CNN Türk Ekrem İmamoğlu'nun konuk olduğu programdaki kameramanları kovdu

CNN Türk Ekrem İmamoğlu'nun konuk olduğu programdaki kameramanları kovdu
Önceki günlerde katıldığı Tarafsız Bölge programında bir anda yayının kesilmesiyle gündeme gelen Ekrem İmamoğlu, CNN Türk'ten 4 kameramanın işten çıkarıldığını duyurdu.

Dün akşam saatlerinde uzun bir süre sonra yayın hayatına başlayan Uğur Dündar'ın Halk Arenası programına konuk olan Ekrem İmamoğlu önemli bir bilgi paylaştı. İmamoğlu, Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında görev yapan 4 kamaeramanın işinin son verildiği bilgisini paylaştı.

www.neohaber.net'te yer alan habere göre CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun belgeleri gösterdiği sırada yakın çekim yapan kameramanlar Tanju Esen, Metin Bıyık, Melih Özlem ve Mert Tetik oldu. Haberde taraflara işten çıkarıldıklarına dair tebligatların ulaştığı bilgisi yer aldı.

Demirören Medya ve Özkan Prodüksiyon firmasında görev yapan kameramanlardan Tanju Esen ve Metin Bıyık’a görev yaptıkları “Çarkıfelek” programının çekimlerinde haber verilen çıkarma işleminin çekimler bitmeden uygulamaya alındığı iddia edildi. Program esnasında görev yapan reji ekibinin de işten çıkarılacaklar arasında olduğu ileri sürüldü

'Talimat verildi!'
21 Mayıs'ta CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan israfları anlatmaya başlaması üzerine Ahmet Hakan'ın programı "Zamanımız doldu", "Süre bitti" diyerek erken bitirmişti. Ahmet Hakan'ın programı erken bitirmesi büyük tepki çekerken, CNN Türk'ün eski çalışanlarından Emin Çapa, "Ekrem İmamoğlu yayını bitsin diye reji telefonla arandı. Evet, yayının tekrarının konulmaması talimatı verildi" açıklaması yapmıştı.

CNN TÜRK'ten açıklama
CNN TÜRK televizyonundan yapılan açıklamada, "Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Tarafsız Bölge programının ardından görevli kameramanların işine son verildiği bilgisi doğru değildir. Kurumumuz bünyesinde görev yapan kameramanlar görevlerinin başındadır. Saygılarımız ile kamuoyuna sunulur’’ denildi.
Açıklamada CNN TÜRK’e teknik hizmet veren şirketin konu ile ilgili İlettiği yazılı belge de yer aldı. 

Özkan Prodüksiyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Medya Grubunuz bünyesinde yer alan yayın kuruluşlarına tarafımızdan teknik prodüksiyon hizmetleri verilmektedir. Bildiğiniz üzere, Medya Grubunuza ait CNN TÜRK Televizyonunda 20.05.2019 tarihinde yayınlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun konuk olarak katıldığı "Tarafsız Bölge" isimli programın çekimleri de tarafımızdan gerçekleştirilmiştir. 

Bu program ile ilgili olarak sosyal medyada bir süredir "yayın nedeniyle personel çıkartıldığı" gibi asılsız iddialara yer almaktadır. Özkan Prodüksiyon Ticaret Limited Şirketi olarak söz konusu yayın nedeniyle bünyemizde çalışan herhangi personelin iş akdine son verilmediğini tarafınıza bildirmek isteriz’’ denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.