Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: Enkaz aldık tesis yapıyoruz

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: Enkaz aldık tesis yapıyoruz
Çanakça Mahalesi'nde 19 bin 560 metrekare alanda projelendirilerek yapımına başlanan modern sosyal tesis hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Daha önce kiraya verilen ve enkaz olarak devraldığımız alana modern bir sosyal tesis yapıyoruz. En kısa zamanda çalışmaları tamamlayarak, bölge sakinlerinin hizmetine sunacağız" dedi

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ilçeye modern bir sosyal tesis daha kazandıracaklarını söyledi. Çanakça Mahallesi'nde 19 bin 560 metrekare alanda projelendirilerek yapımına başlanan çok amaçlı sosyal tesis hakkında bilgi veren Üner, vatandaşların düğün, nişan, sünnet gibi birçok organizasyonunu burada yapacağunu belirtti.



Sosyal alşandaki eksiklikler giderilecek

Mahallelere kazandırılan meydanların, parkların, yaşam alanlarının, sosyal tesislerin, 7’den 70’e tüm vatandaşlara hizmet sunduğunu belirten Başkan Mesut Üner, Çanakça Mahallesi'nde sosyal tesisin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. "Çatalca’mızda vatandaşlarımızın en çok istediği ve ihtiyaç duyduğu sosyal yaşam alanları eksikliğini gidermek için birçok projeyi eş zamanlı olarak başlattık ve her geçen gün yeni bir projeye daha başlıyoruz" diyen Üner, "Rutin belediyecilik hizmetlerimiz dışında yepyeni projelerimizle ilçemizi geliştiriyor, eğitimden kültüre, spordan sosyal faaliyetlere kadar vatandaşlarımıza birçok alanda hizmet veriyoruz. İlçemizde sosyal yaşam alanları olmadığını belirten halkımızı ilçe merkezimizde Millet Bahçemizle, Cem Kara Yaşam Vadimizle, içerisinde birçok spor aktivitelerinin yapılacağı Spor Adamızla buluşturmak için yaptığımız çalışmalar hızla devam ediyor. Mahallelerimize vatandaşlarımızın sosyal yaşam alanları olacak meydanlar, parklar, sosyal tesisler yapıyoruz" açıklamasında bulundu.


Etkinliklere ev sahipliği yapacak

Çanakça Mahallesi'ndeki yeni sosyal tesisin yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını açıklayan Başkan Mesut Üner, "Daha önce kiraya verilen ve enkaz olarak devraldığımız alana modern bir sosyal tesis yapıyoruz. En kısa zamanda çalışmaları tamamlayarak, bölge sakinlerinin hizmetine sunacağız. Hemşehrilerimizin ailece keyifle vakit geçirebilecekleri sosyal tesisimiz açık ve kapalı alanıyla, düğün, nişan, sünnet gibi birçok organizasyona ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Şimdiden hayırlı ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Üner, tesisin hizmete girmesiyle bölgenin sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda büyük bir kazanım sağlayacağını vurguladı.


Birçok proje hayata geçti

İlçede devam eden porojeler hakkında bilgi veren Mesut Üner, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne gece gündüz demeden ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Çatalca’mızı vatandaşlarımızın yaşamaktan ve ait olmaktan mutluluk duyduğu bir ilçe haline getirmek ve ilçemizi tüm değerleriyle gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Bu amaçla birçok projeyi hayata geçirdik ve belediyecilik hizmetlerimizde büyük bir performans ortaya koyarken, hep birlikte Çatalca’mızın yıllarca ötelenmiş sorunlarına köklü çözümler üretmek için çalışıyoruz. Kültür-sanat, gençlik, spor, sağlık ve eğitimde de ilçemize vizyon kazandıran adımları kararlılıkla attık. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak her zaman önceliğimiz oldu. Kişiler gelip geçici, yapılan tüm yatırımlar, hizmetler Çatalca’mıza kalacak. Bu nedenle Çatalca’mıza en iyi hizmeti vermek, büyüyen ilçemizin gelişmesini de beraberinde sağlamak için söz verdiğimiz çalışmaların, projelerin üzerine koyarak, gelecek nesilleri düşünen bir belediyecilik anlayışı ile verdiğimiz sözlerin çok daha fazlasını yerine getirerek sizlere layık olmaya çalışıyoruz" dedi.


ÇATALCA İLKLERİ YAŞIYOR

Cumhuriyet Meydanı ve Millet Bahçesi projelerin devam ettiğini dile getiren Mesut Üner, "Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz bitmek üzere ve aynı alanı çok amaçlı kapalı spor salonuyla, 800 kişilik tribün yapacağımız futbol sahasıyla, fitness salonuyla, otoparkı, kafeteryalarıyla Spor Adası haline getireceğiz. İzzettin Mahallemizde profesyonel stat çalışmamız hızla tamamlanıyor, Cem Kara Yaşam Vadimizde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Çanakça Mahallemize görüntülerini izlediğiniz muhteşem bir sosyal tesis yapımına başladık. Kapalı Pazar ve 1200-1300 araçlık otopark çalışmamız tamamlanmak üzere. İlçemize özel kardeşlerimiz ve aileleri için çok kapsamlı bir rehabilitasyon merkezi yaptık. Türkiye’de 2. İstanbul’da ilk Masal Okulu’nu ilçemizde İnceğiz Mahallemizde açtık. Mahalle meydanları projemiz doğrultusunda mahallelerimizde meydan düzenlemeleri parklar, yaşam alanları yapıyoruz. Bunların yanı sıra yepyeni projelerimizin de yapımına başlıyoruz. Çatalca’mızı tarım üssü yapmamız gerektiğine inanıyorum. Destek çalışmalarımızın yanı sıra hazırladığımız önemli projelerimiz var. Çatalca’mızda büyük kapsamlı bir Süt Entegre Tesisi, tüm çiftçilerimizin faydalanabileceği sertifikalı tohum için selektör kurmak, Bahşayiş Mahallemizi pilot bölge seçerek belediyemizin mülklerine 300 dönüm ayçiçek ekeceğiz ve elde edeceğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağımız bir projeye başladık. Alın teri ve emeğiyle üreten değerli çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" bilgisini verdi.


BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.