Hakları Hukukunun Niteliği ve Türk Hukuk Düzenindeki Yeri Üzerine",  İnsan Hakları Merkezi Dergisi,  3,  1,  (1994).

ADEM SÖZÜER KİMDİR

Kitapları

N. Yüzbaşıoğlu,  "Yargılama Düzeninde Kalite",  ......,  ”, TÜSİAD Yayını,  .....,  (1998).
N. Yüzbaşıoğlu,  "1982 Anayasası ve Anayasa Mahkemesi Kararlarına Göre Türkiye'de Kanun Hükmünde Kararnameler Rejimi",  Profesörlük Takdim Tezi ya da mevzuattaki adıyla "Başlıca Araştırma Eseri,  BETA Basım Yayım Dağıtım A.Ş. İstanbul,  .....,  (1996).
N. Yüzbaşıoğlu,  "1982 Anayasasında Yapılan Değişiklikler, Anayasanın Uygulanması ve Anayasa Mahkemesi Kararları",  Cumhuriyet Dönemi Türkiye Ansiklopedisi,  İletişim Yayınları,  ...,  (1995).
N. Yüzbaşıoğlu,  "Türk Anayasa Yargısında Anayasallık Bloku (Doçentlik Tezi)",  İstanbul Üniversitesi Basımevi ve Film Merkezi,  İstanbul Üniversitesi Yayınları,  .....,  (1993).
N. Yüzbaşıoğlu,  "Basılmamış -Doktora Tezi",  Yeni Bir Anayasa İçin,  TBMM Başkanlığınca yayınlanmıştır,  .....,  (1992).


osman can

josef sural kimdir

alanyaspor kaza



TURGUT KAZAN



ismail küçükkaya

İSMAİL KÜÇÜKKAYA KİMDİR?

1972 yılında Kütahya Simav’da dünyaya gelen İsmail Küçükkaya, ilk ve orta öğrenimini Kütahya’da gördü.Üniversite öğrenimini ise Gazi Üniversitesi Gazetecilik bölümünde tamamladı.

İsmail Küçükkaya, gazetecilik kariyerine 1991 yılında Hürriyet Gazetesi’nde muhabirlik yaparak başladı. Hürriyet Gazetesi’nde çalıştıktan sonra Sabah ve Star gazetelerinde görev aldı. 2000 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan gazeteci, 2003 yılında köşe yazarlığını da sürdürerek SkyTürk TV’de Ankara temsilcisi olarak çalışmaya başladı.

osman sarıgül

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.