DAMGA 23 Nisan Cuma manşetinde neler var? Gazete Oku gazeteler, gazete manşetleri

DAMGA 23 Nisan Cuma manşetinde neler var? Gazete Oku gazeteler, gazete manşetleri
İstanbul, Türkiye ve dünya gündemini okuyucularıyla buluşturmaya devam eden DAMGA 23 Nisan Cuma günü yeni sayısıyla yayınlandı. Yine birçok konudaki haber gazetenin manşet sayfasında yer aldı. Peki DAMGA'nın manşerinde bugün neler var? Sizler için derledik...

Damga gazete oku aramalarında önemli bir hacme sahip olup her gün binlerce kişi tarafından internette okunmaktadır. Bugün yine dopdolu içeriğiyle hem internet hem de bayilerdeki yerini alan gazetenin manşet sayfası dahil olmak üzere tamamını okuyabilirsiniz.


Manşet haberde Romanya'dan Türkiye'ye geldikten sonra Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunmayan ve eşini kaybettiği gerekçesiyle de vatandaşlık alamayan Romen kadın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ulaşmak istediğini ifade etti. Eşinin ölümünden sonra Türkiye’de yaşayan bir ölü olduğunu öğrenen Delia Simona, Damga'ya yaptığı açıklamada, "Vatandaşlığımı buraya almadığım için kimliğim yok. Şuan yaşayan bir ölü gibi gözüküyorum" dedi.

Habere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sür manşette 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yer verildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan tüm Türkiye'de büyük bir coşku yaşanacak. Ancak bu sene çocuklar sokaklardan uzak kaldı. Pandemi nedeniyle okulların kapalı olması ve kutlamaların iptali nedeniyle sadece evlerde kutlama yapılırken cıvıl cıvıl görüntüler hatıralarda kaldı.

Habere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sol alt köşede DAMGA İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert'in 23 Nisan sebebiyle Zeynep Nisan Kırcaoğlu’na devrettiği köşe yazısı yer alıyor. Koç Ortaokulu öğrencisi olan Kırcaoğlu; "Bugün sevgili önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milli Egemenlik' ateşini yaktığı en önemli gün ve bağımsızlığa ulaşma yolunda mücadele başlattığı en önemli adımdır. Bugün çocuk bayramımızla beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de açıldığı gündür. 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bugün 101. yıldönümünü kutluyoruz. Tarihimizdeki bu anlamlı günü bayram yapalım diye biz çocuklara ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği için ve bize bu güzel vatanı bıraktıkları için, başta Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu köşenin sahibi Mehmet Mert abime de bu özel günde köşesini verdiği için saygılarımı sunar, bana bu onuru yaşattığı için en içten duygularımla teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

Köşe yazısının tamamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Sağ alt köşede
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bizzat kendisinin uzun süreli kapanma talebi yapması sonrasında sadece hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları vatandaşları iki günlüğüne eve bırakmıştı. Dün de İBB Bilim Danışma Kurulu, Ramazan Bayramı sonuna kadar tam kapanma önerdi. Bu süreçte tüm sektörlerin, çalışanların, işsizlerin desteklenmesi gerektiğine de vurgu yapan kurul, İstanbul’daki vakaların salgın boyunca dünya üzerinde kaydedilen en yüksek sayılar arasında olduğuna dikkat çekti.

Habere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sağ yan köşede koronavirüs ile ilgili ciddi eleştiriler yer alıyor. Türkiye, koronavirüs salgınından bu yana en yüksek vaka ve ölüm sayılarının yaşandığı, hemen her şehirde yoğun bakım servislerinin kapasite sınırında hizmet vermeye zorlandığı bir dönemden geçiyor. Damga'ya konuşan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, "Yoğun bakımların doluluğu, artan vaka sayıları sebebiyle alarm veriyor. Sağlık çalışanları ise çok doğal olarak tükenmiş vaziyette" dedi

Habere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Manşet haberin hemen altında Türkiye'yi gelecek yıllarda kuraklığın beklediğini söyleyen Kurnaz'ın açıklamaları bulunuyor. Meclis İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu'na sunum yapan Prof. Levent Kurnaz, Türkiye'nin 2050 yılında büyük kuraklık yaşayacağını söyledi. İstanbul'da sıcaklığın 50 dereceyi bulacağını belirten Kurnaz, "Antalya, Adana ve Mersin gibi bölgelerde ıslak termometre 35 dereceye ulaştığında dışarıda insanlar ölmeye başlayacak" dedi

Habere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

damga gazete oku

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.