Çernobil felaketi üzerinden sosyal medyada fenomen olma çabasına tepki

Çernobil felaketi üzerinden sosyal medyada fenomen olma çabasına tepki
Çernobil felaketinin dizi haline getirilmesinin ardından santral yakınındaki hayalet kent Pripyat'ta sosyal medya fenomenleri görülmeye başlandı. Beğeni almak için seksi pozlar veren bir kişiye yoğun şekilde tepki gösterildi.

Yaşandığı günden bu yana milyonlarca insanın hayatını etkileyen Çernobil dizisi Netflix'te kısa süreli bir dizi olarak yayınlanmıştı. Dizinin tutması olayın yaşandığı yeri de popüler hale getirdi. Patlamanın gerçekleştiği Pripyat'a akın eden turistler, %40'lık artışı da beraberinde getirdi. Başlayan fotoğraf çekimi yarışı sonrasında hem sosyal medya kullanıcıları hem de dizinin senaristi Craig Mazin, herkesi saygı göstermeye davet etti.

1986 yılında boşaltılan Pripyat'ta çekilen fotoğraflar tepkilere yol açtı. ​En çok tepki çeken fotoğraflardan biri de ziyaretçilerden birinin üstsüz ve iç çamaşırlı verdiği poz oldu. Bu fotoğrafa tepki gösteren bir kullanıcı “Tam bir şakasın. Bu birçok açıdan saygısızca. Biraz vicdanın varsa kaldır bunu. İnsanlar öldü burada” diyerek yapılanın yanlış olduğunu söyledi. Bir başka takipçi ise “Gelecekte hasta bir çocuk doğurursan (ki umarım öyle olmaz) geri dönüp bu fotoğrafa bak” ifadelerini kullandı.

pripyat çernobil dizisi

Senaristten de tepki
Ünlü dizinin senaristi Craig Mazin de yaşanan bu duruma tepki gösterdi. Mazin, fotoğrafların ardından “Dizinin yasaklı bölgeye turist akını başlatması harika. Ancak evet, ortalıktaki fotoğrafları gördüm. Gittiğinizde orada gerçekleşen berbat trajediyi hatırlayın. Tüm acı çeken ve kurban olan insanlara saygılı şekilde hareket edin” diyerek uyarıda bulundu.

pripyat çernobil dizisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.