Çalar Saat'in konuğu Tolga Şirin kimdir kaç yaşında

Çalar Saat'in konuğu Tolga Şirin kimdir kaç yaşında
FOX TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programının bugünkü konuğu Doç. Dr. Tolga Şirin oldu. Kendisi hakkında bilgi almak ve tanımak isteyenler de Tolga Şirin kimdir? sorusunu sorarak yanıt bulmak amacında. İşte detaylar...

Türkiye'nin en çok izlenen sabah haberleri programlarından biri olan Çalar Saat'te İsmail Küçükkaya yayını #HukukDemokrasininTemelidir etiketi ile açtı. YSK'nın bugün vermesi beklenen seçim kararına yönelik olarak değerli bir ismi ağırlayan Küçükkaya'nın misafiri Doç. Dr. Tolga Şirin oldu. Hukuk ve anayasaya göre seçim tablosunu çizen ve yorumlayan Şirin hakkında da araştırmalar başladı. Peki Tolga Şirin kimdir, kaç yaşında, nereli ve özgeçmişi gibi soruların cevabı haberimizde.

Tolga Şirin kimdir?
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilimdalı bünyesinde ders veren akademisyen Yrd. Doç. Dr. Tolga Şirin (d. 1984, İzmir), anayasa hukuku ve insan hakları uzmanıdır. Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği’nin kurucu üyelerindendir. Radikal gazetesinde ve Güncel Hukuk dergisinde köşe yazıları yazmaktadır. Bolivya Anayasası: Hukuk Demokrasi ve Özerklik; Türkiye’de Anayasa Şikayeti (Bireysel Başvuru): İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi ve Almanya Uygulamasıyla Mukayeseli Bir İnceleme; 30 Soruda Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Özgürlüğü, Çevre İnsan Devlet: Anayasa Üzerine Güncel Yazılar, Bireysel Başvuru Hakkı isimli kitapların yazarıdır. Karşılaştırmalı anayasa hukuku, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, anayasa yargısı, anayasa mahkemesine bireysel başvuru, nefret söylemi, ifade özgürlüğü, milliyetçilik, çevre hakkı üzerine çalışmaktadır. 2006-2008 yılları arasında İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi yürütme kurulu üyeliği yapmıştır. Londra Birkbeck ve Köln Üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. Almanca ve İngilizce bilmektedir. 2010 yılı Kapani-Savcı İnsan Hakları Makale Yarışması’nın (Aybay Vakfı) birincisi ve TÜBİTAK Sosyal Bilimler programı bursiyeridir.
 

ADEM SÖZÜER KİMDİR

osman can

josef sural kimdir

alanyaspor kaza



TURGUT KAZAN



ismail küçükkaya

İSMAİL KÜÇÜKKAYA KİMDİR?

1972 yılında Kütahya Simav’da dünyaya gelen İsmail Küçükkaya, ilk ve orta öğrenimini Kütahya’da gördü.Üniversite öğrenimini ise Gazi Üniversitesi Gazetecilik bölümünde tamamladı.

İsmail Küçükkaya, gazetecilik kariyerine 1991 yılında Hürriyet Gazetesi’nde muhabirlik yaparak başladı. Hürriyet Gazetesi’nde çalıştıktan sonra Sabah ve Star gazetelerinde görev aldı. 2000 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan gazeteci, 2003 yılında köşe yazarlığını da sürdürerek SkyTürk TV’de Ankara temsilcisi olarak çalışmaya başladı.

osman sarıgül
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.